Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy, Pytania Na Temat Pluginów Bukkit

MadMike41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na forum pojawia się bardzo dużo postów typu :

Bukkit problem itp,

Chciałbym ten problem rozwiązać ponieważ bardzo dobrze znam się na konfiguracją serwera i chciałbym pomóc kazdemu kto ma problemy.

Sam kiedys miałem z tym problemy :)

TRESĆ:

- Wersja Minecraft'a

- Pliki serwerowe

- Opisz swój problem.

Jesli idea się sprawdzi możecie podpiąć...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Hej :)

Potrzebuję:

- zabezpieczenie spawn przed zniszczeniem i budowaniem na nim,

- jakiś sposób, żeby gracze nie mogli sobie wzajemnie psuć domków itd. jednocześnie, żeby nie było możliwość, że jeden drugiemu zabuduje wejscie do domku a tamten nie bedzie mógł tego skasować.

- Informacja - coś w stylu wyskakującej informacji powitalnej po wejściu na serwer.

Wszystko to na Bukkit.

Nie wolno mieć linków odnoszacych sie do serwera w sygnie

Opublikowano

Zapoznaj się z pluginami:

-WorldGuard/Edit

-General

-Permissions

Posiadają one cuboidy ochrony przed ogniem lawa itp.

Wiadomosc powitalna, i postawowe komendy

A ten trzeci to pod konfiguracje kazdego plugina :)

PS.

W pliku <code> Serverproperties.txt </code> masz linijkę: Spawnprotection: (liczba)

Tam ustawiasz na ile klockow od zrespienia spawn ma byc chroniony :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

dzieki, jeszcze takie pytanie, dlaczego nie działa mi MagicCarpet? wgrałem ale po komendzie /mc wyskakuje mi coś w stylu "wpisałeś swoją komendę ale odbiła się ona głuchym echem i nic się nie stało" po angielsku oczywiscie...

Nie wolno mieć linków odnoszacych sie do serwera w sygnie

Opublikowano

Zrobiłem serwer na bukkit i gdy go odpalam i wchodzę na minecrafta mam Qutdated server! Może ktoś mi pomóc dlaczego serwer nie działa.

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Zrobiłem serwer na bukkit i gdy go odpalam i wchodzę na minecrafta mam Qutdated server! Może ktoś mi pomóc dlaczego serwer nie działa.

spróbuj ściągnąć nowszą wersję craftbukkita ,oraz zaznacz force update przy włączaniu minecraftsp

CraftBukkit możesz znaleźć tutaj

http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/

Opublikowano

witam podalibyście jakiś poradnik do instalowania pluginów na bukkita

i jeszcze prosiłbym o bukkita serwer czysty bez żadnych pluginów

Opublikowano

Chyba zaczne w to grać ; ]

obrazklb.jpg

Robie fora : CSA, GTA, Minecraft :)

GG:23802612

Zbieram MINUSY

Opublikowano
witam podalibyście jakiś poradnik do instalowania pluginów na bukkita

i jeszcze prosiłbym o bukkita serwer czysty bez żadnych pluginów

Narazie takowego nie ma, ale gdybym nie był leniuchem takowy bym zrobił :P

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Ja też bardzo bym prosił o mały poradniczek jak zainstalować pluginy. Najbardziej chciałbym wgrać nether, ten plugin do komend, i ten co można zrobić skrzynie na hasło.

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Ja też bardzo bym prosił o mały poradniczek jak zainstalować pluginy. Najbardziej chciałbym wgrać nether, ten plugin do komend, i ten co można zrobić skrzynie na hasło.

Jutro zrobię taki poradnik,ponieważ dzisiaj nie mam czasu,do zobaczenia jutro

Opublikowano
czy macie może jakiś plugin na dodawanie itemów ?

Jesli chodzi ci o to że tworzysz i dodajesz swój wymyslony item to raczej bukkit narazie takiego pluginu nie ma :P

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

@up

Może wytłumaczysz o co ci chodzi? ;>

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Mam problem z pluginem lwc . na moim serwie ludzie gry próbują komendy /lwc im nie dziala a inne dzialają np /help. Mam wgrany plug

Opublikowano

@up

A masz skonfigurowany w permissions?

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Witam, stworzyłem serwer minecraft według poradnika i gramy sobie z kumplami ale jest problem.

Wersja gry: 1.3_01

Pliki serwera: link

Problem: Budujemy portal do netheru ale nas nie przenosi. Szukałem jak to rozwiązać i wszędzie pisali o Bukkit, cokolwiek to znaczy. Słyszałem że trzeba wgrać plugin ale nie napisano jak.

Spotkałem się też z pomysłem by stworzyć dwa serwery ale to akurat mnie nie interesuje.

Czy moglibyście mi pomóc? Z góry wielkie dzięki,

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

1.5

bukit by nismons

jak zakładam komuś cuboida to nie może nic robić w domku i do niego w chodzić a zakładać cuboida nauczyłem się od tego gościa

minecraft rządzi

ZBIERAM -------

Opublikowano

@up

musisz wpisać tak (po zaznaczeniu terenu)

/region define <nazwa> <nick>

np. /region define dom_mrdzikupl MrDzikuPL

to jest cuboid dla gracza MrDzikuPL a w bazie nazywa się dom_mrdzikupl

i potem aby wszystko nie zostało utracone wpisz /region save aby zapisać zrobione cuboidy itp.

@up2

poczekaj na bukkita na 1.6 tam będzie nether "wbudowany:

@nie wiem czy mogę tu odpowiadać ale trudno

Opublikowano

wersja minecrafta 1.5

pliki serwerowe: chyba bi Nismons ale folder z serwerem nazywa się FilesServerPL Win 1.5.4

treść:potrzebuje konfiguracji na pluginy coś takiego że wyznaczam warpy , Cuboid, LWC ,Ichat, World edit,AdvancedBans,AutoSave,CraftBukkitUpToDate i konfiguracje Permissions PS: a i jeszcze takie coś jak wykonywanie misji na coins w Iconomy

oczywiście + i 5 na profilu

Nigdy nie kłóć się z idiotą, zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem

1. czytasz ten opis

2.jestes idiotą bo go czytasz z ręką na myszce

4.niesciagaj juz zapuzno

5.jestes idiotą bo niezauwazyles ze niema 3 punktu

6.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

1.jezykiem niemozesz dotknąc kazdego zeba

2.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

4.jestes ślepy bo niezauważyles 3 punktu

5.jestes idiota bo sie smiejesz

6.usmiechasz sie bo myslisz ze inni tez bedą tacy glupi jak ty i skopiują sobie to na sygnature.

7.jestes idiotą bo przeczytales ten opis

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, na forum pojawia się bardzo dużo postów typu :

Bukkit problem itp,

Chciałbym ten problem rozwiązać ponieważ bardzo dobrze znam się na konfiguracją serwera i chciałbym pomóc kazdemu kto ma problemy.

Sam kiedys miałem z tym problemy :)

TRESĆ:

- Wersja Minecraft'a

- Pliki serwerowe

- Opisz swój problem.

Jesli idea się sprawdzi możecie podpiąć...

::::ja mam problem jak uruchamianiem start plugina craftbukit na 1.7.3 to jak uruchomie minecraft server i pisze ze nei moze znalesc portu co robic??? :angry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...