Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry Minecrafto-podobne na komórkę!

eFFecTuS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@dox533

znalazłem na stronie developera DroidCrafta :

Recipe Hints You can make items without the corresponding recipe hint... you just need to know the recipe! Here are some more to get you going:

Stone Shovel: 2 Stones, 3 Sticks

Wood Sword: 2 Wood, 2 Sticks

Stone Pick: 3 Stones, 2 Sticks

Storage Bin: 5 Wood

Stone Armor: 5 Stones

previewwz.png

Opublikowano

Lepiej poczekać do premiery minecrafta na pc, wtedy zostanie wypuszczona oficjalna wersja Minecrafta dla wszystkich telefonów opartych na tym systemie, jednak na słabych telefonach nie ma co liczyć na wygodne oraz ciekawe granie.

Opublikowano

Cześć. W tym temacie dam wam download wszystkich gier Minecrafto-podobnych na komórkę z systemem operacyjnym Android. Nie dodałem jakiejś gry? Pisz w temacie, a postaram się ją dodać

;)

minedroidnapis.png

Minecraft w 3D na twoją komórkę z Androidem. Nie jest to jakaś "superowa" gra, ale zawsze można się pobawić.

Screen:

minedroid-tm-3-600x360.png

Filmik:

Download:

http://www.speedyshare.com/files/28680211/MineDroid.rar

dlamnie tesz najlepsze wrazenie zrobil \/

e i mam takie małe tytanko jak sciognonc na komureke przymusowy jest internet na komurce?

Download świata:

http://www.speedyshare.com/files/28680867/World1.rar

minebuildernapis.png

MineBuilder to Minecraft na Androida w 3D. Nie jest to dokładna replika wersji na PC lub MAC, ale da się pograć w wolne chwile.

Screen:

minebuilder-151-1.jpg

Download:

http://www.speedyshare.com/files/28680537/MineBuilder.rar

droidcraftnapis.png

Kolejna gra Minecrafto-podobna na fona z Androidem, lecz tym razem w 2D.

Screeny:

DroidCraftv122.jpg

droidcraft01.png

Download:

http://www.multiupload.com/SPIRQB6Q73

Instalacja:

Ściągamy paczkę z grą, rozpakowujemy ją na pulpit, podłączamy telefon za pomocą kabla USB do komputera, wsadzamy wypakowany pliczek do naszej karty SD i instalujemy programem Astro File Manager lub podobnym.

UWAGA! W grze MineDroid należy ściągnać też świat, lub wkleić swój z Minecraft'a (ma on mieć nazwę World1). Wrzucamy go do folderu .minecraft lub minecraft w naszym telefonie (na karcie SD).

[/quot

e i mam takie małe tytanko jak sciognonc na komureke przymusowy jest internet na komurce? żeby posiadac takoł gre?

dlamnie tesz najlepsze wrazenie zrobil \/

Opublikowano

2D na jaką rozdzielczość?

Z tego co wiem to powinien działać na każdej rozdzielczosci na andku, bo gry te się przystosowują. To jest 3d nie 2d.

Opublikowano
e i mam takie małe tytanko jak sciognonc na komureke przymusowy jest internet na komurce? żeby posiadac takoł gre?

Nie, ale musisz mieć system operacyjny Android i jakiś menedżer plików do zainstalowania gry z rozszerzeniem .apk (np. ASTRO File Manager)

1339163822-U301909.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Wiecie może czy na samsungu monte s5620 odpalą te gry? Mój komp jest bardzo słaby przez co minecraft tnie się tak że nie da się grać ;/ Może macie jakieś pomysły by te gry weszły na mojego tel.? byłbym bardzo wdzięczny ale pewnie to jest niemożliwe :angry: jeśli tak jest to tylko czekac aż będą działać na innych fonach ;///

Opublikowano

probowal ktos na SE xperia x10 ?

Mam x10, próbowałem instalować wersję na xperię play tzw "niemarketową aplikację" :) i nie działa, wiadomo. Trzeba czekać do premiery chyba.

@UP Monte nie ma andka więc nie :(

Opublikowano

Wie ktoś może czy w przyszłości mają zamiar zrobić minecrafta na więcej telefonów np takich bez androida? chodzi mi tu konkretnie o monte xD jesli nie to zostaje tylko kupic nowy telefon xD jestem wielkim fanem minecraft nie mogę bez niego żyć i kiszka ;//

Opublikowano

Poda ktoś nazwę programu podobnego do Astro File Manager? Bo nie chce mi się ściągać tych wszystkich net frameworków :D

Ok z net frameworkiem może pomyliłem coś :D kiedyś instalowałem(próbowałem) zainstalować coś co dotyczyło net frameworka i jakoś mi sie może tak zapamiętało :D już sobie poradziłem podpiołem się pod neta sąsiada (18 mb przy 3 kreskach :D) weszłem w android market i pobrałem to całe astro, zainstalowałem minedroida i jestem szczęśliwy :D

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

Poda ktoś nazwę programu podobnego do Astro File Manager? Bo nie chce mi się ściągać tych wszystkich net frameworków :D

Na Androida net framework? Pierwszy raz slysze, nie musisz nic miec do astro.

@UP Nie bardzo, market dla telefonów z badą jest bardzo ubogi i zbytnio sie nie rozwija, nie jest też już wspierany.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mnie również podoba się najbardziej MineDroid.

Heh za niedługo na komórkę będą takie gry jak były na kompa w 2000 roku smile.gif

Szkoda, że nie mam w komórce android ;(

Sorki że zaofftopuje ale ja mam w domu stary komp z 2002 i mój tablet za 500 zł (ten komp wtedy kosztował ok. 1700zł) a ten tablecik ma większą moc obliczeniową od tego kompa. Jak bym znalazł jakiś program do maszyn wirtualnych na andka bym sobie nawet xp zaistalował

space-core-o.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...