Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Windowsem?

Seldek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj mam taki problem z komputerem. Wlaczam kompa wszystko sie odpala dobrze/normalnie. Po jakimś czasie na ekran wskakują mi kolory [ np. czerwony i zielony] wszystko się miesza z obecnym obrazem co oglądałem[np. pulpit] i następuje zwiecha kompa. Nic nie moge wtedy zrobić jedynie restart. Jak robie restart i jak widze tam obrazek producenta płyty głownej np. gigabyta gdzie mam "kliknij f9 aby isc do biosa itp" to mam all zmamazane[nieczytelne]. A jak chce wlaczyc komputer to widze ładowanie windowsa i nagle monitor mi wchodzi w stan wstrzymania. Pomaga mi jedynie kiedy wkladam plyte z windowsem i jak by robie formata, ale naprawiam wtedy obecnego zainstalowanego windowsa.

Przepraszam, że napisałem to tak chaotycznie ale mam mało czasu, bo nie wiem kiedy znów nastąpi zwiecha. Sprawdzałem na innym monitorze tak samo są te zwiechy. Co to może być i jak to naprawić? Z góry dzięki.

Opublikowano

Pewnie jakiś wirus,ostatnio są popularne z rodziny Salit.Pewnie po uszkadzał pliki systemowe i stąd owe problemy.Spróbuj jeszcze pokombinować w trybie awaryjnym bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo,że ten syf się uruchomi.Ale jak nie pomorze to chyba tylko format ci zostaje.Mam nadzieję,że dasz rade.

Program do robienia logów i przy okazji usuwa troche syfu:

ComboFix

Program do robienia logów:

HijackThis z możliwością usuwania.

To wszystko co mogę powiedzieć z mojej strony,powodzenia.

@Polecam także do skanowania skaner Online Kasperskiego obszaru mój komputer,duża wykrywalność.

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

1. Przeskanuj Programem Antyvirusowym (Polecam Kasperskiego) powinno coś wykryć.

2. Jeżeli nic niebędzie to załaduj poprostu płytę instalacyjną Windows, ale bez przeinstalowywania( Jeżeli niemasz napisz na gg do mnie lub na PW) to już powinno pomóc napewno.

3. Jeżeli nic niepomoże możesz spróbować jeszcze programem ComboFix ale lepiej zrobić reinstala systemu.

Opublikowano

skoro po restarcie, przy odpalaniu kompa jest dalej cos nie tak, wirusa bym wykluczyl i stawiał na problem sprzętu, jak masz druga grafe w domu chocby i pod PCI jakąś 2mb to sprawdz.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Wrotek ja miałem problem bo przy odpalaniu kompa sam się wyłączał itd a przy włączaniu ładował się normalnie ale zamiast pulpitu wyskakiwał mi czarny ekran i kursor myszy.Musiałem z 9resetów wykonać aby go odpalić i jak się okazało to był jakiś wirus,po usunięciu było wszystko ok.

Opublikowano

Jakbyś mógł to wrzuć temperaturę karty graficznej np. z programu everest zarówno podczas grania jak i podczas spoczynku.

Kręciłeś tę kartę graficzną?

Być może się przegrzewa :P

@azerf

Wszystko jest możliwe :D

368216.png

Opublikowano

Ja bym proponowal formata (nie naprawa\zastepowanie plikow systemowych) ale calkowity format (najlepiej wszystkich partycji), jezeli to nie pomoze to bardzo mozliwe ze jest to wina sprzetu.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Obecnie od godziny 12.50 komp chodzi. Zaraz będe instalował naj. nowsze stery. do karty graficznej jeżeli mi pójdzie to na bank jest to karta graficzna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...