Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Minecraft] Na Bieżąco

Koniuh

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tak mam zamkniete i oswietlone pomieszczenie malo tego na srodku zrobilem krzyz xD z pochodni ale to nic nie dalo, rozne raz szkielety raz zombie i nie wiem o co z tym chodzi :((

96718168.jpg
Opublikowano

tak mam zamkniete i oswietlone pomieszczenie malo tego na srodku zrobilem krzyz xD z pochodni ale to nic nie dalo, rozne raz szkielety raz zombie i nie wiem o co z tym chodzi :((

To jest bug :] Budza cie potworki jak masz lozko przy scianie, polega to na tym, ze jak jest jakis mobek w odleglosci 3 kratek od twojego lozka to jak sie obudzisz, to cie przywita, po prostu daj lozko na srodku domu, albo zeby dom wokolo byl oswietlony, na dachu tez.

(Jakbym sie pomylil z liczba kratek to prosze mnie poprawic)

Gram teraz pod nickiem Somlagi :]

Opublikowano

Nie wiem czy to to widziałem , ale buszując po komnacie znalazłem na samym dole komnaty obok lawy chyba ten obsydian czym go wydobyć ? próbowałem zwykłym kilofem , bodajże żelaznym ? tym co się ze srebra robi bodajże :P ( początkujący gracz jestem więc jeszcze nie rozeznałem się w tej grze ;d )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak ogólnie to można dodać że Notch potrzebuje pomocy i organizuje konkurs !

Naszym zadaniem jest stworzenie obrazka o wymiarach 480×120 tak, aby pokazywał wszystkie aspekty gry.

Więcej można przeczytać tutaj:

>>CLICK<<

Opublikowano

chciałbym dodać że podobno planowane jest dodanie do gry wielorybów , psów , smoków , nietoperzy, ryb oraz wilków :)

Link: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Mobs

opisy: Pigmen

Aside from Zombie Pigmen, living pigmen have been confirmed to appear in a future update.

Fish

In the Halloween update, Notch was planning to add fish, however he had limited time and could only add them as an item (as opposed to a mob). He has said he will add the mob in the future, and in the game files there exists fish coding (though no model).

Dog

Notch confirmed on twitter that he "promised...Dog pets..., so I guess that's confirmed now." With the release of dogs, wolves may also be added for players to tame into dogs.[2] On 15. March 2011, Jeb said on his Twitter that he was "Trying to create the wolf/dog mob, but it either keeps looking like a baby bear or some kind of freak sheep."[3]

Others

There are also hints that new mobs might be released in the far future. Below is the list of mobs that have been mentioned by Notch at least once and have a possibility of appearing in the game.

* Bats - Notch has briefly mentioned coding bats; however, not much has been mentioned about them since.[4]

* Dragons - Notch hinted during the Spider-riding skeleton update that he will add Dragons to the game. Dragons may also be able to fly or breathe fire. Notch confirmed in his Twitter that he will definitely add a form of flying transportation. There is a chance that Dragons may be able to be ridden in a similar manner to pigs.[5]

* Wolves - Notch has stated that wolves are going to be a definite addition and that they can be tameable to provide pet dogs[6]. On 15. March 2011, Jeb said on his Twitter that he was "Trying to create the wolf/dog mob, but it either keeps looking like a baby bear or some kind of freak sheep."[7]. He also uploaded a screenshot of his attempt[8]

* Whales - Whales have recently been confirmed as a sea mob, although their purpose hasn't been specified. However, the squid has been the update for Beta 1.2, as the first try of whales was right before Beta 1.2, Beta 1.1_02.

Psy będzie można podobno oswoić i wysyłać na polowania a na smokach będzie można prawdopodobnie latać :) już wyobrażam sobie latanie na smoku w Minecraft :)

@EDIT

Co za dziecko zminusowało o.O

Opublikowano

karol własnie jestem w czasie pisania o tym więc zaraz będzie edycja pierwszego posta.

@edit

Dodane

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Wilki nie wyglądają za ciekawie:

BSGHR.png

w0Ly4.png

jak zmutowana owca :/

Wszystko co piszą trzeba sobie podzielić przez 2.

Mojang jest w trakcie tworzenia nowej gry (Scrolls) i jak zauwazylismy updaty sa w coraz dluzszych odstepach czasu.

Mogę się założyć ze nie będzie w 1.4 smokow, goblinow (okradajacych nas !? to wymaga troche pracy nie mowiac o reszcie) itp.

Opublikowano

wellek mogę dodać tego screen'a? Tylko napisz skąd go masz.

A gobliny będą chodzić po 3-4 i napadać w lesie na przykład ale to w trybie hardcore chyba.Bo podobno ma być realistic,hardcore.

Opublikowano

Jeśli jest taka możliwość chętnie pomógł bym Ci w tym temacie ;)

A co do updata i tych wszystkich nowych rzeczy na pewno będziemy musieli jeszcze trochę poczekać nie wydaje mi się żeby wszystko co jest napisane w temacie pojawiło się w 1.4

PS. Wyślę Ci GG na PW :P

Opublikowano

dzięki za info dużo sie dowiedziałem + dla ciebie i coś mi się nie wydaje że wszystko będzie w 1.4 no ale zobaczymy co czas przynisie

Opublikowano

Cały czas staram się coś znaleźć.

Dodam jeszcze że ten nowy blok który znaleziono to zwykła ściema.

Opublikowano

wtf? smoki ? niedzwiedzie? oni chyba zartuja o.O

notch wykorzystuje mody do gry zamiast innych pomyslow. sadze ze ten patch bedzie epic failem i zniszczy urok gry ;/

Opublikowano

MixSie naucz się czytać dodałem to już wczoraj ;) A co do smoków to raczej dodane zostaną w kolejnych update a nie w tym co teraz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...