Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dochody z prywatnego serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up na luzie można ogarniać 3 serwa startujesz z jednym po jakimś czasie jak tamten się spłaci stawiasz nowy... z sms-ów zabierają Ci chyba 63%(40% dla dotpay + 23% podatek) nie pamiętam dokładnie :)

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@mcfreak

Posiadam tam konto, skonfigurowałem usługę SMS i wysłałem sms-a za 2.44 zł DO TESTU, dostałem za to 1zł na konto DotPay. Czyli zabrali mi około 65% :D.

Jak to jest możliwe, że jedna osoba ogarnia 3 serwery? -.-

On tylko je hostuje :)

tzn wykupił dedyka

dla mnie imetin.pl ma chyba największe zyski :)

w tym momencie 2492 Graczy online

pozdrawiam

Opublikowano

Przesadzacie szczególnie z tym 100zł dziennie. To jest nie możliwe żeby tyle zarobić. Jak dla mnie serwer typu EliteMT2 miesięcznie zarabia maxymalnie 2000-3000PLN nie więcej

Opublikowano

Przesadzacie szczególnie z tym 100zł dziennie. To jest nie możliwe żeby tyle zarobić. Jak dla mnie serwer typu EliteMT2 miesięcznie zarabia maxymalnie 2000-3000PLN nie więcej

Możliwe żeby tyle zarobić, nawet przy 200 graczach :]

Opublikowano

@OrdynatorxD

Człowieku, jaki ty tępy jesteś....

Ty chyba nie masz mózgu skoro takie głupoty wypisujesz, ty pomyśl ile neosów gra na takich serwerach.

Pomyśl 150 razy zanim coś napiszesz, najlepiej w ogóle nic nie pisz, sądzę, że ty nawet nie masz o tym zielonego pojęcia.

Taki jesteś mądry?!!

Nawet nie wiesz jakie pliki wybrać.

@Do innych

Zobaczcie tutaj...

http://www.mpcforum.pl/topic/342447-pytanieco-proponujecie/page__p__2408868#entry2408868

Jak widać typek jest kompletnie zielony w tych sprawach :).

Takich idiotów trzeba ignorować, głupota ludzka nie zna granic.

To tyle z mojej strony w tym poście. ;D

Yo, chaox!

Opublikowano

Bez wyzwisk mi tutaj. Co ma zarobek do stawiania serwerów? To, że nie znam się w tej dziedzinie nie znaczy, że jestem jakimś debilem czy tam tępakiem jak mnie nazywasz. Myślisz, że gdy ktoś ma już ten maxymalny lvl, w eq epiki to dalej ładuje w IS? no wiem może i ty tak robisz, ale to nie znaczy, że wszyscy tak muszą robić. Co raz więcej słyszy się od graczy, że nie wydadzą ani złotówki na ItemShop i chcą udowodnić innym, że bez tego też można być pro. Gdyby serwery gdzie gra mnóstwo osób i zarabiają ogromnie ilośći pieniędzy to jak myślisz co by zrobili? Zrobili by drugi podobny serwer, aby zarobić 2 razy tyle. Słyszałem, że ty chcesz wyciągnąc 4000. Życzę miłego rozczarowania

Opublikowano

@2up nie rozumiem twojego zachowania do OrdynatorxD ja też nie wiem na jakie pliki się zdecydować ponieważ sf2010 maja dużo bugów ;x a sf2006 słabe zabezpieczenia przed hackami... co do tych neosów powiem tak to zależy na jakich się trafi i tyle jeden ma więcej kasy drugi mniej mimo to serwery powinny być stawiane z pasji a nie pod zarobek :)

Opublikowano

@Quori

Ja nie stawiam serwera pod zarobek, popatrz na te IMetiny, Elity itd.

To są serwery pod zarobek, dziwne jest to, że tyle ludzi tam gra.

IMetin na czysto wyciąga z 10000zł. ;)

Yo, chaox!

• 2 lata później...
Opublikowano

Jak na serwerze będzie grało tak +1k i trochę wydawali w is to 3/4tysiące miesięcznie na pewno będzie ;D

wolf.gif

Opublikowano

@Equalex

Żal mi Ciebie, taki cwany jesteś w te sprawy, bez jaj. Marzenia nie do spełnienia, pokazujesz swoim zachowaniem wiek 15-latka najaranego na forsę, której i tak nigdy nie zdobędziesz w taki sposób :>

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

@Quori Nie chcę w OVH.PL za drogo jak dla mnie biggrin.gif, kimsufi.pl to jest to samo, tylko mają siedzibę z serwerami we Francji.

ty nie wiesz co piszesz kimsufi to stare maszyny ovh które nie stoją za firewallem są gołe i puste OVH nie udzieli ci pomocy przy ddosach na te maszyny.

Jak ty chcesz wydać 400 zl i ruszyć bez problemów to powodzenia moim marnym botterem za 15 dolarow bym ci wysadził ta maszynę w pizdu.

05.10.13 23:53 - THE END

wrócę kiedyś...

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...