Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Skąd Re-Sellerzy Mają Na Sprzedaż Tyle Yangów?

Jeawl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,chciałbym przedstawić Wam ,w tym tutorialu ,skąd re-sellerzy biorą tyle yangów.

Oraz skąd Ty możesz je zakupić ,po niższej cenie ,niż na

allegro.pl

.

Jak każdemu dobrze wiadomo ,ceny yangów w grze strasznie poszły w górę.

Oczywiście ,był powód ,dla którego ceny poszły w górę ,a na allegro spadły.

Powód był proty ,ceny yangów spadły na allegro ceny w grze wzrosły "boty" sprzedawały je bo droższych cenach dzięki czemu więcej mogli zarobić mieli ich nadmiar i sprzedawali je po niższych cenach, aby zachęcić kupujących /re sellerów do kupna właśnie u nich.

Tworzy sie pytanie ,gdzie kupić i skąd tzw. "re-sellers" je biorą.

Otóż odpowiedź jest równie prosta, wszystkie, a przynajmniej duża większość "re-sellerów" bierze je od firmy, która zajmuje się wystawianiem odpowiednio zaprogramowanych programó tzw. "botów" które robią całą robotę za nich.

Otóż, jedną z takich firm jest np.

metin2.cc

Jak wygląda transakcja u nich?

Bardzo proste.

Musimy posiadać jedno z wymienionych kont ; Paypal, Moneybookers, Wester Union.

Uwaga!Żeby mieć takowe konto w banku, nie musimy mieć ukończonych 18lat!

Możemy je zrobić tutaj;

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=pMWx9sD8LobQ7_MRD-MfqjQiw6KUyKtpRtly-1aYsrHShKS_F94TG-1qYVG&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8df1d2b5c147af55b8d54f2944c97d2a2a

Osobiście, polecam do tego, PayPal.

Nie bierze on prawie żadnej prowizji, jest bezpieczny, i zaufanym bankiem "on-line".

Jak zamówić yangi, jeżeli mam już takowy bank?Nic prostszego.

1.Wchodzimy na strone ;

metin2.cc

,następnie wybieramy lokaalizacje (wersje gry i serwer).Możemy kliknąć w zakładkę, np. Metin2 PL ,lub sami ją znaleźć.

Następnym krokiem ,jest wybranie serwera, na którym chcemy zakupić yang, wybieramy np. Astral .

W tym momencie, pojawiła nam się oferta strony pod linijką :Product.

Przed wyborem, ilości yangów ,jaką chcemy zakupić, wybieramy koniecznie "select currency =USD"

Dlaczego?Ponieważ najniższą walutą w jakiej można u nich płacić, jest tzw. "Dolar" czyli USD.

Po wybraniu waluty ,możemy przejść już do kupna ,klikamy "Buy Now" na tabelkę, z wyznaczoną ilością yang, w odpowiedniej cenie.

Po kliknięciu Buy Now, ukaże się nam okno "Shopping Cart", gdzie sprawdzamy poprawność, i klikamy checkout.

Jeżeli już to zrobiłeś, musisz wypełnić "Formularz", niezbędny do dostarczenia do Ciebie yangów.

Wypełniamy więc niezbędne pola jakimi są

E mail addres = nasz e-mail kontaktowy.

First Name = pierwsze imię

Last Name = Nazwisko / drugie imię

Phone Number ; Numer Telefonu (stacjonarnego lub komórkowego).

Następnie mamy drugie okienko, tudzież musimy zaznaczyć przez co chcemy płacić Paypal mooneybookers lub Wester Union.

W ostatniej rubryce zaś, musimy podac informacje, gdzie znajduję się postać którą chcemy odebrać yangi.

Z góry mówię, że ta strona, dostarcza yangi tylko w królestwie czerwonym.Jezeli nie chcemy tyle iść, lub nie jest nam to na rękę, zrób nowe konto w królestwie niebieskim, i odbierz nim yangi.

Następnym krokiem jest zapłata, klikamy "Continue" później Complete the Payment.

Po kliknięciu "Complete the Payment" strona metin2.cc przekieruję nas do strony, na której masz założony bank, z którego dokonasz przelewu.

Logujemy się na nasze konto bankowe i dokańczamy transakcje.

Jeżeli przelałeś już pieniądze, kontaktujesz się z jednym ze pracowników o dostarczenie yangów.

