Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam taki problem gdyż mam duży dom i gdy robi się noc w tym domu respi mi się zombi bądź inne potwory co mam robić żeby się nie respiły ??

Opublikowano

Siemka mam taki problem gdyż mam duży dom i gdy robi się noc w tym domu respi mi się zombi bądź inne potwory co mam robić żeby się nie respiły ??

oswietl caly dom lub jezeli masz luzko przy scianie to je odsun

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie musisz odsuwac łóżka, wystarczy oświetlic dom na około :D

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

Oświetlenie całego domku, i zrób np. jakies lampiony :D Czyli

POCHODNIA

POCHODNIA DESKA POCHODNIA

POCHODNIA

Stawiasz to na suficie zeby to zrobic ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Po co ma oświetlać łózko ? Dom niech oświetli ,lub włączy peaceful . A jeżeli ma balkon czy coś bez drzwi ,to niech lepiej zrobi ,bo pająki teraz chodzą po ścianach

Opublikowano

juz wyjasnione...

1. masz duzy dom oswietl przed domem tez zeby sie nie respily obok domu

2. mozesz zrobic 5 typypow oswietlenia 1. lava 2.pochodnia 3.swieconca dynia(daje wiecej swiatla od pochodni) 4. netherrack (netherrack trzeba podpalic i nigdy nie gasnie) 5. glowstone

mam nadzieje ze pomoglem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam dom DOBRZE oświetlony dom i pokój, nawet ja mam wszystkie ściany i podłoge w pochodniach i jak ide do wyrka (sam :D bo nie ma w MC dziewczyn a szkoda ;/ ) to mnie PRAWIE ZAWSZE budzą zoombie i szkielety.

TU macie SS mojego aktualnego pokoju. tu też jest dobrze oświetlony pokoik jeszcze nie jest dokończony. za mną są drzwi (zawsze je zamykam). jak widać jest ładnie. pochodnie (jeszcze do robie) lawa za szkłem, dynie za wyrkiem. pokój mam w jaskini ale nie wiem co to za różnica bo w normalnym domku jest podobnie, nie zamawiane budzenie w nocy xD.

P.S sorry za odkop ale ten problem mnie Wk*rwia

Opublikowano

juz wyjasnione...1. masz duzy dom oswietl przed domem tez zeby sie nie respily obok domu 2. mozesz zrobic 5 typypow oswietlenia 1. lava 2.pochodnia 3.swieconca dynia(daje wiecej swiatla od pochodni) 4. netherrack (netherrack trzeba podpalic i nigdy nie gasnie) 5. glowstonemam nadzieje ze pomoglem

lawy nie boją się moby

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...