Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziewczyna ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam podobny problem, albo, że tak powiem.. sytuację ;]

Zacząłem pierw zagadywać na Fejsie, potem zapytalem o nr. telefonu, i narazie stoi na tym, że jesteśmy dobrymi przyjaciółmi.

I mój problem polega na tym, iż nie wiem, jak zrobić ten "krok do przodu"... W sensie, od przyjaciół- do czegoś więcej...

Opublikowano

Witam, mam podobny problem, albo, że tak powiem.. sytuację ;]

Zacząłem pierw zagadywać na Fejsie, potem zapytalem o nr. telefonu, i narazie stoi na tym, że jesteśmy dobrymi przyjaciółmi.

I mój problem polega na tym, iż nie wiem, jak zrobić ten "krok do przodu"... W sensie, od przyjaciół- do czegoś więcej...

Spotkajcie się sam na sam i powiedz otwarcie co do niej czujesz. Albo jeśli masz koleżanki które są jej psiapsiółkami to poproś je aby się spytały jej co o tobie myśli,czy jej się podobasz.

Opublikowano

2x@up

ja jestem praktycznie " krok dalej od Ciebie" tylko inaczej to rozwiązałem - wyłożyłem po prostu, że chcę żeby było z tego coś więcej i zachowuj się (na chacie - pisz) nie jak do przyjaciółki tylko poleć np. "misiu" albo jakiś romantyczny tekścik czy coś :] Ewentualnie powiedz bezpośrednio, że coś dla Ciebie znaczy i chciałbyś to poprowadzić w tym kierunku... wiesz, licz się także z dezaprobatą i "failem" :P Podratuj się wtedy "to może jeszcze z tym poczekajmy" czy cuś...

@up

to z koleżankami to świetny pomysł, tylko wybierz te, które jej nie powiedzą o Twoich zamiarach :facepalm:

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@3x up - to załóż swój temat <_<

@top

Jesteś nieśmiały? Wiesz co to Trans? xD

www.youtube.com/watch?v=-qU7SWapi9g

A tak serio to traktuj ją jak koleżankę, mów "cześć", rozmawiaj czasem, staraj się być bliżej niej, ale nie bądź nachalny!!! ;)

Zachowuj się przy niej "na luzie", staraj się nie okazywać zbytnio swoich wad :P Ale z czasem powinna je poznać, bo może się rozczarować gdy będzie (jeśli będzie) z Tobą, nie? :mellow:

Musisz być pewny siebie, przezwyciężyć tą nieśmiałość. I wiesz co? Parę lat temu też byłem nieśmiały. Szczególnie jeśli o laski chodziło. Ale z czasem "rozwijałem się emocjonalnie", przezwyciężałem wszystko, co chciałem przezwyciężyć, z dziecka stawałem się... bardziej facetem :P :D nieśmiałość minęła :P czasem mi jej brakuje xD

Musisz wierzyć w siebie. Rady pewnie coś pomogą, ale najlepiej kieruj się głosem swojego serca i rób to, co uważasz za słuszme.

No i oczywiście... powodzenia ;)

Opublikowano

Nie przesadzaj z tym sercem. Kumpel (mimo tego, że 5 osób mu odradzało) chciał być fajny i napisał... list xD Przypał śmiech i wgl co się działo to nie do opisania :rolleyes:

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Po co Ci kobita w tym wieku ?? :P opuścisz się w nauce itp . i po co to komu ?? :)

Lepiej się baw w te klocki po gimnazjum . Chyba że już musisz to idź na całość ...

Gadaj z nią jak z kolegą :) ( oczywiście też w pewnych granicach ) . Bardzo dużo zależy od tego jaka ta dziewczyna jest ...

Może to " kujon " lub dziewczyna na luzie itp . Do dziewczyn tych " mądrych " to ostrożnie musisz gadać :) bo powiesz coś głupiego i ona się przestraszy itp.

Jak gadasz z " luzerką " to wal do nie prosto z mostu , jak do kumpla :) Chodź w 6 podstawówka to jeszcze za szybko : > Ale to Twoja sprawa :)

Powodzenia .

* Tak na marginesie , dziewczyny lubią komplementy np o jej " ciuchach " , fryzurze , itp . ( oczywiście w granicach rozsądku )

@TOPIC :

Albo jeśli masz koleżanki które są jej psiapsiółkami to poproś je aby się spytały jej co o tobie myśli,czy jej się podobasz.

haha najgłupsza rzecz jaką możesz zrobić :) nigdy o nic nie proś ani się nie pytaj przyjaciółek lub nawet koleżanek tej dziewczyny na której Ci zależy :) Wiesz mi to największa głupota , zaraz jej to powiedzą :) i cały plan na nic ;/

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Też ciekawy jestem czego ona i Ty oczekujecie jak juz będziecie razem ? Wsparcia w tym wieku :D ? Sexu ? Czy tylko będziecie się lizać przy wszystkich i zerwiecie po 2 tygodniach ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja jeszcze coś dodam.

Nie uda Ci się jej zaliczyć. Nie licz na to. Więc może sobie odpuść?

Po za tym. Wstydu kurwa nie masz? boisz się do laski zagadać a nie boisz się zakładac takich tematow?

Tylko cioty proszą o pomoc z dziewczyną (bez obrazy). To ma byc motywacja do działania, nie obraza.

#Edit.

Dziękuję za plusy, bo je zbieram, ten napis to tylko dla jaj.

@Down.

Ale co w drugim kroku? Nie ma żadnego drugiego kroku. Po prostu ciągnie się to dalej.

