Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Evonis ~Dedyk Pl~

Vazixable

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich!

(Strona serwer będzie, właściwie już jest pod adresem: http://evonismt2.pl)

Czy mówi wam coś nazwa Evonis? Bo mi, nazwa ta przypomina świetny prywatny hard serwer Metin2 który miał miejsce jeszcze w tym roku, lecz niestety upadł, przez wręcz banalne błędy, które okazały się w proszku oraz mała ilość graczy.

Tym samym, chciałbym stworzyć dużo lepiej dopracowany, ulepszony, zabezpieczony i praktycznie w pełni odbugowany Remake tego świetnego serwera.

Co tak naprawdę serwer by w sobie zawierał?

Na pewno stare misje oraz klimat.

Reszta zostanie odwzorowana ze starego, dobrego Evonis.

Hacki takie jak: Dmg, Trade, Skill z pewnością nie będą działać. Co do SpeedHack'a, MoveHack'a nie ręczę, ale na pewno będą takie same, a nawet i lepsze zabezpieczenia niż na moim obecnym serwerze, który zwie się http://neveria.pl

A teraz zapewne chcielibyście się trochę dowiedzieć na temat tego serwera, a więc zapraszam do czytania dalej!

» Czym takim był Evonis, że ktoś próbuje stworzyć jego Remake?

Był moim zdaniem, świetnym serwerem, który z pewnego powodu krótko widział światło dzienne.

» Kiedy przewidywana jest premiera serwera?

Jak ludzie mnie znają, w większości przypadków dotrzymuje terminów. Dowiodłem tego na Neverii, gdy to wszystkie 5 podanych dat (gameplay, beta itd.) w wyznaczonym czasie ukazałem ludzkości. A premierę "narazie" przewiduję na 2011-06-01

» Co z Neverią?

Jest to całkiem oddzielny serwer, nie mający praktycznie nic wspólnego z tym. Nie martwcie się że upadnie tworząc nowy serwer.

» Jakie przewidywane są raty serwera?

Zdobywanie Złota: x6, Zdobywanie Przedmiotów: x5, Zdobywanie Doświadczenia: x5 (czyli jednym słowem, nic się nie zmieni)

» Czy na serwerze będzie ItemShop?

Jak wiadomo, każdy dedykowany serwer musi się z czegoś utrzymywać. Z tego powodu właśnie będzie SMS Shop, oraz PRZELEW Shop. Jednakże ceny będą znacznie mniejsze od tych z serwerów Globalnych (tutaj również żadnych zmian)

» Czy serwer będzie miał dobre Zabezpieczenia?

Jednoznacznie tak. Lepsze niż na Neveria.pl. Zablokowana możliwość używania 1HK & DMG & SKILL Hacka. Brak możliwości tworzenia spolszczeń. (i tutaj brak zmian, jednakże na wcześniejszym Evonis wszystkie te hacki działały, a na remake'u wszystko to zostanie spełnione.)

» Co z rybactwem?

Możliwość łowienia ryb będzie dopiero od poziomu 50, co znacznie zmniejszy ilość FishBotów, a jeżeli i oni będą łowić na FishBotach (mało które będą działać) to w szybkim tempie zostaną zbanowani. (tutaj nastąpiły lekkie zmiany)

» Czy będą dostępne nowe potwory?

Na serwerze na pewno zetkniecie się z potworami takimi jak: Gnolle, Trolle, Naga, Zombie. Są w planach jeszcze 2 gatunki, lecz to pozostawiam na chwilę obecną do rozmyślenia. (w tej kwestii dodane zostaną nowe potwory, czego na starym serwerze nie było, a miały być)

» Czy będą dostępne nowe Mapy?

Jedna z pewnością tak. Zwać będzie się "Kraina Śmierci" na której znajdziemy naprawdę oldschoolowe potwory oraz metiny. (tutaj zostaje dodana inna nowa mapa niż na starym serwerze)

» Czy zostaną udostępnione jakieś materiały z serwera przy/po tworzeniu go?

Oczywiście, zostanie wydany na pewno przynajmniej 1 film, nie mówiąc o więcej (na poprzednim serwerze także był film)

» Jaka będzie moc serwera dedykowanego?

Na sam początek, zostanie wybrany serwer z pojemnością około 200 graczy. Gdyby liczba osób była większa, natychmiastowo pakiet serwera zostanie zwiększony. (na poprzednim serwerze na start była potężna maszyna utrzymująca około 5000 graczy.)

» Czy będzie, i kiedy forum serwera?

Jeszcze przedpremierowo będziecie mogli wymieniać na nim swoje zdania, dyskutować, omawiać, poddawać pomysły i tego typu sprawy. (na obecnym serwerze dopiero po premierze było dostępne czyste forum MyBB)

» Czy będzie tzw. Magiczny Metal?

