Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Potrzebuje Pomocy W Pisaniu Kodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc piszę bota do gry Wow do farmienia Titanium. Bot ma za zadanie kopać skałki.

Mam problem obecnie przy wchodzeniu na mounta. Można to zrobić na 2 sposoby, albo kliknąć na ikonkę, z tym że będzie ona w różnych miejscach u każdego, lub też wpisania(wciśnięcia klawiszy) enter, /cast $nazwamounta

Gdzie $nazwamounta to zmienna. I wolałbym zrobić na wpisanie tego, próbowałem send, ale coś mi nie wychodzi, spróbowałem przy 2 znakach. Z etgo co znalazłem w necie dużo nie wynika, oto mój kod:

Func moun ()
Send("{enter}")
Send("{c}")
Exit
EndFunc

I tu się pojawia pytanie, jak uruchomie program z tą funkcją to mi powinien zadziałąć czy powinienem dodać jeszcze

call(moun).

I czy nie dało by rady żeby wpisać cały wyraz naraz zamiast po klawiszu?? Jeśli nie to czy dało by rade jakoś podzielić wyraz na osobne literki?

Opublikowano

Funkcja sama się nie wywoła, więc musisz dać Call.

Call("_mount", "konik");to jest przykład wywołania - zamiast konik podstawiasz nazwę mounta.
...
Func _mount($nazwa)
   Send("{enter}"&"/cast "&$nazwa)
EndFunc

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Teraz pracuje nad kilkoma funkcjami, znaleźć skałkę na mapie przy włączonym find minerals; lot do tego miejsca i lądowanie, bo na kopanie skałek mam już pomysł, oczywiście sam napiszę te funkcje, ale wasze pomysły mile widziane.

Edit1: Mam już funkcję na wznoszenie się w górę, teraz szukanie skałek, lot i lądowanie, bo kopanie mam już wymyślone to nie zejdzie długo ze zrobieniem. Potem można jeszcze wrzucić do śrogka używanie itemków crystalized life.fire etc. Ale narazie najważniejsze jest żeby wrzucić bota zbierającego skałki.

Opublikowano

I tutaj się zatrzymam bo za cholere nie wiem jak zmusić bota żeby szukał skałki i leciał do niej, jak ktoś wymyśli i pomoże to reszte dokończę.

Opublikowano

Aby wyszukać skałkę to musisz raczej użyć cheatengine i nomadmemory, tak samo z tym, aby do niej leciał. Nigdy nie grałem w WoWa, ale zapewne tam jak i w większości gier na mapie są koordy - to właśnie ich szukaj w CE - jak? W każdym programie (grze) robi się to inaczej.

roomy.png

Opublikowano

Dzięki za informacje, jeszcze tylko wytłumaczyłbyś mi jak zintegrować ze sobą mój program z CE i tym nomadmemory to byłbym wdzięczny

Opublikowano

Z CE to musisz się sam "zintegrować" :)

Po prostu do programu dodajesz funkcje z nomadmemory, a UDFa całego pięknie opisanego masz tutaj

roomy.png

Opublikowano

Może coś z tego zrozumiem, ale w poniedziałek pierwszy raz zacząłem się CE uczyć jak zobaczyłem że wszystkie gather. boty albo nie działają na prv. albo są pod cata.

Szkoda że Maciek zakończyłswój tut o Autoit, bo gdyby go dokończył to by ułatwiło wielu osobom pisanie botów i innych programów, i by więcej wyszło na rynek. I dla mnie było by lepiej, np. jakby opisał działanie tworzonego programu z innym programem etc. było by o wiele łatwiej.

PS: W wowie poruszanie siębędzie "lekko" skomplikowane, bo tutaj jest 3d, tutaj jest latanie i są utrudnienia w postaci objektów które trzeba omijać i troszkę będe musiał się namęczyć jak chce dokończyć bota.

Opublikowano
PS: W wowie poruszanie siębędzie "lekko" skomplikowane, bo tutaj jest 3d, tutaj jest latanie i są utrudnienia w postaci objektów które trzeba omijać i troszkę będe musiał się namęczyć jak chce dokończyć bota.

Skomplikowane? Zależy jak na to patrzysz, czy jako gracz czy jako ludzie którzy to musieli zrobić? Bo z punktu widzenia gracza to nie jest takie trudne... wszystko pewnie masz zapisane na mapce, tylko odczytać i już!

Co do mojego tuta, pewnie go kiedyś dokończę, ale na razie nie mam czasu. Tak czy siak nie będę tam opisywał czegoś co już jest opisane, więc najwyżej dopiszę nowe rzeczy o nomadzie jeśli w ogóle o nim będzie.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Chodziło mi oczywiścię o osobie która będzie pisała bota, bo w wowie na fly mouncie to spacja w górę i można wsadem sterować, albo myszką, podwóne kliknięcie i można obracać myszką postać a tym samym cały obraz w którą stronę się chce i tym samym leci się w tą stronę.

