Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niesamowita Sztuczka Z Wodą :D Sprawdź Szybko

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba tylko w kosmosie gdzie nie ma grawitacji , na ziemi nie jest to w ogóle możliwe , jak pisałem film jest montażem

wystarczy popatrzeć ze na stole nie ma rozlanej wody która tam była jak odwracano szklanke , tak samo jak nie zgadza się poziom wody z poziomem po ściągnięciu szklanki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jestem ninja, więc nie wiem.

Ku*** przez ciebie zalałem klawiature herbatą i nową musiałem iść wyciągnąć xdd

Próbowałem, i na serio nie działa rolleyes.gif

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

pffffff żenada xD

Te triki ze stawianiem szklanki do góry dnem rodzice mi pokazywali jak 3 lata miałem <haha>

A to z wodą bez szklanki... <bez komentarza> xD xD xD

Opublikowano

Na pewno ci się udało?I innym z was?To czemu nie nagraliście filmiku albo zdjęcia nie zrobiliście?

Jeden użytkownik tam pisał że stała woda niby 3 minuty to czemu nie zrobiłeś zdjęcia?

Odpowiem na to za was.

Bo takiego czegoś się nie da zrobić!

widzmin.png

ZBIERAM +

Opublikowano

jeden wielki fake...

tyle, że dodał próby jak niby mu się nie udaje...

efekt fajny ale szkoda, że nie prawdziwy o.O

@edit

poza tym zobaczcie na inne jego filmiki, dla niego to nie problem zrobić jakąś banalną animację z wodą :D

Pozdrawiam tych którym się udało :P

Opublikowano

Działa, spróbuj i ty!

Hahaha ! u mnie dziala woda stala przez 3sekundy potem jebla ;x.

Mi sie udało :)

To panowie magicy_ponad_fizycy, proszę nagrać prosty filmik telefonem komórkowym, wydaje mi się że kolegów macie, choćby mama może potrzymać telefon te 10sekund. Bo jeśli prawa fizyki zostały złamane przez prostych ludzi to ja idę trenować chodzenie po suficie ;).

Czekamy na filmy niecierpliwie, waży się teraz wasza reputacja na forum.

2006-2010

Opublikowano

Poczytajcie trochę o dynamice płynów i podstawowych prawach fizyki zanim spróbujecie coś sobie zalać.

Dziękuje dobranoc.

PS

W 20 sekundzie słychać strzały -_-

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

Niezla obrobka , lecz fizyka tego nei wytrzyma chyba ze jest szansa na taki efekt jakby byla dziura na gorze szklanki zeby powietrze bylo rowne a potem bardzo szybko obrot ale nie taki powodowany tylko ręka. :)

Pamiętaj:

"Praw fizyki nie da się złamać, fizyką można perfekcyjnie wykorzystać"

A co do filmu, jest to prawda. Zrobił to sposobem wykorzystania praw fizyki - perfekcyjnie.

więc robem nie pierdol głupot.

75383266698403718245.gif

uczestnikakcjimors.png

Opublikowano

@UP

Prosze Cie...

Po pierwsze, autor wkopał się ruchem obrotowym, wprawiając cokolwiek w taki ruch mamy do czynienia z siłą odśrodkową, która dodatkowo "rozwali" nam ciecz we wszystkich kierunkach, a w tym przypadku dodatkowo ułatwiają to bardzo słabe oddziaływania między molekułami cieczy.

Po drugie tak jak mówiłem wyżej, zostaje jeszcze cała mechanika płynów, w tym przypadku kinematyka i dynamika

Poza tym woda destylowana to nic innego jak woda pozbawiona zanieczyszczeń, nie widzę związku z doświadczeniem...

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

Robie tak codziennie, jedząc śniadanie, z tym że u mnie jest to herbata i mogę ją pić i nic się nie rozpada...

Mam czyste szklanki od 3 lat.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Robie tak codziennie, jedząc śniadanie, z tym że u mnie jest to herbata i mogę ją pić i nic się nie rozpada...

Mam czyste szklanki od 3 lat.

heheh :)

@@ jeśli ktos jeszcze raz napisze ,że to może być prawda lub ,że jest to prawdą ...admini powninni go od razu zbanowac:P

Nie moge z tych ludzi co w to wierzą:D a tym bardziej jeśli ktoś chciał to sprawdzcić. :D

Najpierw zanim to spróbujesz to rozpędź się i walnij baranka w sciane .... może zmądrzejesz.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

większość pewnie nawet nie wie co to jest Lightwave 3D i czym się zajmuje autor tego triku , to się nie dziwię że uważają to za możliwe

świetne użycie światła i innych efektów w trakcie poruszania kamerą nad wodą potrafi nieźle oszukać przedstawiając nierealne dosłownie jak realne

a tu inspiracja autora obrazek z pewnego forum imagestwo-amusing-water-tricks.jpg

link do forum http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=154&t=957350

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przyjrzyjcie sie najpierw z jaką łatwością podniósł szklanke i jak wolno, a na końcu filmiku (kiedy mu się nie udawało) to w ogóle inaczej.

Fake.

@robem

nic z tego nie rozumiem . nie wiem co to w tym drugim jest, obcięta woda z kranu czy co ?

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

to rysunki z jakiego forum tylko , na podstawie górnych zrobił trick ze szklanką

tak, woda. a wszystkie grafiki to żarty rysunkowe moze i nie długo nowe efekty z tego wyjdą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...