Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na lagi...

wnS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 4gb Ramu,kartę graficzną 512 mb+ mod optifina i mam 400 fps.Dodam jeszcze mam 3-letni komputer.Dokupiłem tylko 2gb ramu, a wszystkie gry działają mi na full

Opublikowano

<facepalm>

Na MULTI najważniejsze są :

- Procesor CPU + duża częstotliwość oraz kilka rdzeni.

- Procesor GPU + pamięć na karcie graficznej i jej szybkość.

- RAM jest tylko miejscem do przechowywania obiektów wyrenderowanych przez kartę w czasie gry w minecrafta. Oczywiście, że wygenerowana mapa zapisuje nowe kilobajty pojemnosci na dysku twardym gdy powiekszasz mapke poprzez jej eksplorowanie. RAM ma służyć by nam pokazywać w czasie rzeczywistym wygenerowane piksele wokół naszej postaci.

Najwiekszą pracę odwala CPU oraz GPU. Im lepsze są tym lepiej się gra przy maksymalnych ustawieniach.

jqeuR.png

Opublikowano

o0 . dzięki z 170 fps mam 140-160 : D

25-Done Hello :)

50-X

75-X

100-X

125-X

150-X

175-X

200-X

225-X

250-X

275-X

300-X

• 2 lata później...
Opublikowano

Teraz należy mi się złota łopata za odkop, ale nie potrzebne jest 50 gm wolego tylko około 20-30% WOLNEGO miejsca na dysku, czyli jeżeli twój dysk ma przykładowo 50 gb i masz zapełnione 46 to zrób tak żeby było 20-30% wolnego, nie gb wolnego tylko "%"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...