Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat kupiłem nowego kompa wydałem trochę i teraz wpadłem na pomysł na postawienie serveru domowego na różne gry najbardziej interesuj mnie CS i GTA 4 ale nie taki podrzędny.Na CS tak ze 4 servery TP FFA SURF Zombi i do GTA IV na 100 graczy a teraz do rzeczy nie wiem czy uciągnę to w domu czy muszę opłacać server.

Mój komp:

Procek-intel core i7 965 (3,20 ghz na rdzeń)

Płyta główna-asus rampage II xxtreme intel X58

Karta Graficzna-radeon 4870 X2 sapphire atomic

Pamięć-Kingston HyperX DDR3 4x 1GB

Dysk twardy-samsung 500 G 16mb/s

Internet-kabel 5 mb/s

Zasilacz-1500W power supply

I nie wiem czy to uciągnę to na kompie??

A jeśli bym uciągną będę w stanie kupić dodatkowy dysk nawet 2 talerzowy 1000 G i dodatkowe chłodzenie.

Opublikowano

I po co sie pytasz czy udzwignie skoro wystarczy sprawdzic?

a no tak.... przeciez w ten sposob bys sie nie pochwalil swoim sprzętem! <wank>

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Jak masz CS-a to powinienes miec steam. I wydaje mi sie że w narzedziach jest takie cos jak 'dedicated server' czy cos takiego. Ja sciagnolem do team forces 2

Opublikowano
I po co sie pytasz czy udzwignie skoro wystarczy sprawdzic?

a no tak.... przeciez w ten sposob bys sie nie pochwalil swoim sprzętem! <wank>

Wiesz wolę się spytać a nie 700 zł włożyć w kompa a potem tego nie wykorzystać.

Aha dziecko intela mówisz tak na mnie nawet w tym nie siedzisz taki amd 6000 X2 98 W 6.2 ghz cały procek 1 m w CL 2 cena 368 zl.A intel E 5200 5 ghz a mam w CL 3 m i 65 W jest trochę słabszy a szybszy 3 krotnie i mniejszy pobór mocy i amd w IV Core odpada !!

Opublikowano

Wiedzę że na tym forum nie dostanę odpowiedzi ktoś się grzecznie pyta oni odrazu jadą bo ludzie zarobiłem sobie na ten sprzęt 7 tysięcy i teraz go mam i wy (zazdrościcie) i tyle w tym dzięki za "pomoc"

ZAMKNĄĆ BYM PROSIŁ.

Opublikowano
Wiesz wolę się spytać a nie 700 zł włożyć w kompa a potem tego nie wykorzystać.

Aha dziecko intela mówisz tak na mnie nawet w tym nie siedzisz taki amd 6000 X2 98 W 6.2 ghz cały procek 1 m w CL 2 cena 368 zl.A intel E 5200 5 ghz a mam w CL 3 m i 65 W jest trochę słabszy a szybszy 3 krotnie i mniejszy pobór mocy i amd w IV Core odpada !!

dzieckiem intela nazwal i7 a nie Ciebie.

jakie 700zl, za co? Chcesz postawic serwer w domu wiec dodatkowe koszty Cie omijaja.

poza tym, zapomniales o laczu. Na zwyklym domowym (zalozmy ze masz upc 20/2mbps - to chyba jedna z ofert) raczej Ci tyle nie udzwignie

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Z netę będzie problem ale coś załatwię to 700 zł to tak.Muszę kupić inny dysk chce kupić jakiś 2 talerzowy 1000 G + i dodatkowe chłodzenie azotowe na kompa bo jak będzie chodził 24/7 to muszę mieć chłodzenie lepsze.

A ty widzę że masz UPC ile płacisz i jaki masz net?

Opublikowano

UPC zależnie,jeśli masz u nich TV to 50% taniej.Oferty to chyba 2mb,10mb,20mb|69zl|89zl|iles tam.ja mam UPC 2mb,promocje mi się zsumowały i płace 6zł xD Ogólnie prawie bez awarii,bdb.

Opublikowano

a wiec... bez dysku i chlodzenia zdolasz odpalic swoje zalozenia na powiedzmy pare godzin by sprawdzic czy pojdzie i bedzie stabilne.

ja mam upc 10mbps, place 84zl - net jest idealny, te 10mbps zawsze jest, bez awaryjny. Mam upc juz 5 lat. Zaczynajac od 1mbps, caly czas za te sama kwote mam juz 10 + telefon 50% taniej niz w tpsa

Opublikowano

Ja będę płacił 107 zł za kablowy internet 20 mb/s szeroko pasmowy oczywiście zewnętrzne ip.

Dziś zaczynam postawiać server do CS potem do GTA 4 tylko pierw muszę tekstury trochę pozmieniać.

Szukam adminów na server cs TP,FFA,Surffa,Zombi Admin=slot Chętni pisać na GG

Opublikowano

Nie napisałeś jaki cs =x albo ja "nie dowidzam" D:

Down: mało gram teraz na nons 1.6 więcej na source ale może =p jak zrobisz serwy daj znać.

8be0538d9bc2660d.jpg