Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Wywiad z CraftyGeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeprowadziłem wywiad z Crafty Geek. Pracował przyprojekcie EM2. Rozmowa z nim wiele mi wyjaśniła. Na pewno nie uda nam się zrobić obejścia do EM2, zaś czeka nas ( moim zdaniem ) coś lepszego. Zapraszam do lektury.

CraftyGeek nie pracuje już w EM2. Cytuję „Nowy szef pojawiłsię pod koniec lutego bieżącego roku. To co działo się dokładnie w siedzibiefirmy nie jest mi do końca znane, bo to nie moja sprawa. Wiem natomiast, że wmoment odeszli moi dobrzy koledzy z grupy. Dyrektorzy sekcji oprogramowania. Np.takich programów wspomagających granie jak: HeavenFire (knight online) - www.mmobot.net, SilkRoad (www.sroking.com), EasyMetin2- www.easymetin2.com, CabalOnline -www.cabalrider.net”.<b><br style="mso-special-character:line-break"><br style="mso-special-character:line-break"></b>

Ja: Cześć, Może powiesz nam coś o sobie?

Crafty: Witam, jestem Patryk,mam 20 lat. Odpaździernika wybieram się na studia związane z bezpieczeństwem elektronicznym.Czy interesuję się dalej takimi sprawami jak EM2? Nieee, em2 już kompletniemnie nie interesuje. W wolnych chwilach a na ostro po 20maja zabieram się zamój portal dotyczący nauki game hackingu ([uxxxl)[/u] no i w końcu nadfinalnym ukończeniem wersji beta mojego bota do metina - Metin To life easier(MT2LE).

intrf.png

Planowane jest, że strona ruszy 5 czerwca, a może przybliżysz nam cotam się będzie znajdować?

Crafty: gamehacking.plto miejsce w którym nie tylko będzie można dowiedzieć się nowinek na tematnowych botów, jakie pojawiają się w sieci. To przede wszystkim miejsce w którymtechniki i metody programowania takich botów będziemy prezentować. Poza tym,całe oprogramowanie jakie będzie wychodzić z pod znaku GameHacking.pl będziedostępne z jednego konta. Czyli użytkownik nie będzie musiał wykupować licencjęna każdy produkt oddzielnie.

Zapowiada się bardzo ciekawie.Powiedz coś o tym, jak trafiłeś do EM2.

Crafty:Wszystko zaczęło się jakieś 8-9 lat temu. Kiedy grałem w grę Knight Online ijuż wtedy zaczynałem interesować się programowaniem takowych wspomagaczy. Nadobrą sprawę dostałem się tam ponieważ osiągałem coraz to większy szacunekwśród tamtejszych game hakerów - z forum snoxd.net - pewnego dnia Jason(poprzedni dyrektor) napisał do mnie maila czy nie jestem zainteresowanywspółpracą. Tak też się zaczęło :)

W takim razie, jak robisz swojego bota,to nie będziesz nam w stanie pomoc tutaj? KLIK.

Crafty:EM2 nie dacie rady scrackować :)

Jak to możliwe? Możesz to jakoś potwierdzić?

Crafty:Oczywiście, że mogę :) aktualnie nie ma w Polsce zbyt wieluspecjalistów w dziedzinie crackingu którzy się ujawnili (a znam paru). Wiem jakwygląda kod EM2, wiem jakie ma zabezpieczenia... Wiem też nawet, ze pvp.depróbowało i niestety nie udało im się.

No cóż wypada nam czekać na Twójprojekt, z pewnością wiele osób tam trafi i tego Tobie życzę, dziękuję zawywiad, do zobaczenia.

Crafty:Nie ma problemu, żegnam.

Co Wy na to?, może jakieś sugestie? Piszcie w komentarzach....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Weteran
Opublikowano

Moim zdaniem CraftyGeek ściemnia, że pracował w easymetin team ;d

Ja też mogę powiedzieć, że mam na imie damian jestem hardcorem mialem dostep do easymetin itd. itp.

Pozdro ;D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

MrDeska w przeciwieństwie do mnie, nie masz moda na forum EM2, na getsatisfaction nie jesteś oznaczony jako pracownik i Twój adres e-mail nie był jeszcze do ubiegłego miesiąca na stronie www.easymetin2.com ;] ^_^ Aj Lov neo kids!

www.gamehacking.pl

sygnaturka.png

Opublikowano

Moim zdaniem CraftyGeek ściemnia, że pracował w easymetin team ;d

Ja też mogę powiedzieć, że mam na imie damian jestem hardcorem mialem dostep do easymetin itd. itp.

