Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Tiveria

damiano18855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na tym serverze osiagnalem juz praktycznie wszystko, full eq do expa, full do pvp , biolog nie do konca , ale nic w nim trudnego, healer nie mial wysokiego lv, ale wystarczyl na rozwalenie nie jednego +95. Nudy nudy i jeszcze raz nudy, ciagle obietnice gm ze dodadza cos juz jest meczace. Server zostal zepsuty przez ww, dzieki ktorej exp praktycznie nie ma sensu bo przejdziesz sie do ww i masz LV, grota praktycznie pusta i osoby ktore maja znajomosci sa brane od niskiego lv i 90 lv to kwestia 3 dni max ;] serverowi brak urozmaicenia, albo poprostu CELU , jakas nowa bron, nowa misja, rajd. CO KOLWIEK ! konto moje zostalo juz sprzedane bo nie widze dalszego sensu gry tu. tyle na ten temat

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Opłaca się tam grać?!

Jak masz czas i cierpliwość to możesz grac lecz trochę ciężko sie wbić do top lecz jak już mówiłem masz czas to możesz grac to jest serwer hard wiec łatwo nie będzie

Sam tam grałem wbiłem 75 i powiem ci ze nawet fajnie się grało

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Opłaca się tam grać?!

Jasne że się opłaca, warto zrobić 3 postacie : główną postac, buff i jakiegoś nupa żeby na dt dało radę wejść, robisz na wszystkich biologa, dostajesz nagrody, hajs, perly, tarcze 61 +9 np.

Potem wystarczy tylko podbijać lvle na postaciach i zbierać nagrody biologa, a eq samo przyjdzie ^^

nie ma mnie tu

Opublikowano

Nie Polecam! Dostałem Bana.. za to że miałem skrzydla+9 19 um 10 luda 10 szycie 8 int! bo niby używałem bonus Shwitcher czy jakos tak... to jest smieszne.. napisałem odwolanie od bana chyba 2 mies temu i nie dostalem do dzis odpowiedzi !

Od Szanownego Gm-a Sui!

sugma.jpg

Jesteś Polakiem?! Pisz po Polsku!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najstarszy server na tym forum, więc czego tu więcej oczekiwać. To jasne, że nuda bo każdy ma już idealne bony nawet pvp nie ma sensu.. tak samo dt bo nawet nie idzie zarobić bo bryłki śmiesznie tanie.

beztytuuacf.png

Opublikowano

wedlug mnie to 6/10 gra sie fajnie ale praktycznie 0 eventow a GM nie interesuje sie graczami . prawie 2 tygodnie czekalem na komentarz admina na temat buga z handlem

Opublikowano

Najlepszy serwer na jakim grałem to był AnimeMT2. Zaraz za anime jest tiveria. Administratorzy ogarnięci, serwer ogarnięty, to nie jest serwer na dzień, miesiąc grania. Miła atmosfera, wspólne wypady na ww,smoka, wypady w pojedynkę na śmierć, rozbudowany biolog. Najmilej wspominam wojny... Coś niesamowitego, rozmowy na TSie, gildia jak "rodzina" każdy każdego zna. Zraża mnie fakt ze zaczyna robić się nudno po ponad roku grania, nie ma sensu expienia po 105lv..

Polecam serwer

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

polecam serwer , jednak jesli nie gra sie WP to trzeba robic druga postac na dt ( wp najlepszy)bo nie wiem jak innaczej zarobic...

mowa tu o perlach i kd kryta np +5

mam 76 smoka dobre eq ale na 80 diabla na 9 trzeba ...poza tym tu kazdy prawie ma 5 broni 4 na prof i 1 wojny wiec duzo kasy potrzeba...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

juz dobre pol roku nie gram na tiverii jednak musze przyznac ze do dzis nie znalazlem lepsiejszego servera.. gdy byly napady ddos w chwile ogarniali.. gralo tam sporo typa tak ze byl sens robienia eq na pvp/ nie jak na servach gdzie on-line 200 osob i 3 ma eq na pvp.. byl to jedyny server gdzie gralem tak dlugo.. POLECAM W 100%

Przychodzi Jasio w odwiedziny do dziadka i nagle pod kominkiem spostrzegł skórę tygrysa. - Dziadku, dziadku, opowiedz mi jak to było z tym tygrysem!

