Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metin3

Eryk624

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pomysł na serwer Metin3 powstał z myślą o serwerze metin2PL + udogodnienie gry

Coś o serwerze:

Max poziom: 99lv

Punkty statusu: 90

Bronie:

Bronie na serwerze będą "standardowe" tzn bronie na 75lv z szansą na średnie do 99%

Zbroje:

Zbroje na serwerze także będą "standardowe" czyli tzw. stalki+ możliwość zrobienia Hwanga. W zbrojach nie będą zmienione ilości obrony

Biżuteria, tarcze, hełmy, buty:

One także nie zostaną zmienione gdyż chcemy zachować praktycznie w 100% oryginalność serwera Metin2 sprzed dodania nowych zbroi broni hełmów

Mapy:

Team serwera uzgodnił iż zostanie dodana Grota Wygnańców v1 oraz v2. która będzie możliwa od 75lv

System ulepszania:

Ulepszacze będą tylko na +7 +8 oraz +9., będą to standardowo perły

Metiny, potwory:

zostaną bez zmian

Handlarze:

zostaną dodane: bony i zmiana bonów 1-5 KD+4 bronie na 30lv oraz peleryny męstwa

Raty serwera:

Drop:5xPL Yang: 6xPL

Exp:

1-60lv 7xPL

61-75 5xPL

75-99 3xPL ze względu na bardzo duże średnie obrażenia+ full eq

Bony:

oryginalne z metin2PL

Team: zaufana ekipa serwera

Rekrutacja: zamknięta

Osiągi serwera: na 1500osob online bez lagów

Oficjalne otwarcie serwera : początek czerwca < data nie jest jeszcze ustalona z powodu dokańczania edycji plików>

Serwer oczywiscie dedykowany.

Opis serwera pisałem z głowy na szybko więc mogłem o czymś zapomnieć. Temat ma za zadanie wymianą zdań na temat serwera

Rzeczy takie jak raty serwera EQ peleryny czy max lv nie podlegają dyskusji gdyż nie zostaną i tak zmienione. proszę o waszą opinie oraz pytania a postaram się na nie "jasno" odpowiedziec;]

;]

Opublikowano

Hmm brak epickiego eq ciekawie ;> zobaczymy jak wyjdzie to na pewno wejdę i ocenię ;p

Opublikowano

niestety nie bedzie najlepszym rozwiazaniem juz Ci mowie dlaczego sam gralem dlugo i to bardzo dlugo na mt2pl mialem super postacie wysokie skile etc. potem na privy ciut latwiejsze ale ciagl przypominajace pl ale gdy weszly servery z epikami i roznymi fajnymi mapeczkami to olalem jak wiekszosc servery przxypominajace pl bo juz wole pograc na pl niz grac na serverze przypominajacym go ze 100 graczami na krzyz

xbjr.png

Opublikowano

Wreszcie jakiś privek ze starych dobrych czasów:)

Nicki - Mercy, Demigod. ShowNoMercy, Mnich1, Uprising, Ampers.

Serwery: s8, s21, s26, AnimeMT2, Triadica, XenoxMT2, Inorist, Reinor, Paradise, Gladormt2, ShivaMT2 S1, MalygosMT, ShivaMT2 2015

Opublikowano

niestety nie bedzie najlepszym rozwiazaniem juz Ci mowie dlaczego sam gralem dlugo i to bardzo dlugo na mt2pl mialem super postacie wysokie skile etc. potem na privy ciut latwiejsze ale ciagl przypominajace pl ale gdy weszly servery z epikami i roznymi fajnymi mapeczkami to olalem jak wiekszosc servery przxypominajace pl bo juz wole pograc na pl niz grac na serverze przypominajacym go ze 100 graczami na krzyz

tzn. roznie bywa. bo widzisz serwery z epikami jak z epikami niektorzy dla nich graja na pvp serwerach. widzialem gdzies temat "wasz ulubiony serwer" bylo cos o hwangach u npc to serwery pvp oraz epiki + serwery dedykowane ale taki serwer jak nasz będzie przełomem^^

nie myślalem o ilosci chętnych graczach zaraz po uruchomieniu serwera więc dobrą decyzją będzie wykupienie serwera najpierw na miesiac jak postoi z dużą ilościa graczy wykupi sie na kolejny okres czasu;]

;]

Opublikowano

Wreszcie jakiś privek ze starych dobrych czasów:)

własnie o takich osobach jak Ty mówilem;] nasz serwer będzie na tyle lepszy ze nie ma zbędnych nowosci. MOJE i tylko MOJE zdanie jest takie iż wiecej niz 99lv jest zbyteczny może to przyzwyczajenie ale miło będzie wejśc do m1 i zobaczyc bodego z zatrutym i stalka a nie tylko epickie hwangi zbroje i zabija nas na 1 hita;]

^.^o0o^.^ napisał:

Ja też napewno zagram, zapowiada się kusząco, taki trochę hard i spoko.Czekam.

tak to prawda. lecz udogodnienia jak duże srednie na broniach 75lv czy mozliwosc zrobienia hwanga to naprawde mile spędzona zabawa;]

Odpowiedz Mercy i hayeeR mowi sama za siebie dla tego mam nadzieje iż będzie nas, fanów dawnego metina bez noobow co raz więcej;]

;]

Opublikowano

I powiem Ci, że takich osób jak ja jest setki, a bynajmniej ja moge w 1h 20 luda z TSa/gg ściągnąć.