Pozdro ;D

Powiem jedno, sprawdź to

http://getsatisfaction.com/easymetin2/topics/polish_support

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Powiem tak, to co on napisał nadal o niczym nie świadczy .

Microsofta udało się zhakować, to emt2 też się uda .

Być może był jakimś współzałożycielem programu, ale nadal nic o nim nie wiem, może robił za grafiarza, a nic szczególnego nie napisał.

Swoją drogą- stek bzdur wyjętych spod palca .

Opublikowano

Powiem tak, to co on napisał nadal o niczym nie świadczy .

Microsofta udało się zhakować, to emt2 też się uda .

Być może był jakimś współzałożycielem programu, ale nadal nic o nim nie wiem, może robił za grafiarza, a nic szczególnego nie napisał.

Swoją drogą- stek bzdur wyjętych spod palca .

Które słowa to stek bzdur? Bardzo prosiłbym o podanie przykładu, bo rozmawiałem z nim, a Wasze komentarze są dowodem zerowej tolerancji. Samo to, że pracował w EM2 dało mu wiele. A to co teraz piszecie, szkoda gadać...........

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Weteran
Opublikowano

Co z tego, że wziąłeś nick jakiegoś gościa z forum em i jego email ?? i zarejestrowałeś się tutaj, żeby szpanować ...żenada ^^

@papay

A ty co jego przydupas ? ;]

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Które słowa to stek bzdur? Bardzo prosiłbym o podanie przykładu, bo rozmawiałem z nim, a Wasze komentarze są dowodem zerowej tolerancji. Samo to, że pracował w EM2 dało mu wiele. A to co teraz piszecie, szkoda gadać...........

Na prawdę nie rozumiesz, że w cale to nie musi być prawda co on napisał?

Zwykła prowokacja .

W ogóle, gdzie jest jakiś przykład jego "twórczości" ?

Opublikowano

Co z tego, że wziąłeś nick jakiegoś gościa z forum em i jego email ?? i zarejestrowałeś się tutaj, żeby szpanować ...żenada ^^

@papay

A ty co jego przydupas ? ;]

Nie, lecz ja widzę kogoś, kto zrobi bot do metina, a Wy nie wiem czemu, jedziecie po nim, jak po łysej kobyle. Więc proszę o nutkę zainteresowania.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Od kiedy wy jesteście na tym forum ?

CraftyGeek to CraftyGeek i nie pierdolić

Pamiętam jeszcze jego pierwsze konto Viano(?) czy jakoś tak ,wstawił on bota do metina pod konieć 2009r. Oczywiscie dostał bana od jakiegoś mądrego modka ;) a bot działał

Opublikowano

Nie, lecz ja widzę kogoś, kto zrobi bot do metina, a Wy nie wiem czemu, jedziecie po nim, jak po łysej kobyle. Więc proszę o nutkę zainteresowania.

Żeby nie toczyć dalej tej bezsensownej dyskusji.

Niech pierw coś zrobi, a później udostępni . Myślisz, że ktoś będzie robił drugiego emt2 za free?Pewnie też będzie chciał $ .

@edit

Ten cały craftyygeek to też może być podszywana się pod czyjąś osobę postać .

Opublikowano

Żeby nie toczyć dalej tej bezsensownej dyskusji.

Niech pierw coś zrobi, a później udostępni . Myślisz, że ktoś będzie robił drugiego emt2 za free?Pewnie też będzie chciał $ .

@edit

Ten cały craftyygeek to też może być podszywana się pod czyjąś osobę postać .

Tak, bot będzie płatny, ale HELLO, żyjąc w dzisiejszym świecie, powinieneś wiedzieć, że nic za darmo nie ma. EM2 jak sam widzisz w wywiadzie, nie było osobnym projektem, jest firma, która się tym zajmuje, zbierają za to pieniądza. Jest również GameForge, który czerpie kasę z Item Shopu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Weteran
Opublikowano

"żyjąc w dzisiejszym świecie" - nie należy we wszystko wierzyć ;/

Każdy coś mówi, ale większość tego co powie jest kłamstwem ..Takie czasy bez dowodów nie ma rozmowy ;]

Nie, że nie wierze, może i jest tym kim jest, ale jest na to jakiś normalny dowód ?? No właśnie..

Jeszcze jedno

"Aj Lov neo kids! " żaden normalny człowiek by nie pisał tych tekstów co wymyślają dzieci "nowej ery".

Skoro (niby) masz to 20 lat, to przynajmniej się na nie zachowuj.

Ja nie mam nic więcej do powiedzenia.

