Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naj Naj Postac

C0nn0r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z wybaniem klasy na 4storyPL gralem kaplanem ale nie szlo przy 6 lvlu juz i cienko dawalem w pvp.Teraz zas zaczelem lukiem i powiem wam ze troche lepiej ale wciaz sie wacham moze czarodziej a moze woj a moze rmc xDD ale prosze o wasze odp.I jak byscie mogli odrazu w ile ta klasa moge nabic 20 + ;dd daje 5 i + iki ;pp

Opublikowano

A no i sry zapomnialem o najwazniejszym xDD Czy drogie i trudne do zdobycia bendzie dobre eq jakies +10 xDD

Opublikowano

Graj lucznikiem, jak zaczniesz grac rmc/woj to po max 3 dniach ci sie odechce. lucznik to klasa podstawowa i najlepsza a jezeli chodzi o eq to +11 - 1g czyli zbierasz od poczatku na bron i bedziesz mial przy 30lv +11 :)

Opublikowano

Grałem lucznikiem i jechał ich jak chciałem ;D

Osobiście polecam gre łucznikiem jest dobry do expa oraz w PvP jest praktycznie najlepszy .

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Każdy wie, że łucznik jest nieco przesadzony :D

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z 4S zacznij grę właśnie nim.

Chociaż, chociaż, jeśli łuk Ci nie odpowiada zagraj kapciem, moim zdaniem najłatwiejsza profa zaraz po łuczniku, szczególnie do expa (AOE od 16lvl.)

Tak jak już ludzie pisali, jeśli nie będziesz mieć kasy na dobre EQ dla RMC, Woj nawet nie zaczynaj nimi gry... Ciężko się nimi expi w późniejszym czasie, wierz mi :P

Jeśli chciałbyś jakieś głębsze porady na temat tych profesji pisz na GG (mogę podać na PW). Miałem każdą profesją minimum 30lvl. więc uważam, że mogę Ci trochę o nich opowiedzieć ;)

Pozdrawiam uXimbiQ

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

" Naj , naj postać "

Osobiście do pvp polecam rmc :-) Bardzo dobra postać na wysokim lvl ciężko go ubić 2 truty na raz na 34 lvl bodajże ^^

Łucznik i do pvp i do pve bardzo dobry :) Chyba najlepsza postać do expa jak i do pvp

Czarodziej równie dobrze sobie radzi jak łuk , duże dmg z aoe i świetne pvp spowolka , lód itd .

Kapłan bardziej przydaję się na wojnach do buffa w expie radzi sobie dobrze a w pvp nie najgorzej .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Po 1. eq +10 Nie jest takie pro, o .... 300 s za szt, to naprawdę majątek.

Gram łukiem , 45 lv z eq +18-20 pvp ( TeeZik/Aderia/Valorian/eq na AvalanG ( postać pod PO ) i każdego jadę jak chcę.

Wiadomo, że eq +18-20 z dupy nie jest, więc ledwo kto takie ma przy np 30-40 lv .

Kolejnymi ważnymi elementami są stunty maga.

Jeżeli mag, ma eq równe z łukiem to Łuk < mag

Mag musi być ogarnięty.

Opublikowano

to co ze na 16 ma aoe ?

pomysl co bedzie pozniej a nie co masz na poczatku

Czy ty zawsze musisz mnie krytykowac i innych?Wez sie ogarnij a nie tylko spamisz.Tutaj pyta jaka postac najleprze a nie ze pozniej bedzie gorzej.Kaplan jest dobry na poczarku i dalej tez!

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

chcial bym dodac ze bede cie krytokowal i tylko cb!

hah i masz u mnie + za to :D, pozdro :)

a co do tematu to jeśli masz problem z eq to graj zaklinaczem, na którymś tam lvlu masz skill którym dzielisz straty na pół z petem wiec raczej dedać nie powinieneś, a na pvp też jest dobry (zaklinacz wygrał turniej pvp mistrzów na aderii :) )

Opublikowano

wgl

zaklinacz latwo rozwali lucznika a ich jest najwiecej :>

i taki Zaklinacz to postrach,

mało kto ma go na wysokim lvl

Opublikowano

wgl

zaklinacz latwo rozwali lucznika a ich jest najwiecej :>

i taki Zaklinacz to postrach,

mało kto ma go na wysokim lvl

W tej jednej rzeczy się z tobą zgodze:D Zakli moze rozwalic luka ale musi miec dobre EQ.Masz racje ze jest ich malo na 90lv ja widzialem zakli 90lv tylko zgredka.A tak to widzialem same kaplany,czaro i luki.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ja tak powiem :

Wszystkimi postaciami dobrze się gra, gdy ogarniasz.

