Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego masz (chcialbys miec) psa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie:)

Jeszcze takiego tematu nie widzialem, dlatego pisze.

Interesuje sie,jakie psy sa preferowane przez userow naszego kochanego forum:)

Tagze,jesli macie zamiar kupic jakiegos, piszcie, wraz z innymi userami chetnie opisze rase:)

Jak duza ilosc osob, kocham psy, szczegolnie te z wykazu psow agresywnych:)

Mialem juz(2e najlepsze wg mnie)

-3 rottweilery

-Owczarka

-Charta

-Owczarka kaukaskiego:)

Ostatniego, musialem oddac, po przeprowadzce,gdyz byla to sunia, a w podwroku, (obecnie mieszkam w kamienicy) sasiad ma niemca:)

Teraz posiadam wiernego kompana, niezwykle fajny, wbrew ogolej opini, nie agresywny piesek rasy American Staffordshire Terrier zwany rowniez Amstaffem:)

To jest szczesciarz jako 3tygoodniowy szczeniak:)984952a26f.jpeg

Jak wsponialem, Szczesciarz to bardzo spokojny pies, ustabilizowany:)

Wiem, zapewne smiejesz sie teraz z tego co mowie, jesli tak, to znaczy,ze nigdy nie mailes psa tej rasy, nie znasz rasy, a oceniasz po podsluchaniu rozmowy dewotek z klatki obok, lub z niezwykle wiarygodnych zrodel(radio Maryja, Tv,internet).

Zgodze sie, te psy maja agresje we krwi, jednak osoba, ktora nie ma podejscia do psa, niech kupi sobie jamnika.

Niestety,duzo osob nie majacych pojecia o jakim kolwiek psie i braku doswiadczennia i podejscia do psa agresywnego. Jest to smutne, bo takie psy jak moj Szczesciarz, sa obrazane na ulicy, slowami typu bydle, swinski pies,albo okreslane zabojca dzieci.

No i wiadomo, pies musi miec pole do popisu,wyzyc sie:)

Ja z moim biegam, cwicze mu uscisk szczek, bawie sie na wszelekie sposoby, by nie mial nadmiaru energii, ktora potem moglby(nie daj boze) wyladowac na jakims dziecku.

Niestety,duzo osob o tym zapomina:/

Co Wy o tym myslicie? Psy takie sa z gory traktowane,a nie powinny.

jesli macie jakies doswiadczenie z tymi psami-piszcie, podyskutujemy sobie.

@uwagi typu.

nie mam psa zostana zgloszone jako spam :)

@@ sam nie dam zdjecia,bo nie mam stalego internetu,ale jak bede mial dostep to wrzuce:)

@@@

@down

yorki bardzo ujadaja;) shi-tzu jest troche spokojniejsze:)

@2x down

Propo policji.

Dzis w parku siedzialem, z kolezenka ^^ i pieskiem.

i nagle podchodzi 2policjantow, i pytaja sie co to za pittbull.

Mowie,ze to nie jest pitbull, tylko amstaff.

Obie znajome twarze z interwencji,wiec troche sr*m w gacie xD.

Nagle ''gruby'' kleka i zaczyna sie bawic:) sprawdzil ostrosc klow etc.

Pies wgl, bez smyczy( 10min wczesniej zerwal ostatnia :D) i kaganca:)

Porozmawialismy sobie, i odeszli.

Spytalem sie tylko,czy jakis mandacik ,a Piotek,zasmial sie tylko, przymkniemy oko na brak smyczy i kaganca:)

3 x down.

Bardzo fajna rasa, mialem kiedys labladora, grzeczne bardzo:)

Jednak, kolega potrzebowal reproduktora, a z moim rottkiem sie nie za bardzo doggadywal, wiec poszedl w dobre rece:)

Serdecznie Ci polecam,gdyz to drogi pies nie jest, jedynie utrzymanie okolo 100zl/miesiac, co jest dosc smieszna (mala) cena.

Na szczesciarza, tak lekkim ch*jem wydaje 100zl na zarcie, jakies smycze czasami, szampony, odzywkki co daje dodatkowe 150:)

No i co ok 3 miesiace nowe szelki(tzw policjanty) ze skory, ktore sie nie zrywaja (przynajmniej mi) a kosztuja tylko 115 zl:)

65994253024037513199.png
Opublikowano

Ja mam Yorka. Jest dość gruby jak na swoją rase. Większość czasu szczeka na balkonie i lubi spać na kocu. Jest bardzo energiczny. Zaraz dam zdj.

dsc00012et.jpg

Opublikowano

Nie znam się na psach, a chciałbym mieć labradora tyle w tym temacie

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Boxer<3Lepszego psa nie mialem i nie bede mial.Jest to rodzinny pies, w życiu nie ruszy właścicela.Mój za mną poszedł by w ogień.Kocham tego psa niestety zyja krótko bo max 8 lat moj ma 7;/.A to ze sie slini to zalezy juz od typa. Mój akurat sie wgl nie slini;p

Opublikowano

Cocker Spaniel, jej imię to Saba <3, lecz zawsze chciałem mieć owczarka niemieckiego ale rodzice kupili mniejszego :)

1358809676-U384748.png

Opublikowano

A wlasnie 2 tyg temu, urodzily sie spanielki mojemu ojcu:)

Temat udany 30 min a 8 odpowiedzi;P

Jak tak dalej pojdzie to bede prosic o podpiecie;)

65994253024037513199.png
Opublikowano

Ja aktualnie mam kundelkę wabi się Lili , ale w przyszłości myślę nad kupieniem sobie Wyżła Niemieckiego (to długie plany).

