Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zatkane Ucho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie zapomniał bym.... Ucho zatkało mi się po skończonej chorobie ( wiecie jak to jest zatkane zatoki katar gorączka taka grypa) nie wiem czy to coś zmienia ale jeśli tak to proszę niech ktoś napisze :P

No właśnie po NIE skończonej chorobie.

Zatkane ucho itp to częste skutki "nie wyleżenia" choroby.

Leć do laryngologa, bo możesz stracić słuch.

Opublikowano

Idź do lekarza rodzinnego lub laryngologa - masz korek z wosku w uchu.

Możesz też mieć zapalenie ( pisk słychać w tym uchu i szmer)

Albo poprostu jakaś alergia - Ja przez 2 miesiące chodzilem do laryngologa aby dostać wreszcie skierowanie do alergologa ktory znalazł u mnie alergie :)

Opublikowano

A słyszysz może w tym uchu dźwięk podobny do spuszczania powietrza z balonika ? Taki piskliwy ton od czasu do czasu ?

słyszę taki szum morza ??!! o.O-.-

tCGj4L.png

Opublikowano

Coś niecoś słyszałem o takich zmianach akustycznych. Ten pisk to nie tylko objaw zapalenia ale też np. uszkodzenia błony bębenkowej :)

Nie martw się zastrzyków nikt Ci dawał nie będzie jeżeli to problem. Lek dostaniesz prawdopodobnie w formie tabletki.

ALE POTWIERDZAM TO CI PISALI KOLEDZY WYŻEJ - IDŹ DO LEKARZA BO NA ODLEGŁOŚĆ NIKT CIE NIE ZDIAGNOZUJE I NIE WYLECZY ! NA 101% POTRZEBUJESZ ANTYBIOTYKÓW.

f.png

Opublikowano

Dzisiaj o 15 idę do laryngologa...Dziękuję wszystkim za pomoc w tej sprawie. Po powrocie od lekarza napiszę co zdecydował.

Każdemu należy się + ( oprócz kolegi na początku :])

tCGj4L.png

Opublikowano

Nalej wode do strzykawki wez podłóż miske pod ucho i niech ci np tata leje wode do ucha mi to zawsze pomaga jak mam zatkane ucho

Opublikowano

_PsychoPl_ szum morza w uchu taki sam jak przyłożysz szklanke albo muszle do ucha ? to złudzenie tylko, ten szum to poruszająca się krew w naczyniach krwionośnych mózgu a sam objaw jego świadczy o zatkaniu nie tylko fizycznym ale i objawami chorobowymi ucha wewnętrznego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Okazało się że mam poważne zapalenie ropne ucha środkowego. Dostałem antybiotyk o nazwie BIORACEF. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc... Dobrze że poszedłem do laryngologa :]

tCGj4L.png

Opublikowano

Zakroplaj sobie to ucho aż się odetka...

Z mojego doświadczenia powiem Ci że mi się kiedyś to samo zdarzyło ale olałem to...I pare dni później zamiast zatkanego ucha było bardzo bolące ucho więc nie ignoruj bólu i stosuj krople do skutku :)

Opublikowano

Pewnie zamiast smarkać wciągałeś i ci glutki do ucha naleciały xD też tak miałem....

Idź do lekarza on ci doradzi najlepiej

Opublikowano

Ja miałem podobnie, takie jakby piszczenie w uchu, i wystarczylo tylko wyczyścic, cóz, pałeczka za głęboko nie sięga. :D

A masz zwolnienie z budy przez to ucho? ;) wiem, jestem głupi ;p

mam do 14 lutego ferie no to wiesz....

tCGj4L.png

Opublikowano

Jak mi się zatykają uszy (czasami tak na kilka h - nawet jedno) to wstrzymuje na kilka sekund (max. 1 min) oddech - wciągam pełną pizdą powietrze do płuc i czekam.

Wtedy uszy tak śmiesznie strzelają i PAH - odetkane :D Spróbuj ;)

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

A masz zatkane ucho z jakiej przyczyny? Myłeś się i po wyjściu z wanny miałeś zatkane ucho czy jak?

Bo może to być przyczyna wody w uchu, lub po prostu Cię przewiało, stosuj preparat aż do skutku.

6504a07000005dd3.jpg

Jeżeli moja odpowiedź Ci pomogła to proszę daj mi +

Opublikowano

Niech ktoś zamknie ten temat z poradnią :)

Jak masz zatkane ucho to idź do apteki, kup coś co rozpuści woskowinę i tyle.

Szczęść Boże takim tematom.

f.png

Opublikowano

Jeshu byłem już u laryngologa... okazało się że miałem zapalenie ucha...Już mi wszystko przeszło....

TOPIC MOŻNA ZAMKNĄĆ ŻEBY TAKIE DZIECI JAK UP NIE ROBIŁY NIE POTRZEBNEGO SPAMU

tCGj4L.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...