Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MuOnline Private temporary closed.

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że mój post stał sie powodem zamknięcia projektu...

(nie jestem graczem / w zasadzie widziałem dwa razy tą grę u osoby która mnie poprosiła o rozjaśnienie sprawy)

Trudno, nie miałem tego na celu,ale może i lepiej że dzieci zajmą się czymś innym niż siedzeniem godzinami przed komputerem.

Zostałem poproszony o wytłumaczenie kilku zasadniczych spraw.

Faktycznie spoglądając na sprawę można zaobserwować kilka możliwych rozwiązań:

1>

Lodi piszę "licencję" na bazie której rozpowszechnia swój produkt.

Omija polskie prawo przyjmując tylko przedmioty w grze (w świetle prawa są one nic nie warte, a zatem przyjacielska zamiana). Dodam że w "licencji" musiałby się znaleźć zapis, iż Lodi nie pobiera żadnych opłat za program.

2>

Lodi zapisuje projekt do SF.NET, radzi sobie z minusami tegoż procederu, ale zyskuje możliwość pozyskania środków na rozwój za pomocą np: nowo otwartego centrum HELPDESKU do projektów, co jest tylko i wyłącznie za opłatą...

3>

Przenosi na serwer w A.S. i ma konto na Karaibach - wtedy praktycznie wszystkie te bzdury go nie obchodzą.

Czytałem Licencję "MuOnline" i nie jestem w stanie stwierdzić nieprawidłowości w postępowaniu "daje Ci ileś bless'ów bo tak chcę".

Jest natomiast zastrzeżenie, iż nie wolno sprzedawać, co jest równoznaczne z tym, że wymiana na jakikolwiek środek płatności, uznawany w jakimkolwiek państwie jest niedozwolona.

Stwierdziłem natomiast, iż dodając 2-3 funkcję w programie, które nie mają nic wspólnego z ową grą (np. alarm po 30 min) a "przypadkowo" program ma możliwość działania na jego szkodę to wystarczy klauzula "Program służy do ustawiania alarmu o wybranej godzinie[tzw. przypominajka]" by uchronić jego twórcę od wielu nieprzyjemności...

Dopiszę jeszcze, że odpowiednie manipulowanie "licencją" daje swobodę zarówno twórcy jak i użytkownikom.

Na koniec:

Żaden z administratorów nie musi mi grozić (moja odpowiedź na tę groźbę była chyba wystarczająca).

Ja służę wiedzą, którą posiadam za darmo dla administratorów, wystarczy napisać na PW (nie na maila).

Może się to wydać śmieszne, ale to właśnie ta młoda osoba, która skłoniła mnie do pierwszego posta jeszcze bardziej nalegała na właśnie tworzonego...

Opublikowano
Żaden z administratorów nie musi mi grozić (moja odpowiedź na tę groźbę była chyba wystarczająca).

Za bardzo sobie pochlebiasz. Powodem nie był tylko Twój post, tylko ogólne nastroje ludzi. Czytając Twojego posta odnoszę wrażenie, że nie masz nic do roboty poza rozmyślaniami. Pokaż w którym miejscu ktoś Ci grozi, świadczenie nieprawdy nie jest tylko nie dozwolone na tym forum. Zamykam temat.

Ja służę wiedzą, którą posiadam za darmo dla administratorów, wystarczy napisać na PW (nie na maila).

A w dupie mamy twoją wiedzę.

Może się to wydać śmieszne, ale to właśnie ta młoda osoba, która skłoniła mnie do pierwszego posta jeszcze bardziej nalegała na właśnie tworzonego...

Pasjonujące.

Narqaz. EOT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...