Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Do Yangsellerów

Metin2Dropper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat za "Szatan92666"

Trudno się nie zgodzić, że na KAŻDYM serwerze mamy typowy przykład inflacji. Oznacza to, że na serwerze jest za dużo pieniędzy (Yang'ów). Yang'i przestały być towarem deficytowym (cennym), a ich wartość spadła tak znacznie, że na serwerze zapanował chaos cenowy.

Z tego powodu naszedł mnie pomysł na dość drastyczne rozwiązanie tego problemu...

Firma GF4D dbając o stabilność rozgrywki powinna każdej postaci jaka tylko jest utworzona na naszym serwerze wyzerować stan Yang'ów (w końcu to ich własność, gdyż tak wynika z regulaminu i to oni decydują co z nimi zrobią). Nie chodzi o usuwanie niczego innego prócz Yang'ów. Nie było by tak powalonych cen z prostych przyczyn, mianowicie nikt by nie miał takiej kasy. Nie było by problemów, ze ktoś by od razu po takiej akcji kupił Yang'i na jakichś serwisach typu eBay, allegro itp., bo na postaciach których sprzedawcy trzymają Yang'i na sprzedaż też został by wyzerowany licznik Yang. Ogólny efekt powinien być taki jak przy starcie nowego serwera poza tym jednym faktem, że eq nie zniknie i poziom serwera zostanie zachowany. Jest to możliwe technicznie i trzeba tylko trochę chęci. Jeżeli chodzi o ten pomysł to ja jestem pierwszym, który się pod nim podpisuje. Jeśli macie jakieś rzeczowe zastrzeżenia lub sugestie do mojego pomysłu to proszę o wypowiedź. Postaram się was przekonać w merytorycznej rozmowie, dobrymi i rzeczowymi argumentami.

Temat gracza z serwera Feniks. Za każdym razem kiedy o tym myślę to co raz bardziej się do tego przekonuję. Wypowiadajcie się, a Modka poprosze o ankiete:

Ankieta dodana, czas trwania do 21 lutego.

Miłej dyskusji - tylko zaznaczam, że posty typu "tak", "nie" będą traktowane jako spam, jeśli chcecie tylko zagłosować to wystarczy zaznaczyć opcje w ankiecie.

Vathavar

Temat na metin2 board link : Klik

[code]

[/code]

Cieszycie się ? bo ja zabardzo nie bo , moja kasa pójdzie się ^ ^

Edit:

Czy zgodziłbyś się na zakazanie multikonta, po to aby gra stała się równie ciekawa dla wszystkich klas postaci ?

Tak jak w temacie czy zgodziłbyś/abyś się na zakazanie multikont aby gra była ciekawa dla wszystkich ?? Pisze tu o szamanie czy healerze czy smoku, bo oni mają coraz mniej roboty gdyż każdy woli zrobic swojego buffka albo przyklad kowala dt ktoś idzie 5 kontami z itemem +4 i przy odrobinie szczęścia ma go na +9 a tak ciężej by było

zdobyc item +9 i bylo by ciekawjej, przy okazji ilośc botów była by mniejsza :) Licze na modka że przyjmie temat :)

Temat na board metin2 : Klik

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

haha... polowa to racja, ze yangi nie maja juz wartosci i jest ich wiecej niz towaru tzw inflanjca... ale oni za duza zrobic nie moga po za banami.... nie moga wyzerowac nam yangow, bo w wiekszosci przypadkow byloby to niepsrawiedliwe... nie ma takiej opcji...

Opublikowano

Czy się ciesze? Oczywiście, że nie...

I tak to nie ma sensu, tylko pogorszy sytuacje.

Góra 1-2 tygodnie i na allegro będą znów Yangi,

I mi się wydaję, że teraz jeszcze więcej osób kupi Yang-aby szybko dorobić się straconych Yang.

Poczekamy, zobaczymy!

Opublikowano

Po 1. Tak tego nie zrobia, po 2.Jaki to miało by sens ?, po 3. Tak to nic nie da

Wedlug mnie glupota

Opublikowano

Czy zgodziłbyś się na zakazanie multikonta, po to aby gra stała się równie ciekawa dla wszystkich klas postaci ?

