Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin2 Pl

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W tym wątku rozpoczynam dyskusję na temat Metin2 PL. Dotyczy ona wszystkich serwerów bez wyjątku!

Piszcie swoje opinie, żale i wszystko to co dotyczy PL'a.

Myślę, że temat się przyda zarówno zaawansowanym jak i "zielonym"graczom.

Zakaz spamowania i pisania postów typu: "polecam s22"

Moderator jest proszony o nie usuwanie,

gdyż temat naprawdę może pomóc graczom.

Opublikowano

Hmm co w tym temacie można napisać? Metin2 PL dla mnie to już przeszłość... Boty, allegro, inflacja większa niż w Polsce przed 1990r. sprawiła, że zbierało mi się na wymioty, jak grałem na globalu. Dlatego teraz przeszedłem na prywatne serwery, które nie ustępują PLowi, a nawet są lepsze dzięki nowościom wprowadzanym cały czas.

Opublikowano

Ja też PL miał swój czas u mnie sie skonczył. Wbiłem 50 zrobiłem eq na +9 pro wg. PUFF! boty opierdolili mi konto zauważyłem full allegrowiczy, no to dziękuje za gre gdzie liczy sie tylko stan portfela. Dziwie sie że jeszcze tak dużo ludzi tam gra...

Wkrótce coś tu znajde ;)

Opublikowano

Dokładnie...Mam na pl 75 i nie mam ochoty na to gówno wchodzic :{

Jest tyle botów itp.a ja se włączylem bota raz i mi konto zbanowali :] (Nie główne).

I te skur*** akurat mnie ... musieli ;p .

Cos tam niby ulepszaja tego metka ale sie gorzej robi niz np. w tibi .

Ktoś ma kasy w chu* to se wykupi is i zadowolony a ten co nie ma? Jest poszkodowany...

Nie chce mi sie wiecej pisac . Metin2 Jest zajebi*sty , ale nie PL.

o800134532995001d3ca19d6ed40411e3.jpg
Opublikowano

Ja popieram Wasze zdanie... Miałem 92 lvl na feniksie, all skille P i całe eq wybonowane. Na Item Shop dużo nie wydałem, sam wszystko robiłem, a nagle wchodzę i nie mam nic...

wszystko skradzione. :-(

Opublikowano

Metin2.PL - najwieksze scierwo, imitacja gry Metin2... nie rozumiem tych ludzi, ktorzy wciaz i wciaz wydaja gruube tysiaki na ta gre ;/ to jest chore, moim zdaniem, powinni zablokowac wszystkie serwery odgornie (ministerstwo edukacji narodowej) ;D

Opublikowano

To dam wam przykład kolega z s15 mi opowiadał jak koleś mu mówil jak to nie wybonował swojego eq no to tak aby wybonować wydał grube 4 tyś złoty i co mu to dało całe nic dlaczego ? dodał bony a na zmiane już mu nie starczyło więc kolejne tysiące poszły w ruch więc taka prawda w 100% masz kase graj w PL nie masz idz na privy ;]

Opublikowano

Ja uważam że niezresetują Pl'a bo napewno jakaś część tamu czy jak to nazwać sama sprzedaje yangi/itemki na allegro a że teraz tak drogo jest każdy zarobić chce to bonuje itemki i oni mają 2x taki zysk (allegro + Is) gdyby chcieli to te boty wtedy by w tydzien wytepili ale przemysleli to i sami widzicie tego skutki. Podejżewam że te boty które niezostały zbanowane są właśnie ustawiane przez team.

asd

Opublikowano

@UP

To jest niemożliwe, że GM'owie robią to co napisałeś bo GF już by do tego doszło nie bój ty się.

Nie wytępili by bo sam kiedyś na EasyMetin2 jechałem to miałem włączone 3 czy tam 4 postacie i one sobie na ezotach przez cały dzień a nieraz nawet i jeszcze noc expiły.

Przychodziłem ze szkoły czy tam się budziłem wchodzę na konto kilkanaście ribków niektóre z kosmicznymi średnimi i tylko sellałem to też miałem tyle kasy, że sobie nie wyobrażasz.

Później darmowa wersja się skończyła i lipa była.

Ale wracając do tematu to ty sobie nie wyobrażasz ile tych wszystkich japońców, chińczyków itp. ma w tej chwili włączonego takowego bota.

Miliony osób pewnie teraz takie rzeczy robią później sprzedają itemy i mają pełno yang które później sprzedają na allegro czy tam innych stronach i zbijają na tym grubą kase.

Istnieją takie strony jak metin2.cc gdzie mają praktycznie non-stop tyle kasy ile sobie zarzyczysz to myślisz, że skąd to mają ?

Mają bardzo dużo maszyn które w ww. sposób zarabiają i kokosy zbijają.

To nie jest tak jak się dużej ilości osób wydaje. Nigdy nie pozbędą się tych botów chyba, że wymyślą jakiegoś cudownego HS który uniemożliwi funkcjonowanie każdego rodzaju botów.

nmfp.jpg

sygna by Qwazar41 ;)

Opublikowano

Powiem tak grałem na servie 7 ale przestałem, ponieważ ceny na Pl'u mnie załamują.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Szkoda, że Ci nowi gracze nie mają zadnych szans na dobry wynik. Masz 40 max i kończą

Teraz wyglada to tak:

team cos zrobi (5%)

powstanie nowy polski global (25%)

koniec z polskimi globalami (60%)

globale takie jak US czy SG skapną sie, ze jest duzo polakow i zrobia polaka (10%)

JA PIERDOLE

Opublikowano

Zresztą nie ma szans, aby US zrobili po polsku jak mówisz, że dużo polaków tam gra..

