Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferuje pomoc w silniku Plemion

eXu

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam,

Zajmuję się spolszczaniem,edytowaniem, naprawianiem itd wszystkich rzeczy dotyczących plemiona.

Bazuje na silniku Triburile-Lan v2.8, ten silnik jest do ściągnięcia w moim tucie jak zrobić serwer hamchi .

Piszcie w postach w czym potrzebujecie pomocy a ja napisze, wytłumaczę .

Proszę o cierpliwość z moimi odpowiedziami, bo chodzę do sql i mam sporo nauki, lecz będę systematycznie pomagał .

Za każdą pomoc niczego nie oczekuje, tylko symbolicznego +.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@eXu w jakim pliku mogę się pobawić w edytowanie mojego serwa ? i jak mogę wejść w admina ?

W dupie mam te całe +

Specjalista
Opublikowano

Po odpaleniu serwera wpisujesz localhost/admin i sie logujesz na panel admina :)

Triburile-Lan v2.8\htdocs\templates_c spolszczanie gry

Triburile-Lan v2.8\htdocs\include\configs spolszczanie gry

Triburile-Lan v2.8\htdocs\templates spolszczanie gry, lecz tutaj nie wiem o co chodzi bo nie tyklame tego folderu

Opublikowano
Po odpaleniu serwera wpisujesz localhost/admin i sie logujesz na panel admina :)

Triburile-Lan v2.8\htdocs\templates_c spolszczanie gry

Triburile-Lan v2.8\htdocs\include\configs spolszczanie gry

Triburile-Lan v2.8\htdocs\templates spolszczanie gry, lecz tutaj nie wiem o co chodzi bo nie tyklame tego folderu

Tutaj się nie zgodzę, do spolszczania gry służy tylko i wyłącznie folder templates. Jeżeli twierdzisz, że templates_c to polecam wejść w admin --> templates_c leeren i sprawdzić co się stanie.

Pozdrawiam.

Nie będzie niczego.

Specjalista
Opublikowano

@up jak sie nie znasz nie pisz .

Moze tak dziala na innym silniku,a na ty mw tamples_c jest dobrze bo sam w nim spolszczam i nie wprowadzaj nikogo w blad !

Opublikowano

Tak, oczywiście. Ja się nie znam. Jeżeli jesteś aż tak dobry to wciśnij templates_c leeren to zobaczysz :)

Pracuje na tym samym silniku.

Pozdrawiam.

Nie będzie niczego.

Specjalista
Opublikowano

To wejdz na moj serwer.

Odpalę go okolo 15 :)

A to co tam jest zrobione to robione jest w tamples_c

"templates_c leeren" nie mam nick takiego w tym folderze ^^

Opublikowano

Oj, exuu ja nie mam tutaj zamiaru spierać się z Tobą tylko udowodnić że nie masz racji :)

Ja z PiesXem miałem jeden z najlepszych polskich serwerów, na innym silniku, na którym nie było wszystkiego gotowego. Wszystko sami robiliśmy. "templates_c leeren" usuwa wszystkie templatesy_c, przydaje się to jak grafę zmieniasz bo bez tego to nic nie zrobisz. Wprowadzasz ludzi w błąd, spolszczamy tylko templates tam jest wszystko, templates_c nie tykamy, tyle.

Nie będzie niczego.

Opublikowano

@Kujonek napiszesz mi jak zrobić nowy świat ? ;)

edit: chyba sie nie doczekam na odp ;)

W dupie mam te całe +

Opublikowano

ExU jak się Ty nie znasz to się lepiej nie wypowiadaj. Pliki tpl się spalszcza potem w panelu admina czyta te plik do templates_c. A jak edytujesz pliki templates_c to znaczy , że nie są kodowane eacceleratorem czyli serwer działa do 10x (w teorii w praktyce to wychodzi do 6x razy) wolniej. OMG!?

A wgl ten poradnik hamachi? WTF !? hamachi miało sens kiedy były pliki dslan...

Bym napisał Ci jak na zmiennym i stałym IP postawić serwer na tych plikach no-hamachi ale Kujonek stawia serwer i nie rozpowszechnie tego sposobu , żeby nie miał konkurencji.

Choć się zastanowię.

madoxlogo.jpg

Opublikowano

wypakowałem już kilka razy , kurcze dziwne . przedwczoraj działał dobrze a wczoraj wlączyłem i miałem ten błąd .

W dupie mam te całe +

Opublikowano

kiedy klikłem w [function.file] otworzyło mi sie coś takiego :

Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono żądanego URLa na tym serwerze. Odnośnik na referującej stronie wydaje się być nieprawidłowy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.

Error 404

localhost

03/01/11 14:35:23

Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8d mod_autoindex_color PHP/4.4.2

mieliście z tym problem może ?

W dupie mam te całe +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...