Niestety, wymagana jest wiedza angielskiego, ale niekoniecznie .

W tym przypadku, może nam posłużyć

http://translate.google.pl/#

-Słownik językowy, internetowy.

Bardzo przydatna rzecz, jeżeli nie umiemy jakiegoś języka

.Po skontaktowaniu się ,z supportem ,możemy już odebrać nasze yangi.Wystawiając jakąś rzecz na "sklep" używając do tego "Toboła", możemy się w niego zaopatrzyć ,kupując go u "Handlarki Różności" za 500yang.

I cieszymy się naszymi yangami.

Zawsze ,jeżeli będziemy kupowali yangi, pracownik firmy metin2.cc będzie nam kazał przyjść do "ch3 m1 czerwonych" -więc kierujemy się do jego poleceń.

Jeżeli nie umiesz dojść np. od niebieskich do czerwonych, możesz zrobić konto, na którym zaznaczymy flagę "czerwoną".

Mała Uwaga ,nie przelewajcie na PayPal dużych pieniędzy ,ponieważ mogą zablokować konto, do uwierzytelnienia swoich danych osobowych.Jeżeli już by się tak stało ,dostaniecie e-mail od PP. ,jak dokonać uwierzytelnienia swoich danych.

Opublikowano

Fajny tutek, jednak zauważyłem kilka błędów. Chodzi mi o kropki, czasem niepotrzebne znaki:

kupujących /re sellerów do
Popraw może troszkę czcionkę (rozmiar) i będzie git :)
Opublikowano

Fajny tutek, jednak zauważyłem kilka błędów. Chodzi mi o kropki, czasem niepotrzebne znaki: Popraw może troszkę czcionkę (rozmiar) i będzie git :)

Zaraz poprawie ,poradnik pisałem na szybko ,i dlatego taka "przyduża".

@edit

Poprawiona.

Opublikowano

Aha, i jeszcze jedno :) Według mnie, przecinek piszemy po literce i dopiero spacja, tak samo jak robi się kropkę.

Opublikowano
Z góry mówię ,że ta strona ,dostarcza yangi tylko w królestwie czerwonym.Jezeli nie chcemy tyle iść ,luyb nie jest nam to na rękę ,zró nowe konto ,w królestwie niebieskim ,i odbierz nim yangi.

Sam sobie zaprzeczyłeś...

Firma udostępnia dostarczenie yangów tylko w królestwie czerwonym a napisałeś że jak nam nie pasuje to robimy konto u niebieskich czyli i tak z buta musieli byśmy isc, to raczej idzie do poprawy :]

Ps. w końcu ktoś napisał konkretny poradnik, thx na pewno się przyda :D

EDIT:Jeawl po to jesteśmy by całość przeczytać i troszeczkę wytykać Ci błędy ale tylko po to żeby poradnik był w pełni zrozumiały i trzymał się kupy :P

Jeszcze raz sam przeczytam i spróbuje jakieś błędy znaleźć jak coś to napisze w kolejnym "EDIT"

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

Sam sobie zaprzeczyłeś...

Firma udostępnia dostarczenie yangów tylko w królestwie czerwonym a napisałeś że jak nam nie pasuje to robimy konto u niebieskich czyli i tak z buta musieli byśmy isc, to raczej idzie do poprawy :]

Ps. w końcu ktoś napisał konkretny poradnik, thx na pewno się przyda :D

Faktycznie ,mały błąd zawsze się znajdzie (poradnik pisałem ,tak jak uprzednio mówiłem ,na szybko i nie sprawdzałem błędów.Zaraz poprawię .

@2x up.

Za 10min wszystko poprawie ,zbyt szybko pisałem.

@edit

Poprawione.

Opublikowano

@Down

Mówiłem ,że źle się posklejał tekst.

Zaraz poprawie .

@Down

Na końcu już, pracownik z tej firmy, kupuję od Ciebie zakupioną ilość yangów

Tak, pracownik kupuję np pot'a za np. 1kkk (w zależności jaką ilość yangów zakupiliśmy) poprzez tobół.

A co do:

tudzież musimy zaznaczyć przez co chcemy płacić Paypal, mooneybookers lub Wester Union.

to wszystko jest ok.

Możemy kliknąć w zakładce, np metin2 PL

.

