Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kaspersky vs Avast

Entist

Kaspersky vs Avast  

86 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który lepszy ?

• Avast
      29
    • Kaspersky
      41
    • Nie mam zdania
      16
  2. 2. Którego u?ywasz ?

• Avast
      37
    • Kaspersky
      11
    • ?aden z powy?szych
      28
    • Nie u?ywam antywirusów pobieram na w?asne oko :D
      10

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kaspersky może i zajebiście chroni komputer,ale jest płatny , muli kompa i jak ktoś wyżej napisał doszukuje się wirusów w większości plików.

Avast darmowy,mało muli kompa.Jeżeli uważamy co ściągamy to avast w zupełności wystarczy.Głos na Avast

Opublikowano

COMODO INTERNET SECURITY 2011 (Antywirus+ Firewal+ Defense+ Sandbox+ ) .

Nic tego powyższego nie przebije :).

Ma wiele ustawien . Po 1 uruchomieniu bedzie wyswietlac sporo monitow ale jak utworzycie reguly przez ciagle zaznaczanie zapamietaj ta regule i ZEZWOL to skonczy sie to wypytywanie. Potem tylko bajerancka ochrona komputera. Nieznane aplikacje i potencjalnie niebezpieczne odpala w sandboxie wiec ryzyko zarazenia komputera spada do zera. Firewall rowniez jest skuteczny powstrzymuje ataki i obce IP probujace wyslac cos na moj komp.

jqeuR.png

Opublikowano

dla mnie to avast najlepszy :)

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

AVG jest bardzo fajny dobrze chroni i nie muli kompa

Poważne forum dla poważnych ludzi.

Opublikowano

Kaspersky może i zajebiście chroni komputer,ale jest płatny , muli kompa i jak ktoś wyżej napisał doszukuje się wirusów w większości plików.

Avast darmowy,mało muli kompa.Jeżeli uważamy co ściągamy to avast w zupełności wystarczy.Głos na Avast

Wykupilem licencje na kaspersky-ego na rok czasu i nie zaluje. A co do zamulania kompa to na poczatku troche nie dowiedzialem ale dzisiaj sprawdzilem i jednak to prawda ; d

Opublikowano

Miałem kasperskiego było wszystko ok dopóki nie zaczął mi mulić kompa , potem się przerzuciłem na Avasta i przy nim pozostałem . Dla mnie avast jest po prostu wystarczający.

Nick ING : Hantyr

Opublikowano

Refresh

entisttag.png

Użytkownik Który Został Zbnowany :Napewno

Okres Bana: Perm

Moderator / Admin Który Nałozył Blokade : Lord Makin

Powód :Spamer/idiota/grozi administracji/dureń (Za coś tekigo Max 72h Ban A Nie Perm )

Link Do Tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/247974-napewno/

Lub Przenieś Mnie !

Zasłużyłem To Poproszę Plusika O To Jego Wygląd : add.png

Gość Mounthains
Opublikowano

COMODO INTERNET SECURITY 2011 (Antywirus+ Firewal+ Defense+ Sandbox+ ) .

Nic tego powyższego nie przebije :).

Ma wiele ustawien . Po 1 uruchomieniu bedzie wyswietlac sporo monitow ale jak utworzycie reguly przez ciagle zaznaczanie zapamietaj ta regule i ZEZWOL to skonczy sie to wypytywanie. Potem tylko bajerancka ochrona komputera. Nieznane aplikacje i potencjalnie niebezpieczne odpala w sandboxie wiec ryzyko zarazenia komputera spada do zera. Firewall rowniez jest skuteczny powstrzymuje ataki i obce IP probujace wyslac cos na moj komp.

Ja mam AVG. A ten Twój ile ramu zżera?

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

Ja tam za Avastem jestem.

Uzywam go i jest VERY GOOD.

A kasperski pierwszy dzien i lami mi kompa :angry:

Opublikowano

Ja posiadam Kasperskiego z 2010r. bo mam jeszcze 50dni licencji. Mialem Avasta, ale czesto wykrywal niegroźne wirusy, blokowal gry, stronu itd. Polecam Kasperskiego.

Specjalista
Opublikowano

Z ankiety wybrałem moim zdaniem lepszy jest Kospersky niż Avast ,którego kiedyś miałem. Na ta chwile używam AVG

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Oby dwa te antyviry to shit i wykrywają masę False Positive...

Weług mnie to z tych dwóch to Kaspersky bez dwóch zdań, ale najlepszym antyvirem jest Eset nod 32 i do tego jest darmowy!

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Oby dwa te antyviry to shit i wykrywają masę False Positive...

Weług mnie to z tych dwóch to Kaspersky bez dwóch zdań, ale najlepszym antyvirem jest Eset nod 32 i do tego jest darmowy!

masz rację jak bym miał wybierać pomiędzy tymi 3 woziłbym Eset nod 32

Opublikowano

Z wymienionych w temacie wybrał bym Kasperskiego.

Ale jeśli chcecie mieć naprawdę porządnego antivirusa to zainwestujcie w G Data.

Obecnie najlepszy antiwirus na rynku.

Często w temacie przewijały się zdania typu:

Kaspersky jest fe bo często alarmuje

To nie jest wadą. A przynajmniej nie do końca.

Antivirus powinien być czuły. Jak myślicie za co płacimy kupując licencję?

Za wysoką wykrywalność co diametralnie zmniejsza szansę na infekcję.

Przeskanujcie sobie jakiegokolwiek cheata etc.. Czołówka będzie się pluć. Tylko jakieś randomy na rynku antivirusowym zapewnią błogi spokój (80% przypadków).

Jeśli od waszego antivirusa oczekujecie milczenia to po prostu go nie instalujcie, albo wyłączcie ochronę -.-

Z drugiej strony zaraz pewnie odezwą się głosy, że i owszem wykrywalność jest ważna,

ale co za dużo to nie zdrowo dlatego duża ilość detekcji "false positive" jest nie wskazana.

Owszem macie rację, jednak jest to tylko program analizujący uruchamiane aplikacje / pliki pod kątem ich "ruchu", wykonywanych akcji etc..

Jeśli zauważą coś podejrzanego to po prostu wyświetlają stosowny monit i nie można mieć do nich, aż tak wielkich pretensji.

Pomyłki są rzeczą ludzką. A od wejścia w dobę komputeryzacji antivirusy jak i inny software również śmiało może przypisywać sobie to miano.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Avast to gówno-wszyscy uważają że jest lepszy bo wszyscy go pobierają lub kupuję bo jest najtańszy...mam i to i to ^.-Kaspersky przeszedł wszystkie moje oczekiwania i chyba jest najlepszym antywirem w 2010 roku więc Kaspersky ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...