Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybki Zarobek W Lochu

Asert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SZYBKI ZAROBEK W LOCHU

Witam was moi drodzy przyjaciele,otóż po pewnym czasie własnych doświadczeń,po tym jak przeglądałem większość podobnych,lecz nie dopracowanych tematów postanowiłem że zrobię mega tut pt."Szybki zarobek w lochu"

Tut posiada tut w każdym zakresie levelowym ,wymagania eq etc.Mam nadzieje że docenicie ten temat i pierwszy post nie będzie krytyką...Nie jest to pierwszy temat tego rodzaju ,lecz reszta to była imitacja toutoriala...

Pozdrawiam Asert

Małpi loch łatwy!

Drop;

-medal konny

-bronie do 42lv

-syf(mam tu na myśli pokrzywy,siano ,itd.)

-zioło

Opis;

Najlepiej jest dropić z pierwszych dwóch komnat,znajduję się tam najwięcej małp,nawet gdy mamy większy lvl nie radzę iść na generały i wojowniki ponieważ szansa dropu medali jest tam nieporównywalnie mniejsza.

Średnio gdy mam rękawice złodzieja co godzinę dropii nam około 15 medali,bez rękawicy około czterech.

Najlepiej jest stanąc tam mentalem,z eq +5/6 lub i lepszym,medale dropią tam od lvl 15-25 chociaż do 30lv jest jakaś szansa wydropienia.

Oczywiście kto mądry manualnie dropi sam medale ^^Po prostu przechodzimy do drugiej komnaty(od wejścia do lochu cały czas prosto aż przejdziemy tp,i tam znajduje się jeden szlak bez zakrętów,jest tam najwięcej moobów,odpalamy EM2(wchodzimy na ch1,lub ch4),range expienia ustawiamy na 60%,wchodzimy na pick-upa , tam po kolei wchodzimy w armours i tak dalej odznaczając itemy które pick up ma ingorować.Wchodzimy jeszcze raz w pierwszą zakładkę i zaznaczamy opcję Auto donate exp-wpłaca on sam expa do gildi,jeśli ją mamy.Ustawiamy styl atakowania moobów na attract moob,pozwoli to na szybsze łapanie dropu.Ustawiamy by używał wszystkich skilli i odpalamy EM2.Przez 4 h dziennie (tyle może chodzić EM2,jeśli nie mamy bot card),jeżeli sami nie będziemy dropić,z rękawicą złodzieja na 15lv dropnie tam około 25 medal.Tutaj mój tut o EasyMetin2;

http://www.mpcforum.pl/index.php?app=forums&module=forums&section=findpost&pid=2163382

Oczywiście nie tylko medale można tu dropić,można tu dropnąc także zioło,ubijając bossa.Oto droga do bossa.

mapam.jpg

Wskazówką że dobrze idziemy do bossa ,będzie przy końcowym etapie zaułek.

Małpi loch normalny

Drop;

-medal konny

-bronie od 34 lv do 54 i zbroje

-zioło z normalnych małp

-kamień duchowy!!

Opis;

I tu moi drodzy zaczynają się schodki...Jest to kolejny bardzo dobry sposób na zarobek ale już dla wyższych leveli.Chcąc tu dropić potrzebujemy 35-45lvl mental lub body,z przeciętnym eq.Wymagania nie są tak duże jak będą w trudnym lochu,tutaj zaledwie potrzebujemy 7k pz lub więcej i co najmniej 250 def.Z rękawicą drop medali jest tu jeszcze większy ,ale zaledwie o kilka sztuk.Jak już przedtem napisałem jest możliwość dropnięcia kamienia duchowego,który może wypaść z bossa.My narazie dropić będziemy także na EM2 ,ale już w miejscu w którym określamy zużycie potów dajemy na 90%(czerwonych),odznaczamy także opcję auto donate exp ponieważ będzie

nam nie potrzebna.Ale przyjdzie taki czas kiedy będziemy chcieli podropić kamyczki i pobawić się z bossem;)Szansa na kamyk jest mała ale z rękawicą zawsze jakaś jest.Tutaj dołączyłem mapkę ;)

loch.jpg

Trudny loch małp

Teraz to już nie są przelewki ;)Mamy jakiś 50 lvl i czas aby podbudować trochę eq,ale jak!?Na szczęście mamy kasę na IS i dobre eq.Więc wybieramy się do trudnego lochu małp.

Drop;

-medal konny

-kamień duchowy

-syf

-bronie i eq od 45lvl do 65

Opis;

W tym lochu zarobek jest zwykle największy ...Możemy się tu wybrać mając 50-60 lvl ,chociaż do 70lvl jest jakaś tam szansa wydropienia medalu.Wymagania są tu bardzo duże jeżeli chcemy dropić w głównej komnacie z bossem.

Musimy mieć co najmniej 11k hp,600 defa(z silnym)i rękawice złodzieja.Tu już nie zostawiamy EasyMetin2,ponieważ przeciwnicy są zbyt dobrzy.Na jeden spot przypadają 2/3 medale i czasami trafi się marmurek lub combo,polimorfia etc.Tu także może dropnąc kamień duchowy.Na niektórych serwach jest bug polegający na tym że bijąc połowę spotu dedamy,biorąc zaś cały dajemy sobie radę.Jest to najlepszy zarobek na ten medal,ponieważ teraz medale chodzą od 2kk do 10kk.Oto mapka.

lochmt.jpg

Mam nadzieję że mój poradnik nad którym prześlęczałęm półtora godziny przyda się wam.

DAJ +MOTYWUJE MNIE TO DO DALSZEJ PRACY!

Opublikowano

@up

tobie dam zaraz minusa

Jak nie dropią? Przecież kamień duchowy dropi z bossów, a co jest w każdym lochu na końcu? Komnata z bossem małp danego lochu (łatwego, normalnego i trudnego). Dropi zarówno z bossa z normalnego lochu, jak i z trudnego lochu. Fakt, że jedynie z bossa w łatwy lochu nie dropi. Dalej nie wierzysz? Nawet na wiki metin możesz wejść i tam to samo przeczytać.

@top

Co do tuta, to było wiele o lochach małp ale ten jest najlepszy ze wszystkich przeze mnie przeczytanych. + leci

reflink - zakaz umieszczania

Opublikowano

+'ik się należy!

sygna.jpg

Dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą.

Krew jest potem bohaterów.

Już wkrótce...

shadow.jpg

Poznaj prawdę...

Ludzka rasa jest pod wpływem masowej hipnozy.

bilde.jpg

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/115499-tutlatwy-normalny-i-truny-loch-malp-na-pl-metku-z-forum-niego/

Okrojona wersja tego.

Opublikowano

Ja medale dropie zawsze tak : 22 lvl eq +6( lub w gore ) wojek body i na piwerwszych komnatach łatwego lochu. W godzinke jakieś 3-4 medale są:P

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bylo..

http://www.mpcforum.pl/topic/115499-tutlatwy-normalny-i-truny-loch-malp-na-pl-metku-z-forum-niego/

Sienkuje dowidzenia.. co to za problem skopiowac ssy i troszke tekst edytowac? pozdro... nawet jest na wiki.metin2.pl xD na yt filmik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...