Opublikowano

Jak ja bym mial chodzic z kundelkiem pod noga na smyczy po ulicy to bym sie ze wstydu spalil. Ok rozumiem dla kobiety , dziewczyny , do bloku ale ciagle. Wiem ze labrador to mily pies ale male nie sa a z takimi sie fajnie chodzi , ale nie ma jak to respekt przed dlugowlosym owczarkiem niemieckim z tych najwiekszych :)

wakow9.png
Opublikowano

owczarek niemiecki, huski, rodwailer lub takie syberyjskie kiedyś widziałem ale nie wiem jak się nazywają

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Arcymistrz
Opublikowano

Ja mam wkurzającego jamnika :D

I pięknego owczarka niemieckiego

Ale chciałbym mieć golden retriwera (czy jak to się tam pisze)

Opublikowano

Ja mam dwa kundelki ;] i nie potrzebuje przeplacac za rasowe z rodowodami. Wole kundle bo tez sa kochane . I nie wstydze sie moich psów ;).

Jak ja bym mial chodzic z kundelkiem pod noga na smyczy po ulicy to bym sie ze wstydu spalil.

Zadziwiasz mnie swoją głupotą. W czym jest gorszy kundel od rasowego psa ? Wyglądem ? Nie sądzę bo niektóre kundle wyglądają ładniej niż taki jamnik czy chart ;] czy pekińczyk.

jqeuR.png

Opublikowano

Mam kundelka wabi się Bandzior i jest ze mną już 9 lat <3<3 . Może kiedyś bd miał owczarka niemieckiego, bo kolega ma suczkę tej rasy B).

Opublikowano

Jak ja bym mial chodzic z kundelkiem pod noga na smyczy po ulicy to bym sie ze wstydu spalil. Ok rozumiem dla kobiety , dziewczyny , do bloku ale ciagle. Wiem ze labrador to mily pies ale male nie sa a z takimi sie fajnie chodzi , ale nie ma jak to respekt przed dlugowlosym owczarkiem niemieckim z tych najwiekszych :)

Może i byś się spalił ze wstydu , ale ja lecę na to że na małego psa tyle lasek mówi że słodki pies i jeszcze słodszy właściciel...

Czyli chcesz wyrwać laskę ? - Kup kundelka

Opublikowano

Może i byś się spalił ze wstydu , ale ja lecę na to że na małego psa tyle lasek mówi że słodki pies i jeszcze słodszy właściciel...

Czyli chcesz wyrwać laskę ? - Kup kundelka

Ale przed lysym nie obroni :) Moj pies tez dziala bo jest ladny ale duzy .

wakow9.png
Opublikowano

Ja mam dwa kundelki ;] i nie potrzebuje przeplacac za rasowe z rodowodami. Wole kundle bo tez sa kochane . I nie wstydze sie moich psów ;).

Zadziwiasz mnie swoją głupotą. W czym jest gorszy kundel od rasowego psa ? Wyglądem ? Nie sądzę bo niektóre kundle wyglądają ładniej niż taki jamnik czy chart ;] c

zy pekińczyk.

Czy chart to brzydki pies? Raczej nie.

A rodowod nie potrzebny, chociaz ja mam dla szczesciarza.

Teraz zaluje, bo i tak na wystawy nie jezdze;/

@down:)

Jesli lubisz wlochate psy, polecam Ci serdecznie owczarka kaukaskiego w odmianie blackd

Trudno niestety znalesc takiego, ze wzgledu na ilosc szarych kaukazow, jednak jest to do znalezienia.

ja swojego Miska()asciwie Miskie) szukalem 16miesciecy, po roznych hodowlach jezdzilem,az wkoncu moj upragniony owczarek Kaukaski:)

Fakt na kaukaza trzeba miec zezwolenie,ale to idziesz do urzedu gminy, i skladasz wniosek.

95% akceptuja

a jak kupujesz bez rodowodu, to w ksiazeczke zdrowia mozesz wpisac bernardyn, i juz pies moze chodzic bez kaganca ;D

Zaraz dam jej zdjecie:)

to jest Miska jako 8tyg szczeniak

508c99dad8.jpeg

A tu jako 6miesieczna sunia:)4ffd11d420.jpeg

65994253024037513199.png
Opublikowano

border_collie3.jpg0fb5de6d828da543.jpggolden_retriever.jpg

Któregoś z tych trzech chciałbym mieć

@Down najpierw będę musiał iść na swoje i mieć dostateczną ilość czasu i pieniędzy

Bo jak pies miałby siedzieć sam po 15h dziennie a po powrocie padałbym na łóżko to niezbyt

s2c77Oa.png

Opublikowano

Chciałbym mieć bardzo małego pieska, który byłby mi posłuszny, taki którego nosi sie w torebce, dałbym mu imie Szczepan.

Grubson - Przestań się bać

POLECAM, PRZESTAŃ SIĘ BAĆ I ŻYJ!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...