Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybsze Włączanie Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo mam sposob dzieki ktoremu mozemy pozbyc sie pojawiajacych sie nam programow gdy włączamy komputer (np. gadu gadu ) ;]

No więc tak wchodzimy w Start > Uruchom > i wpisujemy msconfig i wciskamy ok

Teraz dajemy na zakładkę URUCHAMIANIE i odznaczamy haczykiem programy których niechcemy żeby się nam pojawialy w trakcie włączania kompa :)

No i teraz wystarczy wyłączyć komputer i włączyć na nowo :)

Opublikowano

już bez przesady nie jest to aż tak znacząco poprawiające szybkość włączania ale jak ktoś ma dużo programów włączjących się przy starcie kompa to może się przydać

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano
Yo mam sposob dzieki ktoremu mozemy pozbyc sie pojawiajacych sie nam programow gdy włączamy komputer (np. gadu gadu ) ;]

No więc tak wchodzimy w Start > Uruchom > i wpisujemy msconfig i wciskamy ok

Teraz dajemy na zakładkę URUCHAMIANIE i odznaczamy haczykiem programy których niechcemy żeby się nam pojawialy w trakcie włączania kompa :)

No i teraz wystarczy wyłączyć komputer i włączyć na nowo :)

Pfff ameryki nie odkryłeś, przecież msconfig to znana komenda -.- (nie wiem jak to nazwać) zawsze używa się tego by wyłączyć jakiś program bo nie chce się by włączał z włączaniem kompa np bearsharek^^.

Co do nowego gg to ogólnie śmieć :> stare jest dużo lepsze.

Opublikowano
już bez przesady nie jest to aż tak znacząco poprawiające szybkość włączania ale jak ktoś ma dużo programów włączjących się przy starcie kompa to może się przydać

Jerzeli chcecie wylaczyc programy z autostartu sa ruzne programy tego typu :-)

Opublikowano

OMG, Stary ameryke odkryłeś!!!

Nowe GG strasznie spowalnia odpalanie...
Mów za siebie...

Dzięki nie wiedziałem ze taki sposób istnieje masz 5* przyda się
<rotfl>

Poza tym chyba nie odróżniasz włączania komputera od włączania swojego OS... Może ktoś nie ma "Windowsa"?

Opublikowano

Nie ma co wiecej dyskutowac :P Sporo osob zna ten sposob, jest to zwykle wywalanie programow z autostartu, rowniez mozn a przyspieszyc wlaczenia kompa za pomoca wylacznia pewnych uslug, ale na to chyba kazdy inteligentny czlowiek wpadl.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Nowe GaduG. wcale nie zwalnia włączania komputera ,tylko to gadu się włącza skąd to wiem ? Bo włączam wszystko co się da Mozille ,torrenta,bs ,a gadu włączy się 1min po tym wszystkim choć niby nie powinno przy sprzęcie jaki obecnie posiadam (btw. nie chwaląc się ,bo nie ma czym ,ale inter core 2quad,geforce9800gt i 3gb ram ) <- zresztą nie ważne... Co prawda jeżeli masz słabszy komputer mówię tu o 1rdzeniowym lepiej jeżeli powyłączasz te wszystkie początkowe programy i sam je włączysz ;-)... Wiem ,bo jeszcze 1mieś temu miałem taki 1rdz. komputer.

Opublikowano

dzieki, ten tutorial odmienił moje życie, które teraz nabrało sensu i jest pełni szczęścia!

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!