Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu to forum nie szanuje małych firm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym poruszyć temat który od dłuższego czasu mnie męczy... tak wiem, że dostanę za takie słowa bana ale chcę poznać prawdę.

Dlaczego MPC nie szanuje "małych" wydawców gier takich jak Re-Logic ( Terraria ) czy Mojang ( Minecraft ) a boi się takich wydawców jak EA czy Activision ?

Na forum panuje kategoryczny zakaz zamieszczania linków do pirackich kopii gier, ale jednak w dziale Minecraft/Terraria można nielegalnie pobrać kopie tych właśnie gier... dlaczego ? czyżby Team Mpc uważał, że jeżeli ktoś jest nowy na rynku to należy go olać i nie dać mu zarobić? Czy też po prostu "oni" boją się kar za rozpowszechnianie pirackiego oprogramowania...

Powiedzcie co o tym sądzicie... bo dla mnie jest to po prosu żałosne, albo szanujemy wszystkich bez wyjątku albo lejemy na wszystkich z góry.

Opublikowano

Zdecydowanie nie popieramy piractwa w żadnej postaci. Czy to jest duża czy mała firma, nie jest to żadna różnica. Na MPC obowiązuje kategoryczny zakaz wstawiania warezu.

Staramy się na bieżąco usuwać wszystkie linki do piratów, ale nie zawsze wszystko wyłapiemy ;) Dlatego liczymy na pomoc userów i raportowanie takiej zawartości. Wtedy działamy.

Jeśli widzicie rzeczywiście pirackie kopie/prośby o podawanie linków do nich/tematy dotyczące piractwa - raportujcie. Będziemy je usuwać.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

W dziale Minecraft na 1/2 stronie jest ok 10 tematów z linkami do pobrania warezowych wersji Minecrafta-cracked. Więc albo Team to olewa albo nie chce tego widzieć.

Opublikowano

@Merkon,

i właśnie o to mi chodzi. Ile Mojang pracuje na to żeby udoskonalić Minecrafta a 2/3 MPC userów grających w Minecrafta gra właśnie na piracie. Proponował bym aby w końcu ktoś docenił ich pracę i usuwał linki do pobierania piratów na MPC.

Opublikowano

Idę zaraportować w dziale minecraft i terraria wszystkie posty z pirackimi linkami. Ciekawe czy chociaż 1 zostanie usunięte. Nie raz już raportowałem i gówno z tego było.

RAsfepN.png
Opublikowano

Czytałem w jakiejś gazecie że Notch potwierdził legalność pirackiej wersji minecrafta i uznał ją jako promowanie gry, więc nie wiem czy musimy kasować z forum wszystkie wersje pirackie minecrafta...

@down, nie wiem czytałem to w jakiejś gazecie (online) tylko mówię co przeczytałem, co do prawdziwości można dyskutować.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Czytałem w jakiejś gazecie że Notch potwierdził legalność pirackiej wersji minecrafta i uznał ją jako promowanie gry, więc nie wiem czy musimy kasować z forum wszystkie wersje pirackie minecrafta...

Pierdolisz. Powiedział, że ma w dupie to czy ktoś gra na piracie. Nic na tym nie traci bo piraci i tak nie kupują gier.

Ale nie mówił, że piracka wersja jest legalna...

RAsfepN.png
Gość _Shadowlord
Opublikowano

Gdyby nie było piratów , 70% osób mniej by grało w MC, większość osób po zagraniu na piracie przenosi się na premium, zresztą zobaczycie jak będzie premiera mc (6 czerwca 2011).

Opublikowano

Pierdolisz. Powiedział, że ma w dupie to czy ktoś gra na piracie. Nic na tym nie traci bo piraci i tak nie kupują gier.

Ale nie mówił, że piracka wersja jest legalna...

Masz rację w 100%.

Rozumiem, że dużo osób nie ma pieniędzy na kupowanie gier ok niech grają na piratach...

Ale nie powinno się na MPCforum udostępniać tego typu plików.

Równość to równość...

Małe firmy powinny być traktowane jak duże...

Uważam, że zarząd tego działu powinien pousuwać tego typu tematy.

I tak jest 100000 stron z pirackim MC więc... ^_^

Opublikowano
I tak jest 100000 stron z pirackim MC więc...

ale na MPC są najlepsze piraty :D

usserzy mpc robią po prostu dobre klienty do tej gry, dla tego je tu wrzucają.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Ale prawda jest taka, że jeżeli wszystkie nielagale przestaną istnieć na forum społeczność MPC w 80% przestanie w to grać. Aktywność w dziale spadnie i trzeba będzie usuwać dział bo dla 10 osób nie warto tego ciągnąć.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ale nie porównuj MC, którego instalka waży 20 mb i ściąga się max. minute, a CoD, który ma kilkanaście GB, wymaga cracka itp.

To co powiedziałeś to prawda, ale sam Notch mówił,że piractwo sprawia, że gier jest po prostu więcej.

Nie popieram piractwa. Mam 15 lat i dwa piraty na koncie - Minecrafta i Starcrafta. Reszta gier to pudełkowe oryginały.

Opublikowano

Ja pirata mam właśnie Minecrafta, a reszta oryginał. Trzy kartony oryginalnych pudełek i jestem z tego dumny. Ja jestem za tym żeby nie usuwać linków z MC z naszego forum, niech gra się rozpowszechnia, a prawdziwi fanatycy tej gry wreszcie kupią premke.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ale nie porównuj MC, którego instalka waży 20 mb i ściąga się max. minute, a CoD, który ma kilkanaście GB, wymaga cracka itp.

To tak samo jak byś mówił, że jak zabijesz kogoś długopisem to powinieneś dostać mniejszą karę niż ktoś kto zabił kogoś nożem.

Pirat to pirat i nie ważne czy zajmuje 100kb czy 20gb.

RAsfepN.png
Opublikowano

jestescie przeciwni piractwu alle hakerstwu to juz nie ?

przeciez na 100%kazdy z was ma jakies pirackie itemy na kompie

dla mnie gorsze jest hackerstwo niz piractwo

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jak piratujesz grę to znaczy, że ją kradniesz(chyba, że usuniesz w ciągu 24h) ,

A jak hackujesz to gra jest ciekawsza i nie nudzi się graczom (chyba :P ) B)

bez youtuba w sygnie

Opublikowano

Taak? To co robisz na tym forum?

Piractwo= złodziejstwo, co jest poparte konkretnymi paragrafami. Hackerstwo, a cheaterstwo to dwie różne rzeczy.

Dobrze, że zwróciliście na to uwagę, temat podałem do tych wyższych rangą ;)

Póki co wszystkie pirackie pliki które zreportowaliście poleciały w kosz.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...