Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poszukuje] Ogarniętych ludzi do pomocy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Ostatnio dowiedziałem się że aby zrobić dobre forum ( podobne do mpc ) potrzebuję paru ogarniętych ludzi .... No i tutaj mam do was wielką prośbę, a mianowicie : Szukam ogarniętych ludzi którzy umieją założyć jakieś fora ( nie chodzi mi o darmowe tylko takie jak mpc )... Najlepiej jacyś informatycy czy inni dobrze znający się w tym dziale ;) Oczywiście ktoś napisze że to dużo roboty .... Obecnie mam troszkę pieniążków na forum . Z tego co widziałem to mpc jest warte ok. 120 tyś złotych .... Więc myślę że z forum będzie jakiś dobry zarobek. Proszę pisać tutaj albo na pw!!! Pozdrawiam ...

Obecnie mam 1300zł ( gdyby było mało to sprzedam jeszcze taki stary keyboard warty z 2500zł )

Opublikowano

Ile płacisz?

Potrzebujesz 500 zł na skrypt, 500 zł na team co najmniej, 100 zł na serwer, i 10-100 na domenę, czyli koło 1500 zł na dobry początek.

Innym razem.

Opublikowano (edytowane)

@UP :

Zależy co potrafisz ;) Jeśli coś bardzo dobrego zrobisz lub wymyślisz czy pomożesz to coś na dobry początek dam , a potem to już chyba miesięcznie ;)

@EDIT : Jeśli dobrze rozumiem o co ci chodzi to domena ''.pl'' kosztuje 10 zł ;)

Edytowane przez F12010
Opublikowano

Ile płacisz?

Potrzebujesz 500 zł na skrypt, 500 zł na team co najmniej, 100 zł na serwer, i 10-100 na domenę, czyli koło 1500 zł na dobry początek.

Nie bądźmy tacy skromni.

Zanim forum się rozkręci + znajdą się ludzie mające pojęcie o tematyce forum minie dobre kilka miesięcy .

Dobry skrypt potrafi więcej i mniej kosztować.

Jednak za całokształt zapłacisz pewnie ponad tą sumę.

Chyba, że wolisz forum zapchane reklamami, pełne bugów itd.

@autor

Czy na prawdę myślisz, że kokosz przy zakładaniu forum myślał o $?

Odp. nie, robił to z pasji, oraz wyhodował ot. takie forum.

To forum imho. ma kilka hacków za sobą.

Gdyby nie " kopia zapasowa" atak ddosa dokończył by forum.

Ot. zrobienie forum, a ogarnięcie go w całośc to dwie różne rzeczy.

Od siebie polecam zacząć na tanich, lub darmowych skryptach, aby nauczyć się na początek czegoś.

Poczytaj trochę o tym, same skrypty nie uczynią Twojego forum "pro".

tak jak napisałeś, mpc jest warte ok 120k+, ale gdyby same skrypty o tym decydowały, pewnie wszyscy mieliby własne fora.

Jednymi słowy poczytaj trochę o tworzeniu stron jak i for internetowych, a następnie jeżeli już wszystko przygotujesz zaplanuj jak ma to wszystko wyglądać, i stwórz je .

Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP :

Dla twojej informacji to forum nie było założone przez kokosza (tak pisali).... On je kupił lub dostał w zamian za inną rzecz ...

@TOPIC :

Pytanie jeszcze jedno ... Czy opłaca się to kupić ???? :

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano
Pytanie jeszcze jedno ... Czy opłaca się to kupić ???? :

Popatrz na MPC i sam oceń. Też stoi na IPB.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@UP :

Dla twojej informacji to forum nie było założone przez kokosza (tak pisali).... On je kupił lub dostał w zamian za inną rzecz ...

Jednakże forum jest jego własnością ;) i on je założył, a czy skrypty były kupione, czy nie- nie wnikam.

Opublikowano

Ja bym polecał zacząć od PHPBB- Na chuj nam na początek ipb- kasa wydana w błoto, bo po 2 tygodniach ci się znudzi.

Innym razem.

Bywalec
Opublikowano

O widzę że mój pomysł się przydał ja chętnie :)