Opublikowano

@UP Rób sobie jak chcesz, ale po "płacić" powinien być dwukropek, coś takiego: ":"

Powód był proty

Już to możesz poprawić :]

@Edit

bo droższych cenach

@Edit Czy to:

Nie bierze on prawie żadnej prowizji, jest bezpieczny, i zaufanym bankiem "on-line".

rzeczywiście ma być pod nazwą firmy

Metin2.CC

? Coś mi się nie wydaję =)

@Edit To też ?

Możemy kliknąć w zakładce, np metin2 PL

? czy

Możemy kliknąć w zakładkę, np. Metin2 PL

? =)

@Edit

klikamy "Buy Nopw"

@Edit

"Shoping Cart"

Shopping Cart

@Edit

tudzież musimy zaznaczyć przez co chcemy płacić Paypal, mooneybookers lub Wester Union.

tudzież musimy zaznaczyć przez co chcemy płacić: Paypal, mooneybookers lub Wester Union.

=)

@Edit

"Contuine"

Continue

@UP Ja Ci tylko pomagam =)

@Buuuuu

Na końcu już, pracownik z tej firmy, kupuję od Ciebie zakupioną ilość yangów

----->> Pracownik kupuje Yangi ? WtF ?

@UP No tak, ale dla mnie na ten przykład było to nie zrozumiałe, dopiero mnie oświeciłeś. Myślę, że byłoby lepiej, lepiej to sformułować. =)

Opublikowano

Wiesz co, nie wiem czy tu wszystko jest takie pewne, nic na 100% nie wiesz.

@Edit. A i jeszcze temat to chyba nie tut tylko inne :)

Opublikowano

Wiesz co, nie wiem czy tu wszystko jest takie pewne, nic na 100% nie wiesz.

@Edit. A i jeszcze temat to chyba nie tut tylko inne :)

Pewne, jest :).

Osobiście sam kupowałem u nich ok. 200razy ,ani razu mnie nie oszukali ;).

Więc możesz śmiało kupować.

Opublikowano

@UP A tak w Yangach to ile już ich kupiłeś =) ? Bo jak 200x to najmniej mogłeś kupić 20kkk.

Trochę ponad 20kkk.

Wydałem ponad 2200 USD.

I ani razu mnie nie oszukali :).

Opublikowano

No to fajnie, gz że ci sie chcialo tyle kasy wydawać na grę...

Ja tam wole tradycyjnie, ale masz +.

Czy ja powiedziałem, że te yangi były dla mnie?

Byłem, jestem re sellerem.

Opublikowano

@Jeawl - teraz mnie oświeciłeś. Myślałem że Yangi potrzebujesz na grę =) A tak w ogóle to przejrzałeś jakieś inne oferty ? być może jest jeszcze tańsza oferta niż na Metin2.CC. Ale porównując ceny Allegro - Metin2.CC to nawet na 1 aukcji można zarobić ponad 20zł oczywiście nie zawsze, ale czasami można.

Opublikowano

@Jeawl - teraz mnie oświeciłeś. Myślałem że Yangi potrzebujesz na grę =) A tak w ogóle to przejrzałeś jakieś inne oferty ? być może jest jeszcze tańsza oferta niż na Metin2.CC. Ale porównując ceny Allegro - Metin2.CC to nawet na 1 aukcji można zarobić ponad 20zł oczywiście nie zawsze, ale czasami można.

Owszem, sa tańsze, ale to o kilka centów. Co do cen allegro - wystawić drozej możesz, ale normalnie kupuje się te najtańsze, nie? :D No albo od zaufanego sprzedawcy...

Modna sygnatura.

Opublikowano

Owszem, sa tańsze, ale to o kilka centów. Co do cen allegro - wystawić drozej możesz, ale normalnie kupuje się te najtańsze, nie? :D No albo od zaufanego sprzedawcy...

Szczerze, kilka centów, ale oni dają jakiś bonus 2% na początek, tym więcej kupisz, tym dostajesz większy bonus u nich =).

Ta firma nie sprzedaje tylko na metinie, tibii ,cabal itp :).

Opublikowano

Trochę ponad 20kkk.

Wydałem ponad 2200 USD.

I ani razu mnie nie oszukali :).

lol jak teraz na allegro na moiim servie 20kkk (1kkk 24 zł) kosztuje 4-rysta coś zł to jak wydałeś za to 2200 USD chyba że przed obniżeniem cen na allegro

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...