Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Odpalanie iBota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W związku ze strasznym spamem zarówno na privie jak i na forum postanowiłem zrobić tuta jak odpalić ibota.

Od razu przechodze do rzeczy:

1. Na początku ściągamy potrzebne rzeczy, czyli bota hsa i media patchera. HS+Media Patcher, Loader bota ściagamy z ibotforfun.blogspot.com WAŻNE! Pierw pobieramy wersje bez zadnych literek tj. b ) c) d) itd. Potem dopiero poieramy dodatki

2. Teraz wypakowujemy to wszystko do folderu z Silkiem

3. Odpalamy Media Patchera przłaczamy na custom i klikamy PATCH następnie OK i mozemy zamknac program.

4. Teraz wlaczamy Hackshielda i wciskamy LAUNCH SRO z tego silka nie korzystamy bo sie nie da zalogowac, ale on musi byc WŁĄCZONY dlatego proponuje w procesach zmniejszyc jego priorytet na niski.

5. Chowamy Silka i HSa tez mozemy ale musimy pamietac ze zniknie on juz na zawsze.

6. Teraz Odpalamy naczego iBota i Loadera

7. W loaderze zaznaczamy: nop hackshield, patch seed, redirect gateway server z portem 16000 (do pierwszego ibota, drugi bedzie mial port 16005 itd.), i multi client.

8. Po jakims czasie powinien nam sie odpalic Silk ktory dziala z ibotem i nie ma dc.

Jeszcze kilka słow: jesli przy odpalaniu silka wyskoczy nam Cannot manage file transfer to znaczy ze musimy zrobic update silka. Aby tego dokonac odpalamy media patchera, ale teraz nie przelaczamy zakladki na CUSTOM tylko zostaje DEFAULT i klikamy PATCH. Gdybysmy tego nie zrobili to przy odpalaniu launchera wyskakiwaloby ze trwa inspekcja i nie zrobilibysmy updatu.

Mam nadzieje ze to się przyda i nie bedzie juz spamu. Tutaj prosze pisac ew. problemy (ktorych po przeczytaniu tego nie powinno byc) i pytania.

Prosze tez Moderatorów o podpięcie tego tematu np. zamiast tuta Ziomqa ktory nie jest juz aktualny. Dziekuje

SKAN plik ten pobieramy oczywiscie na wlasna odpowiedzialnosc....

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PROBLEMOW Z ODPALENIEM SILKA PROSZE PISAC W TYM TEMACIE A NIE ZAKLADAC NOWE ZEBY NIE ROBIC SPAMU

@edit trzeba teraz uzywac nowej wersji loadera

http://www.speedyshare.com/file/TWz8C/edxSilkroadLoader5-0-3d.rar

Ciagły spam zmusza mnie to napisania mini tuta do odpalania ibota na Sror; zaczynamy:

1. Ibota pobieramy oczywiscie z ibotforfun.blogspot.com ; nastepnie wypakowujemy i pobieramy loadera ktory jest podany u gory....

2. Teraz klikamy PPM na ikonke ibota i wybieramy zakladke SKRÓT. Widzimy "element docelowy" mamy tam sciezke ibota czy cos. Robimy odstep po tym i wpisujemy LS:5.

3. Teraz odpalamy ibota, nastepnie loadera a w nim zaznaczamy MC, NOP HCSHIELD, redirect gateway server z portem 16000 i patch seed.

W razie problemów(ktorych nie powinno byc....) piszcie w tym temacie, a nie robcie spam nowymi

Pojawił sie video tutorial tworcy ibota, nie moj(odpalanie sror)

http://www.youtube.com/watch?v=t-itvB1S0J0&feature=player_embedded

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Pomoglem? To nie zapomnij dac +(plusa)!

• Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wszystko tak mam wlasnie zrobione jak w tutorialu a i tak dostaje dc jak mam odpalone przez cloadera po 1 minucie okolo jak odpalam mam nadodatek odpalone tez przez clientlessa to clientless nie dostaje dc jedynie silk ktory zostal wlaczony przez loadera ;//

Opublikowano

Jak chcę włączyć HackShiled.exe to wyskakuje błąd.

" Component 'MWSINSCK.OCX' or one of this dependencies not correctly registered :a file is missing or invalid. "

Prosze o pomoc .

