Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd się wziął wszechświat?

qps666

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zzzzzzzzzzzzzz Telefooooon! Pewnie od jakiegoś wybuchu czy coś

A SKĄD WIECIE, ŻE NIE JESTEŚMY JAKĄŚ KOMÓRKĄ JAKIEGOŚ CIAŁA!?!?!

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Jak dla mnie to tą osobliwosc moglby umiescic Bóg i od tego mialo by sie wszsystko zaczac...zreszta co za roznica , bylo to bylo i tak sie kiedys rozpierdoli ale poki co zyj i nie zawracaj sobie dupy takim czyms :P

Opublikowano

Dla wszystkich ktorzy pisza ze bog stworzyl : Pytanie nr2 : Kto stworzyl w takim razie boga ? Powietrze go wysralo i nagle zdecydowal '' eee joł madafaka dzisiaj stworzymy sobie ziemie '' ? Nikt nigdy nie wyjasni skad wziela sie ziemia ale napewno nie stworzyl jej jakis '' buk '' ktory machal łapami i sie ziemia pojawila.

daj nr . do twojej starej powiem jej zeby ci odlaczyla discovery

Dla wszystkich ktorzy pisza ze bog stworzyl : Pytanie nr2 : Kto stworzyl w takim razie boga ? Powietrze go wysralo i nagle zdecydowal '' eee joł madafaka dzisiaj stworzymy sobie ziemie '' ? Nikt nigdy nie wyjasni skad wziela sie ziemia ale napewno nie stworzyl jej jakis '' buk '' ktory machal łapami i sie ziemia pojawila.

Opublikowano

Pozwólcie, że wam wytłumaczę:

Wszechświat powstał z fluktuacji kwantowej. Powierzchniowego przejścia energii potencjalnej w energię kinetyczną. Fluktuacja kinetyczna to pierwsza przyczyna i "Primum movens" wszechświata. Wszechświat przed wielkim wybuchem znajdował się w Stanie Kwantowym. Nie ma sensu zadawać pytania co było przed fluktuacją kwantową ponieważ przyczynowość nie ma racji bytu na poziomie sub atomowy, czyli na poziomie w jakim wszechświat znajdował się przed wielkim wybuchem. Ponieważ wszechświat znajdował się w Stanie Kwantowym, musiał on podlegać pewnym zasadom fizyki kwantowej.

•  
  • Nie może być czegoś takiego jak NIC w takim wszechświecie dopóki produkcja energii poprzez pary cząsteczek wirtualnych nie łamie prawa zachowania energii

Stworzenie energii we wszechświecie nie wymaga żadnego cudu czy udziału boga.

A skoro energia jest tworzona cały czas poprzez pary wirtualnych cząsteczek to wszechświat nie został stworzony przez boga tylko przez proces, który regularnie postępował.

Ponieważ nie może być czegoś takiego jak zerowa energia we wszechświecie to wszechświat podlega prawom termodynamiki. Które właściwie mówią, że zero absolutne nie może zostać osiągnięte.

To pokazuje, że nie może lub nigdy nie było NICZEGO w tym wszechświecie.

Wszechświat nie łamie, żadnych praw zachowania energii ponieważ zarezerwowana gęstość dodatniej energii wszechświata jest równa krytycznej gęstości energii, w której energia kinetyczna, dodatnia i masa spoczynkowa jest zrównoważona przez potencjalną energię ujemnej grawitacji.

Energia może być dodatnia i ujemna.

Każda masa we wszechświecie jest równoważona przez ujemną grawitację ponieważ masa/materia jest zawsze w stanie przyciągania.

Wszechświat zawsze jest w stanie zerowej energii, która nie łamie praw zachowania energii(tekst wyżej tłumaczy czemu nie łamie).

Stworzenie wszystkie nie wymaga udziału boga.

A teraz wypierdalać z bogiem bo nie istnieje!

RAsfepN.png
Opublikowano

Wieże w Boga.

jestem za tym Ze Bóg stworzył świat w ciągu 7 dni.

Niech mi dowiodą że to było 100% że to niei on zrobił jak to niektórzy powiadają.