Nazwa magicznego metalu będzie zmieniona na "Zaklęte Lustro" którym jest lustro o niezwykłej mocy stworzone z Kamienia Kowala, Magicznej Rudy Miedzi, Magicznego Metalu, Zwoju Błogosławieństwa, Szkła Intuicji oraz 50.000 Złota. Dzięki temu przedmiotowi, szansa na ulepszenie jest zwiększona, a ponadto gdy polepszanie jakości przedmiotu zawiedzie, jego poziom ulepszania pozostaje na tym samym poziomie co przed ulepszaniem. Lecz nie martwcie się, potrzebnego materiału na owe lustro, nie będzie wcale łatwo zdobyć (na poprzednim serwerze leciał ten przedmiot jedynie z metina na 90 poziom z szansą 1%)

» Czy będzie działać Cukier dla Konia, loga gildii i tego typu sprawy które wcześniej nie działały?

Z pewnością, a właściwie Zdecydowanie TAK. Wszystkie bugi z poprzedniej wersji serwera zostaną w 100% załatane! (w poprzednim serwerze mowa była tylko o logach gildii iż będą działać, a tak naprawdę nie działały)

» Czy będą dostępne 6 czary dla wojownika i ninji?

Tak, nie będą one w żadnym stopniu zbugowane, jak na innych serwerach przykładowo czar dla Wojownika Mental który zadawał dwukrotnie większe obrażenia. Czary będą widoczne, w pełni sprawne, będzie można je normalnie czytać, cofać, i ulepszać aż do poziomu P (na poprzednim serwerze mowa o tym była jedynie na blogu, lecz pomysł nie wypalił, gdyż były pewne problemy przez które zrezygnowano z nowych czarów.

Kim jestem, oraz dlaczego wpadłem na ten pomysł?

Jestem osobą która była w Teamie poprzedniego serwera Evonis. Dostałem zgodę od twórcy pierwszej odsłony serwera na utworzenie Remake'u (odnowienia serwera) i mam zamiar tego dokonać, jeżeli będzie trochę chętnych ludzi do gry.

Zapraszam wszystkich serdecznie do: Komentowania, Co sądzicie o serwerze, oraz co waszym zdaniem powinno ulec jeszcze zmianie względem poprzedniego serwera.

Dziękuję wszystkim, i Pozdrawiam Vazixable.

sygnatura.png

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

moim zdaniem to zły pomysł, bo nazwa tego serwa powinna być zostać pogrzebana i nigdy więcej nie używana, bo zawsze ale to zawsze będzie się kojarzyć z porażką

Opublikowano

Witam a ja nie uważam ze warto zmienic nazwe każdy wbije na serwa zobaczyc co sie dzieje a ja myslalem ze EvoniS remake robi deco sam sie przyznał wiec jak to jest Vazi powiedz nam team

...

Opublikowano

jezeli tam beda wasze zajebiste pro elo skiny broni ,ktore sie swieca jak wypolerowana perla to ja raczej podziekuje... czekalem dniami na 1wszy evonis

w koncu wystartowal i nawet troche wiary gralo no ,ale team oczywiscie przegral walke miedzy soba :/

hersygna.png
Opublikowano

Zobaczyłem ten temat, i żeby było jasne - nie jestem z tym projektem w żadnym wypadku powiązany więc nie chce tu widzieć mojego nicku.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

i co znowu zrobisz jak na neverii ? że możliwość skili na P jest tylko dzięki ISowi ?

lipa -

najpierw dopracuj 1 serwer

Opublikowano

i co znowu zrobisz jak na neverii ? że możliwość skili na P jest tylko dzięki ISowi ?

lipa -

najpierw dopracuj 1 serwer

Mógłbyś doczytać, że oba serwery nie mają nic ze sobą wspólnego.

A na neverii, już niedługo Tęczowy Kamień będzie można zdobyć także w grze.

Tworzenie obu serwerów na siebie wpływa.

Bo jak skończę krainę Śmierci, to ona pójdzie na oba serwery, tylko będzie co innego lecieć z potworów, metinów.

A na nowej lokacji będą Tęczowe itd.

sygnatura.png

Opublikowano

Nie wiem po co Ty robisz drugiego harda jak na twoim gra ledwie 50 osób popoludniu , a ja daje reke uciąć , ze to nie będzie ten sam evonis tam to było czekanie i jakoś chciało się zobaczyć co tam jest, a tutaj wszystko juz wiemy.

Na 90% serwer bd twój z kolei malo popularny. Nie mówie, że robisz zle serwery, ale jak sam widzisz hardy z dzień na dzień są coraz mniej popularne to nie będzie to co kiedyś.

Pozdrawiam .

Opublikowano

ej Vazi nie poddawaj sie napewno + 100ludzi grało jeśli bedzie tak jak w zapowiedzi a znam cie bardzo dobrze i wiem ze jak cos powiesz to tak robisz Pozdrawiam

...

Opublikowano

NevrasT ruszy to na tym EvoniS prawie ,że nikt nie pogra....

Dobra rada...zmień nazwę....EvoniS kojarzy się z porażką tak było jest i będzie...serwer zgodzę się był na prawdę świetny...ale Wojtka nie pobijesz.

Tak czy tak powodzenia....osobiście nie zagram. Cya.

Opublikowano

Nie wiem czemu wam EvoniS kojarzy się źle jak dla mnie to był git serwer. Co do Neverii to gra tam mało osób bo jest za trudny dla noobów. Życzę powodzenia w tworzeniu serwera. Na pewno pogram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...