Opublikowano

Wszystko zrobiłem,wszystko działa .

Tylko dalej dostaje dc.

I chyba coś żle zrobiłem,bo odpaliłen np.3silki a odpalił się jeden bot.

Może coś zle robię?

Odpalac hack,silka,potem loadera ,ibota i włączam silka.

Tylko w loaaderze mam wyłączone Redirect Gateway Server,bo jak mam włączone to dc.

Opublikowano

Odnosząc się do tego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/358750-dc-prosba-o-pomoc/

chciałbym ponownie zwrócić się z prośbą o pomoc. Zrobiłem wszystko wedle instrukcji, przekopałem całe forum i wciąż nie mogę odpalić więcej niż jednego bota.

napisz dlaczego nie mozesz odpalic bo my tego nie wiemy...

@2xup

a media patchera odpaliles? silka z hsa nie wylaczyles? jak zaznaczasz loadera (screen) ?

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Opublikowano

dobra u mnie poprawnie działa na clientlessie co do włączenia silka przez loadera to później sprawdzę ;)

no wlasnie jak odpalam przez loadera to dc!!!!! w loaderze mam zaznaczone patch seed, redirect gateway serwer, multiclient, zoom hack.

Opublikowano

Odpalam mediapatchera daje Custom i Patch,po chwili Default i Patch .

Odpalam hs włączam przez niego silka i go nie ruszam.

Potem daje loadera,włączam ibota i daje Launch w loaderze. I dalej dostaje DC.

Ustawienia w loaderze : Multiclient ,Zoom Hack,Patch Speed,Redirect Gateway Server i tu mi pisze 19000 a niżej 19001.

CIągle DC.

@W ibocie da się gdzieś wpisać port?

Opublikowano

a hsa odpaliles? w bocie wpisujesz port 16000?

ta hs jest odpalony a co do portu to w ibocie nie idzie ustawic portu bo jest automatycznie i wlasnie ten sam co jest wpisuje do loadera i jak zaloguje to po jakich 5min, 10min cos okolo tego "DC"

Opublikowano

po co w patcherze zmieniasz na defualt? dajesz custom i patch i juz zamykasz lol....

1. bot ma port 16000 wiec w loaderze dajesz tez 16000; 2. bot ma o 5 wiecej czyli 16005 itd..

W gateway server? Wpisuje 16000 tak ?

Najpierw odpalam bota czy loadera?

@

W mediapatcher jak ustawie Custom i Patch,to silk się nie włącza.

Opublikowano

napisz dlaczego nie mozesz odpalic bo my tego nie wiemy...

Po prostu po odpaleniu drugiego chara na iBocie dostaję na obu dc. Jedna postać biegała mi dziś jakieś 5h, włączyłem drugą - od razu dc na obu kontach. Oczywiście po odpaleniu drugiego chara zmieniam wartość portu o te 5.

Opublikowano

ta hs jest odpalony a co do portu to w ibocie nie idzie ustawic portu bo jest automatycznie i wlasnie ten sam co jest wpisuje do loadera i jak zaloguje to po jakich 5min, 10min cos okolo tego "DC"

to nie jest normalne ze w bocie masz port 19000 bo podstawowa wartosc to 16000 i tak bylo zawsze... sprawdz czy masz ostatnia wersje bota

@zeniu99 ja kdajesz custom to masz IP 127 0 0 1 i port 15778 ? jak tak to daj patch i zamknij patchera i odpal hsa i daj launch silkroad i musi dzialac....

@SwanSong moze masz slabego kompa i ci juz nie moze uciagnac ;p ? Tak to to nie wiem juz

fallenbow.png

Opublikowano

@SwanSong moze masz slabego kompa i ci juz nie moze uciagnac ;p ? Tak to to nie wiem juz

Przed wejściem HSa, blokad ip, itp., komp był w stanie pociągnąć 4 silki (więcej nie sprawdzałem).

Sprawa dość wkurzająca, może nie zainstalowałem wszystkiego lub robię coś źle? :>

Opublikowano

to nie jest normalne ze w bocie masz port 19000 bo podstawowa wartosc to 16000 i tak bylo zawsze... sprawdz czy masz ostatnia wersje bota

port w bocie to 16000 a w nastepnych co 5 wiecej czyli 16005, 16010 itd. jesli gdzies napisalem 19000 to sorry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...