A co do polskiego.. Nie mam zamiaru tam grać, jeżeli te boty mają spamić... Tak samo z allegrowiczami, gnojkami..

Hard work is adversary of adversity.

Opublikowano

Wg mnie to największe gówno jakie istnieje.

1. Boty ^^ prawie wszędzie

2. 5 zł na allegro i masz 2kkk ^^

3. Dzieci mające bogatych rodziców ^^ oczywiście są sposoby na sm no ale takie dziecko poprosi rodziców o 1000 zł i dostanie ^^

I tyle to te najważniejsze rzeczy

Opublikowano

Dawno nie grałem na PL, chciałbym pograć ale jak przypomina mi się akcja z botami, ceny w sklepach i ten team się odechciewa grać. Nie wiem jak wy ale ja bym wolał jakby zamknęli metka i wypuścili jakiś dobry zabezpieczony serwer.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Metin2 PL jest wielkim syfem którym GF nie może ogarnąć.

Jak grałem 3 miesiące temu jeszcze to kamienie duchowe chodziły po 20-50kk.

Teraz po przerwie weszedłem i się za głowe chyciłem kamienie po 1kkk nawet...

To już nie jest gra, najlepiej teraz grać na metin2.sg, metin2.co.kr, metin2.us tam są stałe ceny nie to co na pl.

2ytwto8.pnglogonevrast.png
Opublikowano

Popieram Wszystkich, którzy się tutaj wypowiedzieli. Dzisiejsza inflacja to koszmar! Tydzień temu za 1kkk życzono sobie 6zł. Niestety wczoraj zmienili ceny na... 3.99zl - Brak słów!

Opublikowano

Ciekaw jestem ile jeszcze z tym pojadą...

Oni mają ciężej, bo jak na priwie coś się zepsuje w czasie gry to res kont i jeszcze więcej ludzi gra. Oni nie mogą zresetować, gdyż ludzi wyładowali na to fullllll kasy. No zobaczymy, ale przewiduję, że jeszcze kilka lat i może być koniec metin2 PL, albo jakaś nowa era jeśli coś wymyślą.

Opublikowano

Stary PL to były czasy gdy o kamtkach nikt nie wiedział i nie wiadomo czy skill na P to była tylko wymyślona bajka (że można mieć na P) aura max 400k hmm pięknie sie grało , nie grało sie żeby być top, tylko dla zabawy ale boty i kasa na allegro to wszystko zniszczyły.

Pozdrawiam TeKe.

Wkrótce coś tu znajde ;)

Opublikowano

Zgadzam się z TeKe te czasy były hardcorowe i przed kompa się zasiadało, żeby pograć z kolegami, a lvl się nie liczył ( 40 lv to już był kox).

No, ale co dobre szybko się kończy. Te czasy odpłynęły już bezpowrotnie...;(

Opublikowano

Wtedy to ciągło do gry ... Chciało sie grać wszystko miało sens , 40 lvl zgadzam sie z UP to jużbyło kozackie osiągnięcie. Szczerze mówiąc chciałbym nadal tego starego PL z 30sm za 10zł. To byłyy czasy... A nie wyrobili zdzierstwo 25SM bo myśleli że więcej zarobią ale to była klapa! Szczerze wysyłało sie na SM może raz na 2 miechy za te 10zł P.S Biernat wbij na gg

Wkrótce coś tu znajde ;)

Opublikowano

Kupowanie od nowicjuszy Kawałków klejnotu za 5-10k i sprzedawanie za 150k, następnie zaciesz za zarobione 4kk w 2 dni

To było coś pięknego

Coś co nigdy nie wróci

Opublikowano

Juz to zaczyna byc smieszne więcej ludzi odchodzi niz przychodzi

Wole juz Priv-Serwery niektóre stoją juz dosyc dlugo ale niektore stoja tydzien dwa

ale wole prywatne serwery bo jest ich duzo a nie jak na PL marne 1kkk za trute +9

No szok

Wchodze na Pl patrze a tam mnisia +9 za 70kk szok

Kto by znal jakiegos Harda serwera typu evonis evenye to niech napisze na GG lub na PRiv

A zapomnial bym GG:6595596

PS. metin2.pl schodzi na psy

I to jest wkur******e i GM pisal do mnie czy nie chce kupic yang LOL

Opublikowano

Metin2 PL to gowno i przeszlosc

Kur** wbilem 32lv i sie meczylem zeby kupic fms proo +9 no i kur* 300kk widzialem fms slabego +9 kupilem bo nie bylo szans kupic fms proo +9 sr +30 albo um na + bo takie to po 999kk......

WkurZ*** odpalilem kamer moda na dh poszedlem i zbanowali i h** xddd

Opublikowano

ja na s1 mam 87lvl mam stal+9 ale na razie nie gram z powodu iż ceny są wywalone w kosmos teraz tylko mogę kupić coś za kamienie duchowe i jest to duża przesada żeby coś mieć to potrzeba 200zł wydawać żeby sobie na allegro kupywać a ja nie będę kupywal na allegro powinni jakoś zablokować te postacie z tymi yangami lub coś z tym zrobić

Jasio90.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...