@EDIT Tylko jak już musisz robić hwagna (co jednak wolałbym nie no ale) to żeby niebyło skoku 144 def>550 def tyko np. 156 i np. 10% speed na +

a tak to fajnie był by dodać:

-odbugowaną grote (dopasowaną),

-ciekawy, pasujący biolog,

-takie bajery jak: lvl obok nicku, wierzchowce, nowe, ciekawe, NIEPOWTARZAJĄCE sie questy, Piersc. Teleportacji to m1 kazdych królestw DT i takie tam,

Ogólnie cos na podobieństwo AnimeMT2; bambus buk \m/

i tak z na pozór nudnego serwera zrobi się serwer na dobre pół roku zabawy. No i IS musisz już sam przemyśleć, byle by robić to tak by nie popsuło całej zabawy;>

Nicki - Mercy, Demigod. ShowNoMercy, Mnich1, Uprising, Ampers.

Serwery: s8, s21, s26, AnimeMT2, Triadica, XenoxMT2, Inorist, Reinor, Paradise, Gladormt2, ShivaMT2 S1, MalygosMT, ShivaMT2 2015

Opublikowano

Server zapowiada się ciekawie i na pewno zagram, chociaż nie lubie hard, ale nudzą mi się już te epicki hwangi i pvp w stylu: kto 1 użyje skila wygra

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

Server zapowiada się ciekawie i na pewno zagram, chociaż nie lubie hard, ale nudzą mi się już te epicki hwangi i pvp w stylu: kto 1 użyje skila wygra

TYLKO i wylaczenie duze srednie w zatrutym przeważaja na naszym serwerze kto wygra, dlaczego? gdyz bony HP silny itp nawet kd+4 daje wystarczajace DMG by powalczyc a nie by zabić kogos kto pierwszy ten lepszy;] jest to także powód ze nie ma dodatkowych broni;]

;]

Opublikowano

Jak widzę podróbkę Pl'a

To mi sie odechciewa grać. Gdyż na Pl'u w administracji sa dzieci. Sprzedają yangi na allegro.

Może ten server bd inny. Jak bd skończony to go oblukam.

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Jak widzę podróbkę Pl'a

To mi sie odechciewa grać. Gdyż na Pl'u w administracji sa dzieci. Sprzedają yangi na allegro.

Może ten server bd inny. Jak bd skończony to go oblukam.

czy ja wiem czy podróbka... ten rozni się tylko tym iż zamiast broni na 80lv w broniach na 75lv są duże srednie, zamiast nowych zbroi jest mozliwosc zrobienia hwanga. helmow chinskich nie ma butów takze.

może dla tego "metin3" gdyż od aktualnego metina szczegolnie z tymi yangami z allegro jest bez porównania lepszy;]

NIE ma tego w zapowiedzi ale dodam iż będzie misja < nie od biologa> w ktorej będzie za zadanie zabić wszystkie bossy które występują na serwerze < tylko bossy, pół bossy się nie licza> po których dostanie się yangi na zrobienie hwanga w M1 + ulepszacze

;]

Opublikowano

BRAK EIPKÓW

STANDARDOWE ITEMY

BRAK 6 I 7 BONÓW

MAX 99 LVL

TAKIEGO SERWERA SZUKAŁEM OD WIELU MIESIĘCY ZAGRAM NA PEWNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I MAM PYTANIE CO BĘDZIE Z ZWOJAMI BODZIA LUB MAGICZNYMI METALAMI?

Opublikowano

BRAK EIPKÓW

STANDARDOWE ITEMY

BRAK 6 I 7 BONÓW

MAX 99 LVL

TAKIEGO SERWERA SZUKAŁEM OD WIELU MIESIĘCY ZAGRAM NA PEWNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I MAM PYTANIE CO BĘDZIE Z ZWOJAMI BODZIA LUB MAGICZNYMI METALAMI?

dość duży drop bodzi;]

ulepszacze trzeba tylko na +7+8+9 i hwanga więc by ulepszanie nie było monotonne "spalenie" bodziem będzie dość ciekawe, po to by nie bylo tylko 100% ulepszenie broni;] poprostu jak na PL;]

co do magicznych metali nie będzie ich gdyż jak chcemy ulepszać bez itemów metale nie działają w DT w sęsie tylko u kowala bez itemów.

;]

Opublikowano
Max poziom: 99lv

Punkty statusu: 90

I to ma być Metin3, Metin3 powinien być czymś nowym, w ogóle nowym, nowym i nowym! Po co robić takie samo coś jak Metin2 z wyższymi ratami?