- Wybrałem się kiedyś do lasu. Wziąłem ze sobą strzelbę, tak na wszelki wypadek. Idę sobie, idę, wtem słyszę, a w krzakach czai się tygrys. No to ja PACH, PACH, strzelam i uciekam, a on biegnie za mną i się ślizga. To ja znowu PACH, PACH, strzelam i uciekam, a on biegnie za mną i się ślizga. To ja znowu...
- Kurczę, dziadku - przerywa Jasio - ale Ty odważny... Ja to bym się od razu zesrał ze strachu!
- A jak myślisz bałwanie, na czym ten tygrys się ślizgał?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zagrałbym na takiej tiveri tylko z jakby był restart postaci i wszystko od nowa.

" I SEE DEAD HATERS ... "

Opublikowano

Nie Polecam! Dostałem Bana.. za to że miałem skrzydla+9 19 um 10 luda 10 szycie 8 int! bo niby używałem bonus Shwitcher czy jakos tak... to jest smieszne.. napisałem odwolanie od bana chyba 2 mies temu i nie dostalem do dzis odpowiedzi !

Od Szanownego Gm-a Sui!

aż tak super pro to one nie są i nie wygląda na to, żebyś używał tego bs O_o

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

szybko nudzi...

ogólnie to nie kręcą mnie takie hardy, chociaż i tak muszę przyznać, że ten serwer jest zadbany :)

A tematu to nie masz ochoty zamknąć?

To Jest Hard ? Serwer ?

Raczej hard/medium bym powiedział.

Na Tiverii i nawet na Triadicii grałem jakiś czas. Powiem tak - żaden serwer pod względem technicznym nie może się z nimi równać. Jeśli chcesz stwierdzić, czy serwer jest dobry, porównaj go właśnie do Tiverii. NIestety jeśli chodzi o grywalność, to pozostawia wiele do życzenia. Monotonia, brak nowych questów, ciągle to samo. Osobiście byłbym za dodaniu chociaż tego setu z bety, nowej mapki i jakiejś fabuły na wysokie levele - coś co by było motywacją do dalszej gry. Bo sam biolog/dt/ww w końcu staje się nudny.

Opublikowano

Tiveria to bardzo dobry serwer pamiętam początki gry tam to było coś, Administracja BDB ogólnie dopracowany serwer, ale jak zawsze z czasem co raz mniej osób gra, dla tego też dziwię się że nie chcą wypuścić s2 bo to na pewno byłby przełom z takim podejściem jak oni mają i zapewne byłby to Najlepszy serwer metin2 w PL. Tam przynajmniej nikt z Adminów nie okradał graczy jak to jest na Bal**ra. Tam Team ogołoci Cię do zera po tym jak stwierdzi że już nie grasz.

Opublikowano

A mi się wydaje, że zrobienie Tiverii s2, ale np: całkowicie medium z dodanymi nowinkami z oficjalnych wersji przysporzyłoby im ogromną ilość graczy i co za tym idzie - pieniędzy.

Opublikowano

A mi się wydaje, że zrobienie Tiverii s2, ale np: całkowicie medium z dodanymi nowinkami z oficjalnych wersji przysporzyłoby im ogromną ilość graczy i co za tym idzie - pieniędzy.

Wiesz, ich zbytnio nie obchodzą pieniądze. Większość z nich ma firmy i pieniędzy mają pod dostatkiem. Tu chodzi głównie o same chęci.

Tiveria jest genialnie skonstruowana pod względem zabezpieczeń. Grałem tam 2 lata ponad (praktycznie od początku istnienia) i mogę śmiało stwierdzić, że na lepszym serwerze nie grałem. Podczas samego istnienia Tiverii wznosiły się i upadały inne serwery (podobne ratami itp..) i tylko tiveria "przeżyła". Lepszą jej kopią byłaby np. Balmora, gdyby w teamie nie było kolesia, który sprzedaje i rozdaje bryłki/eq/postacie na lewo i prawo i lovelasa, który klei się do szamanek.

Tiveria to serwer tworzony z pasją, doprowadzony do perfekcji.. ale niestety, obowiązki wzięły górę i nikt się nią nie zajmuje..

www.astium.pl

kubfch.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...