Miłego minusowania (dla waszej świadomości ja nie zbieram niczego, dlatego nie ruszają mnie te plusy i minusy)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

"żyjąc w dzisiejszym świecie" - nie należy we wszystko wierzyć ;/

Każdy coś mówi, ale większość tego co powie jest kłamstwem ..Takie czasy bez dowodów nie ma rozmowy ;]

Nie, że nie wierze, może i jest tym kim jest, ale jest na to jakiś normalny dowód ?? No właśnie..

Jeszcze jedno

"Aj Lov neo kids! " żaden normalny człowiek by nie pisał tych tekstów co wymyślają dzieci "nowej ery".

Skoro (niby) masz to 20 lat, to przynajmniej się na nie zachowuj.

Ja nie mam nic więcej do powiedzenia.

Miłego minusowania (dla waszej świadomości ja nie zbieram niczego, dlatego nie ruszają mnie te plusy i minusy)

Wiem, że nie należy we wszystko wierzyć. Jednak ja teraz stawiając moją reputację na tym forum oświadczam, że będziecie zadowoleni z jego działalności i proszę przestańmy się kłócić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

jeszcze Mrdeska i jeawl będą się podniecali tym botem i chwalili swoim kolegom że mają coś takiego :]

Nic cie to nie kosztuje więc jebni* porządnego minusa ---

PANDORAMT2-ROZEKzabujca 99lv klasa:ninja Królestwo:niebiescy, Lv wciąż rośnie :)

Opublikowano

jeszcze Mrdeska i jeawl będą się podniecali tym botem i chwalili swoim kolegom że mają coś takiego :]

:D

Nie gram w metina od roku :P szczerze, nie zależy mi.

Jak napiszę, że pisałem skrypty na forum dla kokosza też mi uwierzycie?

Podzielcie się jakie to już drugie Chiny wynaleźliście, a później się chwalcie projektem .

Opublikowano

@Crafty

Jejuuu, moze sie nie chwal za wczasu, bo Ci nic nie wyjdzie?

@papay123

Nie liz mu dupska..., i tak bedziesz musial placic za tego bota, o ile wyjdzie :O! I popraw te posklejane slowa w topicu typu: nadfinalnym , gamehacking.plto itp...

Opublikowano

Skoro nawet epvp probowalo, to my nie mamy najmniejszych szans ;) Crafty mial dostep do kody i skoro [rzypuscmy moze byc tam np. 10 zabezpieczen to zam nawet 1 nie uda sie w calosci obejsc... A ten link do portalu z game hackingiem to moze dostane? A tak uogolniajac, to ciekawy wywiad ;)

Opublikowano

Misiekantos253 - my to się chyba pamiętamy jeszcze z czasów czatu Andrzeja?

URL: http://www.gamehacking.pl

Co do tego, że się podszywam... Napisz maila na adres jaki został podany w profilu na getsatisfaction, albo looknij jutro na mmobot.ovh.orh - będzie przekierowanie na gamehacking.pl

Co do osoby, która napisała o tym bocie który opublikowałem pod koniec 2009r. Tak to prawda, nazywał się UTB bot. Storna domowa wtedy to ngbots.com

Fakt jest taki, że nie nastawialiśmy się na zarobek bo to była nasza przejściówka z ko do metina wtedy. Raczej zabawa a nie poważny projekt. Niestety zostałem zbanowany a w momencie kiedy ktoś ogarnął, że ja to ja i bot nie jest keyloggerem ani "fejkiem" było już za późno.

Na MPC pojawił się nawet tut do zakupu bota: http://www.mpcforum.pl/topic/207445-tut-kupno-i-download-chinskiego-farmbota/

Stosunkowo udanej nocy życzę!

Pozdrawiam,

~CraftyGeek.

www.gamehacking.pl

sygnaturka.png

Opublikowano

nie no CraftyGeek jestem też tutaj od dłuszego czasu na tym forum i wieże cie ale wkurwiaja mnie ci ludzie którzy piszą że bedzie trzeba płacic za bota jakiego zrobisz ludzie oarnijcie pinga to normalne ze dzisiaj nic za darmo nie ma a jak jesteście takie kozaki to zrubcie sami sobie bota a potem jeszcze za darmo ludziom dawaj żeby było wiecej botów na twoim serwie !!!

pozdro: CG

Opublikowano

A ja rozmawiałem z prezydentem Obamą tu wywiad :

Ja: Witam.

O: Witam.

Ja: Czy mógł by mi Pan powiedzieć jakie ma plany związane z Polską??

O: Tak mogę, pierdo*** na nich bombę atomową.

Ja: Aha dziękuje.

O: Ja również, miłej nocy życzę.

Takie bzdury każdy może pisać, teraz zrobię np. 2 konto : PrezydentObama i napisze że to prawda... Jak wyjdzie bot to dobrze na razie jeszcze niczego nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...