84520764.jpg

Sygna By Kolega

:)

minusy.png

Opublikowano

Pozwólcie, że wam wytłumaczę:

Wszechświat powstał z fluktuacji kwantowej. Powierzchniowego przejścia energii potencjalnej w energię kinetyczną. Fluktuacja kinetyczna to pierwsza przyczyna i "Primum movens" wszechświata. Wszechświat przed wielkim wybuchem znajdował się w Stanie Kwantowym. Nie ma sensu zadawać pytania co było przed fluktuacją kwantową ponieważ przyczynowość nie ma racji bytu na poziomie sub atomowy, czyli na poziomie w jakim wszechświat znajdował się przed wielkim wybuchem. Ponieważ wszechświat znajdował się w Stanie Kwantowym, musiał on podlegać pewnym zasadom fizyki kwantowej.

•  
  • Nie może być czegoś takiego jak NIC w takim wszechświecie dopóki produkcja energii poprzez pary cząsteczek wirtualnych nie łamie prawa zachowania energii

Stworzenie energii we wszechświecie nie wymaga żadnego cudu czy udziału boga.

A skoro energia jest tworzona cały czas poprzez pary wirtualnych cząsteczek to wszechświat nie został stworzony przez boga tylko przez proces, który regularnie postępował.

Ponieważ nie może być czegoś takiego jak zerowa energia we wszechświecie to wszechświat podlega prawom termodynamiki. Które właściwie mówią, że zero absolutne nie może zostać osiągnięte.

To pokazuje, że nie może lub nigdy nie było NICZEGO w tym wszechświecie.

Wszechświat nie łamie, żadnych praw zachowania energii ponieważ zarezerwowana gęstość dodatniej energii wszechświata jest równa krytycznej gęstości energii, w której energia kinetyczna, dodatnia i masa spoczynkowa jest zrównoważona przez potencjalną energię ujemnej grawitacji.

Energia może być dodatnia i ujemna.

Każda masa we wszechświecie jest równoważona przez ujemną grawitację ponieważ masa/materia jest zawsze w stanie przyciągania.

Wszechświat zawsze jest w stanie zerowej energii, która nie łamie praw zachowania energii(tekst wyżej tłumaczy czemu nie łamie).

Stworzenie wszystkie nie wymaga udziału boga.

A teraz wypierdalać z bogiem bo nie istnieje!

sam wypierdalaj bo gdyby nie on ty bys nie istnial lamusie i za taką odpowiedź w tym momencie nie mógł byś mi wpierdolić bana ktorego zaraz od ciebie dostane

Opublikowano

@Up

Koleś, rozśmieszyłeś mnie.

W wypowiedź Osamy o wiele bardziej wierze niż w te głupoty o Bogu, z resztą co ja mówię, wiem, że tamta jest prawidłowa, bo Boga nigdy nie było i nie będzie, to tylko wymysł ludzi.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

tak wiec mysl sobie ze powstales z energi ktora kiedys byla kwantowa i on to wsyzstko wie bo wyczytal w google ktore wie wszystko , raz jeszcze powtorze ze czlowiek nie jest wstanie obliczyc co bylo na poczatku wszechswiata to jest kurwa smieszne co wy mowicie , jak w szkole beda mnie uczyc o jakims zjebanym wybuchu to kurwa wole dostac pale i wiecej tych bzdur nie sluchac ?

Mojej mamie pomaga ciagle bog od kad sie tylko modli , prosi boga o pomoc , dziwne kurwa czyzby ta wasza energia kwantowa wysluchala moja mame ? Moze to fart ktory nie istnieje ? Bog wami nie kieruje i nie rozkazuje zebys nie palil pil jebal srał masz wolna wole sąd nadejdzie w odpowiednim momencie . Nic nie dzieje sie przypadkiem , kataklizmytez sie nie dzieja przybadkiem , i z waszym podejsciem kataklizmow bedzie coraz wiecej i nie piedol sarkastycznie ze bog jest litosciwy bo jest

Parozja jest coraz blizej

Opublikowano

@UP

Wyewoluowało i tyle, to akurat żaden problem :>

Gowno prawda bo zycie sie z nikad nie wzielo i ktos musial to zrobic bo nikt nie moze stworzyc zycia wlasnorecznie. Jedno komorkowe organizmy moga ale i tak musza klonowac rozne czesci ...

@ Osama przestan wkoncu kopiowac te swoje odpowiedzi z innych nieznanych boardow bo to sie juz nudne robi na kazde pytanie masz madra odpowiedz ktora jest skopiowana zdanie w zdanie z jakiegos innego forum . Wstyd.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano
Parozja

Co to znaczy?

Człowieku, KK Ci wyprał mózg, tyle.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Tobie to juz tam z mózgu H2O zrobiło nie masz dowodów czystych zeby mi pokazac ze byl wybuch , a ze bog istniejie moge ci przez niego ukazania tysiace ludzi wskazac , tysioace kartek pisma swietego , i tysiace lat histori jerozzolimskiej ..............................................