Opublikowano

Przecież jak napisał: oni są już przyjaciółmi. problem jest w tym "drugim kroku"... chyba lepiej napisać tutaj czy na innym forum niż spierdolić sytuację ? 8S

@down

jak dziewczyna do Ciebie podchodzi to musi być już nieźle wkurwiona brakiem reakcji na jej "znaki"

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja mam dla ciebie dobrą propozycje . Zaproś ją tak ,żeby nawet o tym nie wiedziała . Ja mam 17 lat ,ale orłem z nauką nie jestem. I wymysliłem sobie ,żeby co 2 dni do mnie przychodziła i mnie uczyła :D A ona się zgodziła mnie uczyć i jest git. Nie bój się dziewczyn one nie gryzą . A czasem nawet ci się wydaje ,że się boisz do niej podejść a tak naprawdę to ona się boi do ciebie podejść .

Opublikowano

@3x up - to załóż swój temat <_<

Sorrki, nie będe zakładał tematu, ponieważ, kolega, który założył ten, ma podobną sytuację do mojej, więc, aby nie było spamu, czytam odpowiedzi na jego pytania, które są odpowiedziami na większość moich.

Opublikowano

ja to bym sobie dał spokój 12 lat to za mało na prawdziwą miłość ale nie mowie ze masz się zniechęcać bądź jej przyjacielem spotykaj się z nią i przyjaciółmi a po jakimś czasie powiedz jej co naprawdę czujesz jeśli ci się przedtem nie znudzi bo to nie jest miłość tylko zauroczenie wiem o tym trochę bo też tak miałem podobała mi się jedna dziewczyna a za jakiś tydzień spodobała mi się inna

Opublikowano

Jeszcze trochę to już w 1 klasie bd ta "wielka miłość" obecnie moja kuzynka, co jest w 3 klasie się chwali, że ma chłopaka <_< .

@Top

No ale jak tak bardzo ci zależy to np. na dyskotece podejdź do niej zagadaj, zatańcz z nią. Najważniesze jest to, żebyś zrobił dobre wrażenie.

Opublikowano

Hehe, Tobie się wydaję (@up), że My (mówię o sobie i (jak mi się wydaje) koledze, który założył temat) jesteśmy niewyrzytymi nastolatkami, które nonstop ciupią w metka, palą i myślą że są fajni, bo będą mieli laske.. otóż to nie tak;)

Jestem, jak mi się wydaje, opanowany, dojrzały (emocjonalnie i płciowo :D), oraz przede wszystkim inteligentny, więc jak już się za cos wezme, to napewno nie odpuszczę... tylko najtrudniej zacząć :)

Mam nadzieję, że kolega @DawajPlus jest podobny i odpowiedzi na moje pytania są podobne do jego, bo w końcu on zapodał temat w ogóle. do dyskusji.

@down

no właśnie o to chodzi, że Ty Nas uważasz za stereotypy (DawajPplus, mam nadzieję że sie nie obrazisz, że mówię "My"), albo po prostu jesteś głupi...

Opublikowano

12 lat.

To jest chwilowe zauroczenie nie miłość.

Młody wiek masz...

Nie lepiej iść z kumplami coś zajarać lub wypić?

Lub sobie troche zarobić stojąc w nocy na jakimś parkingu?

Chyba że....

Ta laska jest taka laska jak Michu_PL ma na avatarze.

To nawet się nie bój.

Idź na całość.

Powiedz do niej gleba na ziemie i obieraj moją kolbe.

Takie (blachary) to lubią. :mellow:

Opublikowano

nie gadajcie takich głupot, chłopak ma problem więc trzeba pomóc :D od tego to forum jest[nie od spraw miłosnych ale od pomagania]

wiek nie ma nic do rzeczy, zakochał się, wiecie co to miłość? Na to nie ma wpływu :D

@topic:

jak większość radzę ci po prostu do niej na początek zagadać i zobaczyć co wyjdzie z tej rozmowy, jeśli zauważysz że cię lubi możesz robić coś w celu jej poderwania :]

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

nie chce mi sie 3 stron czytac ,ale na 100% ci nie wyjdzie bo to jest tzw. pierwsze wieksze zauroczenie ,kazdy to z nas przechodzil... moze cos z tego wyjdzie ,ale nie teraz tylko za kilka lat o ile ci to przejdzie... ziomus odpusc sobie teraz i za tydzien 2 tygodnie ci to przejdzie o ile nie bedzie to wczesniej...

hersygna.png
Opublikowano

A nie można po prostu być z dziewczyną tak bo się ... lubicie bardzo ? Co, miłość musi być od razu ? w takim wieku...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

OMFG 13 lat i juz sie zakochal <3 <3 <3 <3 to jest zapewne zauroczenie poprostu podoba ci sie i tyle

najlepiej podejdz do niej, powiedz jakies mile slowka tak zeby nie byly zzbyt wulgarne typu "zrob mi loda"

Opublikowano

Też miałem takie zauroczenie :P Ale powiem Ci tak:

Nawet jak zauroczenie przejdzie to jak jest tego warta to będziesz ją lubił... Nie musi się wszystko kończyć, bo się "odkochałeś" :P Sam ostatnio wpadłem nieźle i od miesiąca mam dziwne uczucie w brzuchu i serce mi napierdziela gdy o niej myślę :P Nie wiem czy to miłość czy co, ale wiem, że jest tego warta ma super charakter i chcę z nią być tak, ot, a nie, bo się zakochałem i muszę...

LifeSro

FusionRoad

Gość Mounthains
Opublikowano

Jest wiele for na temat randek i zauroczeniu. Wystarczy google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...