Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Serwera - Bukkit.

Mączka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 578
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prosze pomóż mi mam taki problem, że ja odpalam serwa wsyzstko niby działa dobrze pluginy itp ale jak wbija ktos inny na tego serwa (jhestesmy w sieci hamachi) to popprostu mu wyskakuje tak jakby serwer byl off pomozcie

O forum.

www.football4all.cba.pl to polskie forum o piłce nożnej. Wcielasz się na nim w uzytkownika forum, tylko i wyłącznie od Ciebie zależy jak potoczy się dalej przyszłość forum. Możesz zostać użytkownikiem, Moderatorem, Globalnym Moderatorem, Redaktorem, Reklamatorem, Super Userem i wiele, wiele więcej,rangi zdobywa się przez nabór(Z czasem zostaną dodane nowe rangi). Miła ekipa, zgrana, w ekipie uczestniczą Jokero, MrPatrolPL, Cfana, ZDF! Serdecznie Zapraszamyna forum.

www.football4all.cba.pl

Opublikowano

Słabę połączenie raczej nie wchodzi w grę ponieważ już kilku kolegów próbowało wejść i nic. A poza tym już różne bukkity próbowałem i to samo.

Opublikowano

Koledzy nigdy nie mogli na serwer wejść. Próbowałem robić serwer różnymi plikami serwerowymi i też nic także nie wiem w czym problem.

Kolega też próbował i mu nie wyszło dodatkowo miał swój serwer standardowy i coś mu się przez to popsuło teraz aby wejść na serwer trzeba port wpisać dodatkowo.

Opublikowano

Mam problem otóż postawiłem serwer bukkit i wszystko działa mogę sobie grać i pluginy działają niestety koledzy kiedy próbują wejść na serwer u nich serwer jest offline.Nie wiem co zrobić proszę o pomoc serwer jest na hamachi.

Opublikowano

Nie macie odblokowanych portów!

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Nie wiem czy było ale jeśli nie było to teraz będzie

Sposób opisany przez mąke jest powiem dla nowicjuszy trudny. Więc dla nowicjuszy jest specjalny instalator bukkita oto on

http://forums.bukkit.org/threads/craftbukkit-auto-installer-beginners-rb-1337.26555/

Nie trzeba się bawić w żadne ustawienia poprzez pliki config itd.

Opublikowano

@up

Zrób sobie osobny temat bo to jest poradnik dla tych co chcą się czegoś nauczyć a nie dla tych co idą na łatwiznę ;)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Podaj SS'a :D

1390144171-U592769.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pined.

Jest to podstawa do postawienia serwera!

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@refresh

Siemanko, mój problem polega na tym że stawiam serwa ,wchodzę do niego i właściwie nic się nie pojawia,ja spadam w dół wokół mnie potwory też spadają a ziemi nigdzie nie widać. Co może być źle?

Pewnie jest plugin na logowanie się do serwera. Spróbuj wpisać /register <tu wpisz hasło jakie chcesz> lub /login <hasło>

Opublikowano

ej a ja mam problem nie mogę się zalogować na serwer bo mi wyskakuje takie coś Disconet by serwer Outdatet server! Help

@down dzięki za pomoc :) masz lubię to.

@Topic Wszystko ładnie napisane dzięki tobie wiem jak stawiać serwa łap lubię to

EthanaEU2.png

CZAS NA ZMIANĘ Z - NA + LICZĘ NA WASZE WSPARCIE.
PAJACYK.PL- wejdź i kliknij :)

Opublikowano

Stara wersja serwera. Jeżeli stawiasz go ty, ściągnij plik:

http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/1465/artifact/target/craftbukkit-1.0.0-SNAPSHOT.jar

, zmień nazwę na craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar i uruchom serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...