Energio kwantowa

A zreszta stary okej ... okej .... zobaczymy kto sie po smierci bedzie smial

Opublikowano
Tobie to juz tam z mózgu H2O zrobiło nie masz dowodów czystych zeby mi pokazac ze byl wybuch , a ze bog istniejie moge ci przez niego ukazania tysiace ludzi wskazac , tysioace kartek pisma swietego , i tysiace lat histori jerozzolimskiej ..............................................

Jeżeli mi pokażesz racjonalny dowód na istnienie Boga, to wtedy uwierzę, mówić, że widziało się Boga można, Pismo Święte mógł napisać każdy, tutaj muszą być twarde dowody, a tych na razie nie ma. A teoria którą przedstawił Osama jest o wiele bardziej racjonalna niż ta Twoja.

I jest jedno takie fajne powiedzenie: Skoro Bóg jest, to dlaczego go nie ma. Wytłumaczysz mi to?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Sluchaj ja nie mam tyle lat co ty ze moja kochana mamusia bedzie decydowac co mam ogladac : > Zacznijmy od tego ze mam '' mloda '' nie stara a to ze twoja matka ma 60 lat to juz nie moja wina.

@Topic: Zgadzam sie z Osama.

Opublikowano

up zdecydowanie za duzo tego discovery ogladacie , nie dlugo jakas sekte discovery zrobi

Co do mojej starej , nie jest stara nie ma 60 lat tylko 37 przypuszczam ze twoja jest starsza od mojej jezeli nie to doswiadczyla przedwczesnego orgazmu

Opublikowano

Ja się sam nie raz zastanawiam , bo wierzę w Boga , ale też wieże w " ewolucję " mi jesteśmy następnym ssakiem , gatunkiem

który tak wyginie jak inne gatunki to jest jak łańcuch pokarmowy ...możliwe że nas Bóg stworzył ale też w teorie wchodzi ta ewolucja ... może jesteśmy następnym gatunkiem inteligentnym

który wyginie jak inne i będą znowu inne ... a w wielki wybuch czy coś słyszałem coś o tym na discavery , więc jak po wielkim wybuchu stworzył się świat , ale przed wybuchem nic nie było ...

więc skąd on się wytworzył ?? I nie raz sobie myślę , jak ludzie wyginą to co będzie ?? pustka ... człowieka inteligentnego nie będzie czyli nas nie będzie ... i co wtedy miliardy lat będzie miało i tylko będzie pustka ??

końca świata ( wszechświata ) nie będzie bo co te " niebo " ma zniknąć ? niestety mózg człowieka nie jest w stanie tego pojąć .

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

słyszałem coś o wielkim wybuchu.. podobno cos wybuchło na wskutek jakichś przegrzań czy coś a ze szczątków tego czegoś(chyba super nowa xD)powstały inne planety ;p

Opublikowano

WSZECHŚWIAT POPROSTU KURWA BYŁ

ŚWIAT I WSZECHŚWIAT NIE ISTNIEJE OD TYCH DWÓCH TYSIĘCY LAT TYLKO DUŻO WIĘCEJ WIĘC NIJAK MA SIĘ TO DO JAKIEGOŚ JEZUSA CZY INNEGO ŻYDA

ciekawostka: ludzie dawniej wyglądali tak Peja2.jpg POTWIERDZONE INFO

Opublikowano

Wszechświat został stworzony... Według Biblii przez Boga... Nie wierzę że przez jakiś wybuch to wszystko by się stało... To nie realne...

W bibli piszą ,że wszechświat stworzył bóg w 7 dni i to ma być realne ??? Bo coś nie bardzo.

A teoria wielkiego wybuchu jest bardziej prawdopodobna ,nie wiadomo ile główien jest nie odkrytych a jest ich mnóstwo tam gdzieś w kosmosie

Opublikowano

Ja tam jestem katolikiem i wieże że zrobił to Bóg... On to robił 6 dni i siódmego odpoczywał... Po drugie nie wiadomo czy wszystko odrazu było stworzone... Ziemia ma miliardy lat, więc dużo rzeczy mogło powstać potem...

Nothing to do here.

Opublikowano

biblia klamie mowi ze bog w czasie 7 dni po stworzeniu swiata stworzyl czlowieka - yhy tylko ze nasz swiat ma 235 milionow lat a czlowiek 30 tysiecy moze wiecej

wielki wypierdol byl i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...