Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe Mpcforum.Pl - Jaka Forma ?

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Rodzi mi się w głowie pomysł, abyśmy wspólnie spróbowali stworzyć pliki serwerowe oparte na bukkit. Obecnie mamy już wiele plików serwerowych dostępnych na mpc, jednak żadne z nich nie są plikami oficjalnymi mpc... takimi, które bez względu na wszystko będą zawsze aktualne. Wydaje mi się że przedsięwzięcie jest jak najbardziej realne do wykonania - tym bardziej, że mamy tutaj wielu specjalistów z branży... jednak zastanawia mnie forma. Jak sądzicie, jak ugryźć temat ? Jak połączyć pracę kilku osób nad jedną paczką plików tak, aby nie przeszkadzać sobie na wzajem ? Rozpoczynam ten temat licząc na Wasze sugestie i doświadczenia. Ciekaw jestem czy team mpc jest w stanie wspólnie pracować nad jednym projektem

Pozdrawiam, kokosz.

Opublikowano

Trzeba by było głębiej pokombinować.,Ale jest to standardowo zabezpieczone. Chyba że ktoś potrafi to złamać ;f + nawet jeśli ktoś to rozkoduje trzeba dużej wiedzy na temat javy itp. Edycja silniku gry by była bardziej stabilna łatwa napewno nie jest :>

Opublikowano

kokosz mało osób zna jave ;). Ja się znam na stawianiu serwerów dosyć dobrze... Zawsze aktualne? Możliwe? AutoUpDate?! Z wersji na wersje?

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o stworzenie paczki działających pluginów na najnowszą wersje craftbukkita. Jestem daleki od pisania czegoś nowego dzisiaj. ;)

Opublikowano

Jak tworzenie paczki pluginów to możemy pomóc trochę.

PS. Zrobimy dobrą paczkę na serwer i co dalej :> ? Może coś z tego zrobić? Jakiś serwer ?

Opublikowano

Po co team? Sam umiem stworzyć taką paczkę ;). Nic trudnego... Z MySql nie próbowałem jeszcze robić servera MC ale wcześniej miałem styczności ;). Jak robiłem server MT2 i strone internetową :P

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@saperMT2

Bardziej chodzi mi o stworzenie paczki działających pluginów na najnowszą wersje craftbukkita. Jestem daleki od pisania czegoś nowego dzisiaj. ;)

Nie chodzi o sztab programistów tylko o stworzenie plików na pluginach -.-

@up

CanaryMod to hey0 pod inną nazwą hey0 jest tanim shitem jak dla mnie ;). Ja nie będę pracował z canrymodem :P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

hey0 ma nadal masę bugów...

Gdyby jakiś specjalista rzucił okiem na bukkita oraz hey0 zapewne różnica byłaby kolosalna.

Opublikowano

Na tym hey0 mod można sobie klonować itemy, nie ma obsługi pogody, terenu, jak dla mnie to jeden wielki shit.

Opublikowano

Jak tworzenie paczki pluginów to możemy pomóc trochę.

PS. Zrobimy dobrą paczkę na serwer i co dalej :> ? Może coś z tego zrobić? Jakiś serwer ?

Idea jest taka, aby każdy mógł sobie postawić serwer z paczki mpc. Proszę o niewypowiadanie się w temacie osób które:

a) nie znają się na niczym.

B) uważają, że nikt się nie zna na niczym.

Jestem przekonany, że nie jeden słyszał na tym forum o cvs i do takich osób kieruje ten temat.

CanaryMod nie znam. Tworzę nowy temat : Canarymod - Wasze Doświadczenia, Problemy, Pytania

Podsumowując to co napisaliście mamy do wyboru kilka opcji jeśli chodzi o paczki:

1304486551-U1.jpg

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...