Tak jak w temacie czy zgodziłbyś/abyś się na zakazanie multikont aby gra była ciekawa dla wszystkich ?? Pisze tu o szamanie czy healerze czy smoku, bo oni mają coraz mniej roboty gdyż każdy woli zrobic swojego buffka albo przyklad kowala dt ktoś idzie 5 kontami z itemem +4 i przy odrobinie szczęścia ma go na +9 a tak ciężej by było

zdobyc item +9 i bylo by ciekawjej, przy okazji ilośc botów była by mniejsza :) Licze na modka że przyjmie temat :)

Temat na metin2 board : Klik !

Opublikowano

Głównie to te osoby które żyły allegro :P

A co do multikont to mi nawet pasi :P nie będzie takich lagów na servie :rolleyes: :rolleyes:

Edit : skoro wszystko byłoby takie tanie, to ja bym polazł do v2 i pare itemków do magazynu ^ ^ aura po 300k albo kamyczki po 1kk ;DDD poczekać miesiąc i gites :P :)xDB)

Opublikowano

Ja bym sie cieszył gdyby usuneli yangi a eq by zostalo. Od nowa by trzeba zarabiac. A co do multikont to nie chcialbym gdyz 70 bufka szkoda...

A i to nie infanca tylko Inflacja - spadek wartości pieniadza przy jednoczesnym wzroscie cen

Metallica, Drowning Pool, Ozzy Osbourne - Kto słucha jeszcze prawdziwej muzyki?

subx.jpg

Opublikowano

mhm... miałbym taką radochę jakby to wszedło w życie omfg.. ;] pare itemków z v2 i koks ;D itemki z max pz 2k tanie by były przez ten miesiąc ^^

Opublikowano

ale pomyślcie po miesiącu, znów będą ceny XXXXXX razy droższe niżkiedyś

DAJ + TO NIC NIE KOSZTUJE, JEDEN MAŁY KLIK!

NIE BĄDŹ ŻYŁA!

STARAM SIĘ TYLKO POMÓC!

some fun.

Opublikowano

przypuszczam, że Ci co bocą, będą dalej bocić, a te firmy, co mają jang, wydropią kolejne, i tak w kółko restarty?

Bez jaj.

NIE BĄDŹ ŻYŁA!

STARAM SIĘ TYLKO POMÓC!

some fun.

Opublikowano

właśnie.

Ci co mają 1kkk dadzą to w sztabki. Sens?

NIE BĄDŹ ŻYŁA!

STARAM SIĘ TYLKO POMÓC!

some fun.

Opublikowano

To jest dziwne ponieważ wyobraźcie sobie uciecha neosa który nie ma kasy na poty a nagle ma 0 yang i inni też wszystko po 50k ?

A patrzcie na kogoś dobrego który zbierał yangi przez 2 miesiące i dlaczego nagle ma mieć ich 0 ?

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

UP

Co do tych sztabek zlota, natknąłem się na boardzie, że one mają być usuniete , zmiejszona zawartość zamiast np: 2kk w sztabce to 200k ;]] więc full magazynek a masz może z 4kk mhm.. a po resecie kamyki będą tanie tak po 3kk , to ja pare kupie i poczekam 2 miechy ^ ^ i zarobek być

Opublikowano

Moim zdaniem to nie ma sensu... Ktoś bardziej bogatszy po resecie i tak kupi yang... a ktoś taki jak ja któremu szkoda kasy na yang, woli normalnie zarobic.. gdzie tu logika? I tak byśmy tydzień poczekali i znów ceny by były takie same.. dlaczego? dlatego iż po tygodniu i tak by były yang na allegro i "neoski" by kupywały..

Opublikowano

2*UP ma rację nie tylko yangsellerzy są winni, każdy kto czitował przyłożył się do tej sytuacji :unsure:

Opublikowano

Może wkońcu zmniejszyła by się liczba noobków typu: "Rzal mi cie bo nie marz eqqqq plas dziewienc i nie bierzesz calego spotfa ... lol wtf > ?! noobf" 10kk by może było w cenie 1kkk wkońcu, jak kiedyś 20zł kosztowało 10kk a teraz 20 zł 1kkk

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Ale macie problemy pokupowac itemy do pvp i expa oraz poty .Wyczyszcza yangi dadzą każdemu 1kk do eq i beda normalne ceny i kazdy bedzie zarabiac na siebie

GaimdKk.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...