Opublikowano

Oczywiście musiałem twojego posta 2x przeczytać żeby załapać ;p No to jak już z mapki odczytasz gdzie jest to czego szukasz to spacja w góre aż do końca i potem tylko celujesz w miejsce gdzie chcesz dolecieć, potem na dół i jesteś na miejscu :D W WOWie chyba żadnego programu zabezpieczającego nie ma więc spokojnie możesz CE używać.

stop1.png

Opublikowano

No na tym serwerze na którym gram to jest tylko anty cheat, ale to tylko działa na fh+sh etc. Pozatym nie wiem bardzo jak znaleźć skałkę w CE. I jak w nią wycelować, pozatym mapka w wowie jest lekko "skomplikowana" i nie wiem jak to powiedzieć, nawet jak bardzo wysoko siępoleci to nie będzie łatwo wlecieć do niej, bo ponieważ skałki są zazwyczaj przy zboczach gór, więc w szczelinach też. Nie wiem jak dokładniej wytłumaczyć to, ale wstawie ssy jutro to zrozumiesz.

Opublikowano

no i co mają dać ss skoro nawet nie znasz podstawowych offsetów w grze , na podstawie obrazków nie znajdzie ich przecież

szukaj na forach poświęconych botom do wow jakiś spisów offsetów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak liczysz na wróżbitów co czytają z myśli to się przeliczyłeś

ERROR: Can not read text file: Error 7 file not found or brain not found

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

:) Sorka, Tu chodziło o to że dałem 2 razy deklaracje tej samej zmiennej, z tym że nie zauważałem tego bo same includy i deklaracje zajmują u mnie cały ekran, bo pisze w miarę skomplikowany program, ale znalazłem błąd.

Edit: Chcę ustawić w programie Hotkeya pauzującego program, żeby to zrobić użyłem komendy ExitLoop.

Kod tej funkcji:

Func ext()
ExitLoop
EndFunc

I dałem jeszcze w kodzie programu:

HotKeySet("{END}","ext")

Już mam znalazłem rozwiązanie. W razie dalszych problemów napiszę.

Wywala mi error:

ERROR: 'ExitLoop' not allowed outside loop.

ExitLoop

Proszę o pomoc.

Opublikowano
ERROR: 'ExitLoop' not allowed outside loop.

Naucz się angielskiego albo używaj translatora:

BŁĄD: 'ExitLoop' nie może być użyte poza pętlą.

To chyba wszystko wyjaśnia?

Co do pauzy (bo sam pewnie nie ogarniesz): Przed całym kodem w pętli głównej daj

If Not ($paused) Then

i oczywiście EndIf na końcu, cały kod ma być w tym ifie. Potem daj zamiast ExitLoop w tej twojej funkcji pauzującej:

If Not ($paused) Then ;sprawdza czy program jest zpauzowany
$paused = true ;pauzuje
Else
$paused = false ;odpauzowuje
EndIf

Jak będziesz miał jakieś problemy z tym to pisz.

stop1.png

Opublikowano

Po co na siłę zabierasz się za pisanie bota, którego i tak nie dasz rady napisać? rozumiem, gdybyś pisał bota, do gry do której nie ma bota, lub jest ciężko dostępny, ale na boga do WoW'a? pełno darmowych botów, jak i płatnych scrackowanych na francuskich forach. Powiedz mi na priv na jaką wersję WoW'a chcesz to ci podeśle.

Opublikowano

3.3.5a, a jakbyś chciał konkretniej dokładny numerek to 3.3.5.12340

A btw. Już blisko jestem ukończenie mojego bota, tylko gdybym znał te offsety dokładne, bo na "mmowned" znalazłem całe miliony offsetów ale nie wszystkie pod konkretny build i do tego nie wszystkie. Chyba się pobawie w CE z szukaniem offsetów.

Edit: Oczywiście nei znam francuskiego lecz chciałbym(nie wiem jak ty) Pozatym nie ma bota pod3.3.5a przynajmniej nie znalazłem ja, a testowałem te wszystkie honorbuddy/sgather/lazybot/aio bot/ shadowbot etc.

Pozatym moje życie będzie wypełnione programowaniem więc nie pier*** mi że nie dam rady. może i nie znam jeszcze wiele języków, a co to AutoIt to poradnik czytałem tylko jeden dzień(nie skończony przez Maćka) więc mogłem mieć problemy, ale od czego są google, poradze sobie. Ew. jakbyś miał jakieś offsety pod 3.3.5.12340 to możesz wrzucić mi bo mi któryś nie działa. Oczywiście nie ukrywam że najbardziej zależy mi na offsecie client connection.

Opublikowano

Nie logowanie jest tutaj teraz problemem, tylko poprawne offsety, chcesz listę których potrzebuję?? Ale i tak pewnie nie będziesz chciał za mnie szukać więc po co?

PS: Męcze się z z różnymi kombinacjami i powoli mi to wychodzi ale już coś do przodu się rusza.

Opublikowano

Stwierdziłem, że sobie nie poradzisz bo zapytałeś już o zwykłą komendę Send... więc chciałem ci oszczędzić zmarnowania wielu godzin czasu, ale skoro jak to napisałeś pier**le to spoko zostawiam to tobie, powodzenia =]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...