Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

łowisko sprawdzone

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga nowy bot v0.3

http://www.youtube.com/watch?v=V_LLJBgehf0

instrukcja

edytujemy bota w au3 script editor

zmieniamy tylko liniki 27 i 29 które wyglądają tak :

27.	        Sleep(55)

29.		Sleep(47)

zmieniamy w nich wartości w nawiasach 27 linijka to im większa wartość tym bardzij idzie w prawo a 29 odwrotnie

gdy uruchomimy bota i klikniemy f1 pokaze nam się okienko że mamy nakierować kursor na spławik chodzi o czarny punkt na samej górze spławika (starać się jak najdokładniej bo jest tylko 30piks różnicy MOŻNA TO ZMIENIĆ w linijce

$wojna = PixelSearch($kp[0] - 30 , $kp[1] - 30 , $kp[0] + 30 , $kp[1] + 30 , 0x000000, 10, 2)

zmieniając z 30 na większa liczbę.

nakierowujemy kursor i czekamy okienka znikają same :)

po tych czynnościach bot zacznie sam pracować.

jak są problemy pisać

; Press Esc to terminate script, Pause/Break to "pause"

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F1}", "TogglePause")
HotKeySet("{F3}", "End")
HotKeySet("{F5}", "Seed")

;;;; Body of program would go here ;;;;
While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
MsgBox(4096, "spławik", "najedź na spławik i poczekaj 5 sek", 2)
Sleep(4000)
$kp = MouseGetPos()
Sleep(1000)
	MsgBox(4096, "gotowe", "gotowe", 2)
	Sleep(1000)
While 2
$wojna = PixelSearch($kp[0] - 30 , $kp[1] - 30 , $kp[0] + 30 , $kp[1] + 30 , 0x000000, 10, 2)
If $wojna = 0 Then
	Send("{SPACE down}")
	Sleep(55)
	Send("{SPACE up}")
	Sleep(47)
	Send ("{ESC}")
EndIf
WEnd
EndFunc

Func End()
   Exit 0
EndFunc

na priv nie odpowiadam na gg proszę nie pisać bo to już jest wytłumaczone na maxa na gg ewentualne propozycję dodania czegoś można pozdrawiam was i miłych łowów

zastrzegam sobię prawa do tego bota został on w 100% wykonany przezemnie

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

znasz może taskera, który śmiga na viście bo ja szukałem i owego nie znalazłem co by dzialał chodzi mi tu o sprawdzonego na viście przez ciebie lub kogoś

Użytkownik od 21 kwi 2010

Posty: 100  200  300 ☑ 400  500  600  700  800 ☐ 900 ☐ 1000 

Opublikowano

napisałem prostego bota na tej zasadzie w au3 dodany w 1 komencie komentować czy działa czy nie oraz jak z czasem (czy w miare trzyma się w środku)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

AAAAAAA ZIOOOOOOMUUUUUŚŚŚŚŚ JEEEESTEEEEŚŚŚ MOIMMMMM KRÓLLEEEEEEM !!!!!

PS : Kurczę trochę przed wczesna radość , dało by rade zrobić tak żeby szybciej klikał :D bo łowi normalnie , tylko ten pasek szybko spada w lewą stronę i na niektórych rybach spada do końca i ryba się zerwała , więc bardzo bym prosił żeby o jakoś zmienić . Dzięki z góry ale i tak jesteś już moim królem

Opublikowano

Kurpiq jestes moim mistrzem!!! Najwiekszym jakim mialem. Tylko powiedz mi blagam cie co zrobic z tym zeby pasek nie szedl caly czas szybko w lewa. Bo przy rybach 20+ urywa... Jezeli pomozesz mi w tym leci jak najbardziej zasluzony plus

Opublikowano

posłuchaj dałem kod jak pasek ucieka w lewo to musisz dać większy czas tutaj

Send("{SPACE down}")

Sleep(200)

na np.

Send("{SPACE down}")

Sleep(250)

jeśli w prawo to można albo zwiększyć po esc down albo odjąć w tym co wyżej dodawaliśmy

wszystko w programie autoit ja już nabiłem dziś 10k kasy na 7 lvl do 10 dobiłem jak coś to piszcie jakie macie problemy

tutaj opis jak co zmieniać :

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F3}", "End") // zmiana klawisza bo f2 robił jakiś błąd

While 1
   Sleep(10)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
   While $Paused
               Send("{ESC down}")
               Sleep(100) // jeśli ucieka w lewo zmniejsz a w prawo zwiększ
               Send("{ESC up}")
               Sleep(10)
               Send("{SPACE down}") 
               Sleep(200) // jeśli ucieka w lewo zwiększ a w prawo zmniejsz
               Send("{SPACE up}")
               Sleep(10)
   WEnd
   ToolTip("")
EndFunc

Func End()
   Exit 0
EndFunc

edytować najlepiej tylko 1 wartość albo obie jak wam lepiej czas jest tak że 1000 to 1sek ja polecam wydłużać spacje bo wtedy zbiera ryby a jak escape to nic nie dzieje się tylko dłużej trzema escape i w sumie nic to nie daje poza czasem odstępu między spacjami.

usunąć to co jest po (i wraz z) // albo po prostu tylko się na nim wzoruj ale używaj tego z 1 postu kodu

to jest kod do programu auto-it 3 napisany na szybko ale spełnia wymagania tylko trzeba pilnować bo nie zakłada przynęty i znieszczonych rzeczy z wędki tylko to trzeba robic samemu

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Kurde jestes madry a ja troche nei rozumny ... Wytlumacz mi w kilku zdaniach co mam zrobic zeby zmienic wartosci czyli wejsc troche dac mniejsze wyciganie i wgl

