Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dochody z prywatnego serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie..., jak zbiorę kasę na dedyka to kupię.

Jak myślicie ile będę zbierał 500zł na serwerze no hamachi 24/7??

Parametry mojego komputera

Procesorek: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 6x3,3GHz.

Karteczka graficzna: ATI RADEON HD6970 2GB DDR5. 

Pamięć operacyjna: CORSAIR VENGEANCE 3kości każda 4GB 2000MHz [ NA SERWER ODDAŁEM 10GB ]

Zasilacz: Corsair CMPSU 750W

Dysk twardy: 2TB

EDIT:

Nie róbcie sobie żartów typu 3-4 miesiące.

Yo, chaox!

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no-hamachi to nie serwer do zarobku ;x te 500 zł musisz sam uzbierać np. roznosząc ulotki dla telepizzy :)

Opublikowano

wypowiadaja sie tutaj dzieciaczki ktore nie maja o tym zielonego pojecia.

teraz juz na tym nie zarobicie :)

co do oplat, jezeli chcesz ruszyc z czyms naprawde dobrym 2k na start lekko musisz wyjac.

jezeli chcesz zrobic tandete to nawet 500zł starczy.

Opublikowano

@Dwarazydwa

Kuźwa..., jak by nikt na tym nie zarabiał to by tych serwerów nie było!

Po co ktoś ma się wysilać dla kilku osób i to za darmo? :)

Człowieku..., sam nie masz o tym zielonego pojęcia, z twojej wypowiedzi wynika, że serwer, który wytrzyma przy 2000 graczy online, kosztuje 4000zł. :)

Pomyśl 150 razy zanim coś napiszesz. ;)

EDIT: Nie widziałem jeszcze do dzisiaj serwera za 2000zł :).

Czy ty myślisz, że ja będę zatrudniał ekipę webmasterów żeby mi napisali parę Questów?!!

Człowieku ty się najlepiej zastanów 300 razy co ty piszesz.

Yo, chaox!

Opublikowano

@up webmaster robi stronki od questów jest quester... :) + weź sobie zobacz na ovh dedyka 288 gb ramu i jego cenę... włosy ci dęba staną :)

Opublikowano

Bądź PRO jak Domkis.

Zrób serwer pod IS np: MT5, nazbieraj z niego kasę i rób kolejne serwery pod IS :D

Będziesz miał w chuj kasy

Opublikowano

@Nismo

To chyba nie jest za bardzo opłacalne :D.

Mam kolegę, który ma „kombajna” w pracy i wynajmie mi go za 500 zł/ m-c. :)

Yo, chaox!

Opublikowano

Na Metin5 przychód w połowie 2 miesiąca (początki serwera) wyniósł jakieś 7500 zł.

Zależy jak kto uważa ale moim zdaniem to dosyć dużo jest

Opublikowano

Czy mógłbym wiedzieć, czy pliki serwerowe oraz zarabianie na IS'ie jest w pełni legalne? Bo nie chciałbym mieć potem nieprzyjemności... :D

Opublikowano

@Dwarazydwa

Kuźwa..., jak by nikt na tym nie zarabiał to by tych serwerów nie było!

Po co ktoś ma się wysilać dla kilku osób i to za darmo? :)

Człowieku..., sam nie masz o tym zielonego pojęcia, z twojej wypowiedzi wynika, że serwer, który wytrzyma przy 2000 graczy online, kosztuje 4000zł. :)

Pomyśl 150 razy zanim coś napiszesz. ;)

EDIT: Nie widziałem jeszcze do dzisiaj serwera za 2000zł :).

Czy ty myślisz, że ja będę zatrudniał ekipę webmasterów żeby mi napisali parę Questów?!!

Człowieku ty się najlepiej zastanów 300 razy co ty piszesz.

a ty zerowcu nadal swoje

brnij dalej w to a tylko utopisz hajs

Opublikowano

@KoSuU

Jeżeli ja bym tyle zarobił bym się zabił ze szczęścia. ^^

Ale po co od razu się zabijać

Ja bym z 2 dni poczekał

Pomocnik
Opublikowano

rok temu zarabialem na swoim serwerze prowadzac go samemu 6,5k zl miesiecznie (przez 3 miesiace) przy 800 graczy na maszynie za lacznie 950 zl ;) w is byly tylko pierscienie doswiadczenia, rekawice, przyzwania bossow i fryzurki typu 15% na potwory itp. z powodow osobistych musialem zakonczyc interes i pieniazki na cos innego, bardziej waznego przeznaczyc.

bylem niedawno adminem na serwerze Arkanta gdzie zarabiano 100 zl dziennie przy 300-400 graczach z dosyc marnym isem i serwerem.

jezeli ktos potrzebuje pomocy z organizacja wlasnego serwera albo z plikami to pisac smialo chetnie pomoge, udziele rad.

Opublikowano

Equalex pierw to weź i sobie na serwer skołuj 2500 ONLINE.

Uwierz, że postawienie Prywatnego Serwera nie polega tylko na pisaniu QUESTÓW.

Trzeba w to włożyć sporo pracy, wiele rzeczy dodać nowych, żeby serwer nie był monotonny i praktycznie taki sam jak inne projekty.

Jeżeli patrzysz na zysk, a nie dobro graczy to uwierz, że nie zagra Ci nawet na serwerze 1 000 osób.

Znając życie IS byłby pełen stalek, Hwangów, które miałyby może niezbyt wysokie ceny, ale też nie byłyby realne do zdobycia w grze.

Piszesz tutaj o projekcie serwera EliteMT2.

Serwer EliteMT2 , Pandora , Dragon to są serwery praktycznie TOP3 w Polsce.

Jeżeli tworzy się 1 projekt serwera, nie ma się w tym doświadczenie to ja nawet bym nie marzył o rekordzie graczy 1 000 + , ewentualnie 200 (przy początku stawiania serwera - 1 raz) to byłby zadowalający rezultat.

U mnie na 4 serwerze, który uczyłem się robić w 3 tyg. bodajże zarobiłem 900 zł na czysto dla mnie (Już po odliczeniu podatku itp.)

To też nie było tak HOP i gotowe.

1 Rada...

Jeżeli chcesz patrzeć tylko na zysk to serwer będzie badziewny, będzie robiony pod IS - taka rada szczera.

Przykład... ?

Proszę bardzo - serwer Yitian2

Jego Technik patrzy na zysk, wcześniej zdarzały się 'przekręty' , aby tylko zarobić.

Z takim podejściem naprawdę daleko się nie zajdzie.

Opublikowano

Elite, Pandora, Dragon to są serwery tego samego właściciela :) A o podatku żadnym myśleć nie musisz (chyba, że mówisz o tym z Dotpaya, oni sami ci go odliczają więc nie ma problemu).

Opublikowano

@mcfreak

Posiadam tam konto, skonfigurowałem usługę SMS i wysłałem sms-a za 2.44 zł DO TESTU, dostałem za to 1zł na konto DotPay. Czyli zabrali mi około 65% :D.

Jak to jest możliwe, że jedna osoba ogarnia 3 serwery? -.-

Yo, chaox!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...