Najłatwiej zazwyczaj gra się wojownikiem w grach mmo-rpg. ;)

whattheawwyeahp1.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, trzymajcie poziom wypowiedzi i dyskutujcie w zakresie tematu.

Według mnie Łucznik - najłatwiejsza, tanie eq, prosta w ogarnięciu.

Łucznik jest świetny dla początkujących.

Ale jeżeli o mnie chodzi, to i tak czaro jest potężny - może i eq nie jest takie tanie, ogarnąć trochę trudniej, ale jego obrażenia i skille, są potęgą same w sobie.

Nic.

Opublikowano

No to powiem tak ogólnie dużooo wypowiedzi się nie zgadza z rzeczywistośćią jeśli masz dobre eq (teraz średnie eq to broń +20 set +18) to możesz grać czarodziejem + bardzo duże dmg swoim skillem (lawą) może spokojnie powalić przeciwnika na hita, mam znajomego który z pauldrona bije po 11k wieć jeśli lubisz walki w ardir to polecam czarodzieja, łucznik postać dynamiczna bardzo dobra w starciu 1 na 1 expić się expi dobrze by grać tą klasą trzeba być zręcznym , kapłan gdy gramy kapłanem zaoszczędzimy dużo Goldów na poty dzięki skillom leczącym kapłan jest klasą najchętniej braną do pt dzięki właśnie swoim buffa możemy w nim szkolic skille na pvp, pomoc grupową przy wyborze tej drugiej taktyki będziemy mieli problem z po ponieważ kapłan ma bardzo małe dmg jeśli zdejmą nam buffy, najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie rmc dla rycerza mroku cienia wystarczy dobra bron set sie za bardzo nie liczy bo rmc wyskakuje z ukrycia zabija przeciwnika i znika więc mało kto nas atakuje ma bardzo dobre skille do expa dużo stunów i trutek więc jest on idealną postaćią dla początkujących jak i zaawasowanych graczy szukajacych dobrych wrazen lub nie posiadajacych dobrego eq zdecydowanie odradzam ci gre zaklinaczem i wojownikiem z tego powodu jak bedziesz gral zaklinaczem to z rozga +21 na td 71 nie będziesz zabijał mobów na AoE wieć jeśli gracz już zaklinaczem musisz być cierpliwy oraz mieć bardzo dobre eq minimum rózga +20 wtedy gra nie ma sensu. Wojownik hmmm klasa bardzo cięzka bez eq w pvp sobie zdecydowanie nie poradzimy chyba ze jestesmy hybryda czyli w pvp urzywamy broni 2h jak i tarczy i miecza 1h - jest taki że wtedy musimy wydać więcej kasy na taki zestaw bo musimy kupić 3 itemy nie jeden z setem +18 sobie nie poradzimy po będzie nam zawsze brak. Jak już pisałem najlepszym rozwiązaniem będzie RMC to są tylko moje opinie z którymi zgodzi się większosć pro graczy którzy ogarniają tą grę. Ps jeśli wybierzesz łucznika to nie bądz idiotąi nie inwestuj w brońie pvp ani + chodzi mi o mieczyki , mieczyki łucznikowi są potrzebne tylko do bonów! łucznik nie urzywa skilli na miecze są zbedne chodzi mi o profesjalnego łucznika :). Jeśli pomogłem postaw +

fc243cf2505e196d.png?1344196073699

• 4 tygodnie później...
Gość SynekMTG
Opublikowano

Ja ci polecam łucznika i kapłana. Miałem kapłana coś ok. 42lvl i naprawdę fajnie się nim grało ;) Natomiast łucznik dobry do pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...