Jak wejsc do tego zeby zmieniac kody moze tak :)

Opublikowano

patrz kilka prostych kroków

1. wygoogluj sobie auto it 3 i pobierz

2. zainstaluj załącz edytor

3. wrzuć ten skrypt do programu

4. edytuj wartość w 18 lub 22 linijce (polecam 22)

4a. jeśli edytujesz 18 linijke która wygląda tak sleep(100) to jak dasz sleep(50) to pasek będzie bardziej szedł na prawo a jak dasz sleep(150) to bardziej na lewo

4b. jeśli edytujesz 22 linijkę która wygląda tak sleep(200) to jak dasz sleep(150) to pasek będziesz bardziej szedł na lewo a jak dasz sleep(250) to bardziej na prawo

dostosowujesz sobie czas do własnych potrzeb mi zbiera rekordowe ryby na tych ustawieniach co ja dalem.

18 linijka odpowiada za czas wciśnięcia escape co wpływa tylko na czas pomiędzy spacjami

22 linijka odpowiada za czas wciśnięcia spacji co wpływa na czas jej wciśnięcia czyli na długość podbierania ryby (ciągnięcia)

skrypt przerobiony bierzesz i zapisujesz na dysku uruchamiasz wchodzisz w okno gry klikasz na gre i klikasz f1 by wyłączyć f2 lub f3 zależnie od którego skryptu (1 post czy nie)

tutaj trzeba dużo eksperymentować ja ustawiałem z 1h tego bota ale to tylko dlatego że działał ale chciałem go wycentrować na 100% ale i tak jest zaookrąglony ale mi wystarcza

czegoś nie wiecie można pisać na

gg 6670766

ale jeśli ktoś mnie zdenerwuje to dostanie ignora :) więc bez pytań na które odp. jest w postach

link do posta to 1 linijka w 1 poscie wystarczy klik ale to bot na moj 1.7ghz procek zamulacz ;)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Dzieki wielkie a musi tak zwijac zylke po kawalku ? za szybko ją zwija i ryba nie łapie sie jak na moje

Kurpiq jak za mala ryba to za wolno idzie powiedz mi jaki masz haczyk i zylke ?

Opublikowano

Sprawdze jeszcze tylko i zaraz leci reput

Nie moge wprowadzic twego skryptu do auto it 3... Niewiem dlaczego probuje przezucic nic nie daje klikam na ikone auto it 3 i mam wyszukiwanie probuje dac ten z pulpitu ale nic..

Opublikowano

nie da rady tak musisz uruchomic SciTE Script Editor i skopiowac z 1 postu to co jest w code i wkleic

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

kto ma problemy niech napisze na gg wytłumaczę napewno szybciej niż tutaj a co do twojego to ty źle robisz weź zrób tak :

kopiujesz to :

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F2}", "End")

While 1
   Sleep(10)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
   While $Paused
               Send("{ESC down}")
               Sleep(100)
               Send("{ESC up}")
               Sleep(10)
               Send("{SPACE down}")
               Sleep(200)
               Send("{SPACE up}")
               Sleep(10)
   WEnd
   ToolTip("")
EndFunc

Func End()
   Exit 0
EndFunc

i wklejasz do tego programu a nie otwierasz to co przesłałem :> bo tamto jest już w pliku exe (po konwersacji)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

mnie tam + czy - nie interesuja :> ja i tak to forum odwiedzam by od czasu do czasu coś wrzucić ale częściej by pobrać czyjąś pracę ;p

spadam spać bo to był pracowity dzień powodzenia i pamiętajcie najlepiej ryby łowi się o 4 rano hahaha powodzenia

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Wy tez tak macie jak macie wedke na splawik i wam ciagnie ciagle? a jak wezmie ryba to ciagle ja zrywa i pasek idzie na sam konic po prawej stronie a nie wiem jak ustawic zeby byl na srodku ciagle. a skopiowalem te 2 scripty i to samo dalej. moze ktos podac ten co nie zrywa ciagle ryby?

lapsik.jpg

Nick na serw: Genesis

Opublikowano

opisałem jak to zrobić poczytaj posty gdzie jest napisany w krokach.

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Kurpiq twoj bot dziala oczywiscie bez zastrzezen ale jest jedno ale:

-jak by to zrobic aby go wysrodkowac oczywiscie wiesz o co chodzi o pasek caly czas waha mi sie w granicy 130-140. Najwieksza rybe jaka zlapaelm to 45kg dzieki botowi choc rekord mam 65. Nie jest zle bo lapie ryby elegancko ale na swoj lvl i sprzet wiecej mam takich 20+ a czesto mi jeszcze zrywa i tak mysle wlasnie co mozna by tu zrobic

Opublikowano

możesz zmniejszyć 18 i 22 linijkę o nawet 90 (będzie mniejsza amplituda) i ustaw idealnie środek

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

To jak przykladowo w 22 ustawiam 131 no bo tak mi najwygodniej to w 18 daje tez 131?

no bo wychodzi na to ze wartosci bd sie rownac

Opublikowano

a mozna tak zrobic, zeby ten splawik stal w miejscu i jak ryba wezmie to wtedy ciagnie czy nie da rady?;]

lapsik.jpg

Nick na serw: Genesis

Opublikowano

z 8 na 9 lvl zarobiłem (bez przerw i kupowania mając rzeczy) dokładnie 2980$ ;p

18 linijka odpowiada za czas między naciśnięciami spacji to już zależy jak ty potrzebujesz

co do tego ze ciągnie kiedy bierze to trzeba by napisać skrypt a to nie jest proste i nie chce się z tym bawić

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...