Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chce ulepszyc komputer mam 512 ram 1.6 GHZ procesor a karta graficzna to Radeon 9550 128 mb i chce dokupic Ram i nowa karte graficzna na 512 czy jak dokupie Ram 1 GB i karte graficzna 512 to spowoduje ze bedzie lepsza grafika ?? i bedzie lepiej mi sie grało ?? ogólnie słyszałem że koles kupił 512 mb karte i 1,5 GB ram i gra mu sie tak samo jak mial słabego kompa przez tego procka to jak sadzicie mam ulepszac czy mam czekac 2 lub 3 lata na nowego kompa HELP !!

Opublikowano

Na pewno ci nie zaszkodzi ^^

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

Opublikowano

imo nie ma sensu, procek i tak bedzie Ci ograniczac te grafe

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Cały komputer opiera się na procku więc nie ma co mu się dziwic ,więc nie polecałbym robic ci tego samego ,a więc pierw procek - potem reszta pod procka...

Opublikowano

tak tylko że ja nie mam multum kasy mam jakies ograniczenia a procki sa drogie !! dlatego chce go teraz ulepszyc i pograc jeszcze ze 2 lata lub 3 opłaca się ??

Opublikowano

Powiem Ci tylko jedno, że dokupywanie częsci do takiego kompa to wyrzucanie kasy w błoto.

Zobacz jeszcze na jakie złącze masz tego radeona czy na pci-e czy na agp, jak na agp to tym bardziej odradzam :P.

Jest jeszcze kwestia z jaką częstotliwością pracuje twoja pamięć ram, jeżeli pracuje z bardzo niską częstotliwością to praktycznie nie zauważysz różnicy skoku wydajności.

Nawet po ulepszeniu praktycznie żadna z nowszych gier Ci nie pójdzie.

Ps. sprawdz ceny procesorów na allegro, wcale nie są takie drogie.

@aQua

Nie proponuj mu żeby kupował części do tego shitu...

Lepiej niech zbiera kasę na nowego kompa a w tego niech nie wkłada ani grosza.

368216.png

Opublikowano

Zgadzam się up :) Kmoputery teraz są bardzo tanie.

Jak już kupujesz ten ram jak chcesz to propunuje ci od razu kupic lepszego procka.

Opublikowano

OK dzięki wszystkim za uwagi !! postanowilem nie ulepszac kompa mam złącze AGP i co sie okazało mam DDR1 a nie DDR2 LOL !!

Opublikowano

z tym agp nie zrobisz nic potem... odloz wiecej kasy, bo czego kolwiek bys teraz nie dokupil to musisz cala reszte (ddr1 nie ma co juz kupowac, agp to juz w ogole no i procek tez masz napewno jakies stare gniazdo) i tak naprawde jak kupisz jedna rzeczy to musisz cala reszte wymienic.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Jak chcesz grac przez 2-3lata to i tak bedziesz chcial cos wymienic ^^ Więc radzę ci zaczac od procka i kolejno resztę... xD

Opublikowano

@UP

Pierw niech zacznie od plyty glownej z prockiem...

@DOWN

Dobra, masz mnie :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
@UP

Pierw niech zacznie od plyty glownej z prockiem...

majac agp i ddr1 nie zmieni plyty glownej z prockiem bez grafy i ramu (tzn z ramem dalo by rade ale jest to wydanie kasy w bloto i w ogole bez sensu) ;d

Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanie napewno nie kupie 512 mb karty ale chce sobie go troche ulepszyc po predko nowego nie kupie i mam takie pytanie jak bym kupił karte graficzna 256 mb to bym ja wykozystal w pelni przy takim procku ?? i chce dokupic jeszcze 1 Gb ram ??

Opublikowano

napisze 3 raz, ostatni

JAK CHCESZ WYMIENIĆ JEDNO TO MUSISZ WYMIENIĆ WSZYSTKO

Opublikowano
a mam jeszcze jedno pytanie napewno nie kupie 512 mb karty ale chce sobie go troche ulepszyc po predko nowego nie kupie i mam takie pytanie jak bym kupił karte graficzna 256 mb to bym ja wykozystal w pelni przy takim procku ?? i chce dokupic jeszcze 1 Gb ram ??