Opublikowano

I to ma być Metin3, Metin3 powinien być czymś nowym, w ogóle nowym, nowym i nowym! Po co robić takie samo coś jak Metin2 z wyższymi ratami?

na metin2 nie masz hwangow pro srednich do broni 75lv ulepszania jak tutaj. metin3 to nie tylko wyzsze raty. jak szukasz przecietnego dedyka spoko masz tam i epiki kd+5 hwang co drugi jakies pierscienie teleportacji. serwer metin3 robiony jest dla fanów metin2 którym znudziło się monotonne expienie, u nas jest dużo więcej zabawy nie expa i pvp tylko.

upx2 zwoje i ku będą u instruktorów. a kamienie duchowe przy poziomie 75 będą zwiększone 3x z mooba. czyli jeżeli z potworka dropnie 4 itemy <przykladowo> to będą nimi 3 kamienie duchowe i coś fajnego. by robienie skilli nie kączyło się na 50lv i wszystkie skille na P;] za to będzie można je także kupic na targu.

PS. dropiły będą one normalnie od 50lv A od 75lv będą dropiły 3x więcej

a co ze zwojami egzo, radami, ku i kamieniami duchowymi?

zwoje będą tuż z bonami u handlarza zbrojami.

rad pustelnika nie będzie

ku u instruktorów

a by nie wybić do 50lv wszystkie skille na P tylko na g1max kamienie duchowe będziemy dropić sami od 50lv a przy 75lv drop zostanie zwiększony 3krotnie

;]

Opublikowano

nie expa i pvp rozbawiles mnie to co ty chcesz moze jak reszta do metina wsadzic fabule co?? tylko ze fabula i metin nigdy nie bylo i nie bedzie czegos takiego te slowa tak do sibie nie pasuja ze az sie gryza sam pisales standardowy metin2 z ulepszeniami tak wiec jednak bedzie to ciagle monotonne expienie i pvp i nie cieszyl bym sie tak ze ktos napisze na taki server czekalem bla bla bla bo wiekszosc to sa ludzie ktorzy weszli na pl i 10 lvl wbijali miesiac ^^

xbjr.png

Opublikowano

Dajcie zamiast hwang szmaragdowe stalki. No nic zobaczymy co to będzie, edytujcie tak drop z metków, żeby się opłacało na nie chodzic.

Opublikowano

Dajcie zamiast hwang szmaragdowe stalki. No nic zobaczymy co to będzie, edytujcie tak drop z metków, żeby się opłacało na nie chodzic.

szmaragdowe stalki były by dobrym rozwiązaniem lecz prosto ze stalki +9 można zrobić hwanga.

zbroja Hwang jest ostatnią mozliwą do zrobienia zbroją. z Powodu dużej ilości, 550 deffa samo z siebie przy małej ilosci zbroi hwang na serwerze będzie budziła podziw a przy okazji bardziej ulatwi dobijanie co raz to wyzszych poziomów.

puki co na metkach <wszystkich> będzie duży drop kamieni duchowych a na metkach 75lv+ będą dropiły naprawde fajne rzeczy które są tajemnica teamu. nie trudno się domyslec jakie gdyz na serwerze nie będą dodane itemy. smok w atlantydzie v2 jeszcze nie mamy uzgodnionego dropu gdyż po zabiciu tego potworka będzie osiągnieciem celu gry.

Proszę o to gdyż mogę gubić literki odpisując na wasze pytania nie zrazić sie do teamu.

@ czekamy na wasze propozycje Dropu ze smoka ;]

;]

Opublikowano

albo jestes az tak tepy albo o tej grze naprawde nie masz najmniejszego pojecia pvp wiem z wlasnego doswiadczenia zalezy od zrobionego eq obu bijacych sie oczywiscie jak ktos bedzie mial shit bony to tak czy tak sie zlozy na skila a jak bedzie 2 graczy ktorzy bija pvp z dobrym eq to moga miec nawet po 20 silny w 6.7 a pvp bedzie trwac sporo czasu wiec nie pierdziel mi tu takich rzeczy bo zal dupe sciska

Tępy to Ty jestes;] może nie zauwazyles ale mowiąc nie pvp mialem na mysli takie bony i eq jak na serwerach hamachi wiec jak nie wiesz proszę nie wypowiadaj się

pvp powinny być mniej więcej jak na metin2PL gdyz roznić się mogą skillami bonami i hwangiem gdyz badziewnych epikow nie bedzie

PS. TUTAJ nie będzie 67 bonu

;]

Opublikowano

Wg mnie zjebany pomysl na serwer, lepiej postaw albo HARD albo MEDIUN

ja uwazam go za medium;] duze sr w broniach na 75lv mozliwosc zrobienia hwanga. bony ku zwoje moim zdaniem ten "hard" to tylko ze kamienie duchowe się samemu dropi

;]

Opublikowano

nie chce sie klocic ale jestes tepy jak obuch od siekiery ja o miodzie ty o lodzie albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem albo masz problemy dydaktyczne moze zawolaj mame niech Ci czyta posty i powoli tlumaczy kazde slowo

xbjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...