@UP

Dokładnie ,ale wytłumacze mu to jescze raz^^

Abyś chciał by twój komputer był piękny i kochający niczym mydełko FA to musisz zmieszac kilka nowych składników mianowicie:procesor ,karta graficzna ,ram

I mam pytanie znasz się cuś troszkę na komputerach ? Wiesz co to szyna pamięci lub pamięc karty graficznej jeżeli już tak chcesz kupic tą karte graficzną?...

ALE I TAK LEPIEJ KUP NOWY KOMPUTERRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

Opublikowano

Ja mam coś podobnego ;] I nie kupię nowego kompa^^ Znajomy w tym siedzi, to będą miał starsze części, nieużywane, a zapłacę bardzo mało ;] Więc nie musisz kupować new od razu z GF 295 ^^ Możesz sobie sam poskładać z gorszych komponentów :)

Opublikowano

nie opłaca się kupować 1GB ram i karte 512 minium 2GB ram na 512 karte i procek chociasz 2.5

Gothic <<<--- moja gra ;)

Opublikowano

Hmm a szanowny pan co założył temat mógłby może napisac ile zamierza wydac max^^? na części lub na nowy komputer ?

Opublikowano

Wczoraj Pytałem się takiego kolesia który sklada kompy i generalnie zna się na nich i wczesniej ktoś nie pamietam kto sorry za to napsial że trzeba bedzie wszystko wymienic i otuż nie mylisz się koleś powiedział że jeżeli chce ulepszyc kompa to da się to zrobic powiedział normalnie że moge dokupic karte graficzna i Ramy i on nie widziałżadnego problemu !! powiedział że może mi dokupic ramy 512 Ram DDR1 i karte graficzna 256 mb powiedzial ze niema zadnego problemu

Opublikowano

Tak tylko że zrozum że jak kupisz te DDR 512 (zapewne twoja mobo obsługuje max 200MHz) to skoku wydajności praktycznie nie odczujesz...

Zastanów się nad tym dobrze bo nawet jak kupisz najlepsza kartę na agp czyli ATI Radeon HD3850 to nie pograsz w żadną z nowych gier komputerowych bo po prostu twój procesor jest za wolny i będziesz klatkował...

Na twoim miejscu nie wrzucał bym ani grosza w takiego kompa.

Oczywiście że nie ma żadnego problemu żeby ulepszyć ten komputer ale po co jeżeli i tak w żadną z nowszych gier nie pograsz? Mogłeś się go chociaż zapytać czy warto a nie czy można... jestem ciekaw co by odpowiedział.

368216.png

Opublikowano

oczywiscie ze nie ma, mozesz kupic ddr1 i agp ale jest to wydanie kasy w błoto, od paru lat juz tego sie tego nie uzywa i przy wymianie procka +plyty glownej i tak czy tak bedziesz musial kupic nowa grafe pod pci-e + ddr2 albo 3.

Opublikowano

moim zdaniem nie opyla sie kupić ten ram i pamięć nowy komp za 1200 zl złoży ja złożyłem za 12 tysiecy jak chcesz wiedzieć co jest w tych 1200 pisz na moje GG.

Problem pisz GG:15649209

21191.jpg

18590.png

20541.jpg

29486.png

15221.gif

Opublikowano

Siema postanowiłem nie ulepszac mojego starego kompa ale juz wysluzonego szacunek dla niego że tyle lat juz ze mną żył xD mam jeszcze 1 pytanie mam tu pare zestawów komputerowych który z nich mi polecacie ??

http://www.allegro.pl/item571903190_najtan...t_1gb_wawa.html

http://www.allegro.pl/item565029995_pcs_pl...t_1g_dvdrw.html

http://www.allegro.pl/item565576076_a64_2x...hdmi_dvdrw.html

http://www.allegro.pl/item568687194_zestaw..._dvdrw_new.html

http://www.allegro.pl/item573537044_zestaw...vd_rw_450w.html

KTÓRY MI PROPONUJECIE tak żeby te gry nowsze jak GTA4 czy FARCRY2 mi weszlo na najwyzszych albo chociaż na średnich !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...