Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zatkane Ucho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj zatkało mi się ucho. Tata kupił mi krople Otinum... stosuje je dwa razy dziennie. I teraz mam pytanie. Jak długo muszę czekać aby moje ucho mi się odetkało ??

Proszę bez głupich wypowiedzi.

@Down

Mówiłem bez głupich wypowiedzi... Dla twojej wiadomości myję uszy, a jeśli nawet bym nie mył nie tobie to oceniać.

tCGj4L.png

Opublikowano

Stosuj do skutku.. Różnie może być - zależy od tego co z uchem się dzieje. :P Słyszałem jeszcze o jakimś kwiatku, który się wsadza w ucho i pomaga podobno, ale nie pamiętam jak się nazywa. Jak sobie przypomnę to ewentualnie wyedytuję posta. :)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Poczytaj ulotkę, tam powinien być czas działania.

Jeśli nie przejdzie przez kilka dni, to po prostu idź do laryngologa.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Niestety w ulotce nie było to podane, z informacji ułatwiających użytkowanie było tylko żeby stosować 2-4 razy dziennie

@Down

Może i racja... muszę iść do lekarza

tCGj4L.png

Opublikowano

Do skutku, ale z umiarem...

Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
;)

@edit

W takim razie wizyta u lekarza. Nie zaszkodzi, a prawie na pewno pomoże.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Otinum to nie na receptę lek tylko przeciwzapalny

jeśli tylko zatkane można podać kilka kropelek spirytusu salicylowego albo innego środka dostępnego w aptekach i ucho dobrze obsuszyć potem delikatnie wacikiem. w aptece doradzą jaki środek użyć do przemycia ucha wewnątrz

nigdy ucha nie przemywamy wodą nawet jeśli to ona spowodowała jego zatkanie !

jeśli większy ból i ciągły, to tylko i wyłącznie lekarz który przepisze antybiotyk albo i dalsze badania, powikłania nawet najmniejsze w uchu grożą utratą słuch nawet po dłuższym okresie poprawy .

czasami może tak się też objawiać zapalenie okostnej po zabiegach na zębach u dentysty, mimo że nie boli w okolicach zęba to są problemy z uchem , a człowiek jak wiadomo nie odczuwa bólu w kilku miejscach tylko w jednym gdzie największy ból

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3511506&start=0

Tu masz sporo sposobów. Jeśli ucho jest tylko zatkane, to możesz próbować. Jeśli jednak towarzyszy mu ból i inne objawy, dalej polecam spacerek do pana doktora.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

ból miną rano ale teraz mam niby to ucho odetkane ale słyszę szum ( co prawda słabo ale słyszę) i wszystkie jakieś takie wytłumione mi się wydaje.... Chyba jednak zrezygnuję z domowej kuracji i pójdę do laryngologa...

@Edit

Wyczytałem w linku od Up'a coś o preparacie o nazwie AUDISPRAZ i a-cerumen... Wie ktoś coś na temat tychpreparatów ?

tCGj4L.png

Opublikowano

Możesz też spróbować bezinwazyjnych metod. Mi np. pomaga częste przełykanie śliny, szerokie otwieranie ust lub żucie gumy. ;)

@edit

>Audispray<

>A-cerumen<

Osobiście nie miałem z nimi do czynienia z tego co mi wiadomo.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Prawdopodobnie zapalenie czy coś w tym stylu. Najprościej będzie strzelić sobie wizytę u laryngologa i uniknąć ewentualnych powikłań..

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Ok dzięki... masz ode mnie dzisiejszy limit +

Temat można zamknąć by uniknąć spamu

@edit

może jednak nie zamykajcie topica :P

tCGj4L.png

Opublikowano

Ja tak mialem jak rosły mi te ostatnie zeby na koncu... Ucho w ch** kulo, bylo zatkane ;pp nie wiem jak u cb

65994253024037513199.png
Opublikowano

Ja mam podobny problem obecnie, tylko że u mnie winę ponoszą zatoki, które są niedrożne (zatkane) i czasami jest tak, że jedno ucho, czasami oba, strasznie wkurzające. Ale powoli już ustępuje :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja mam podobny problem obecnie, tylko że u mnie winę ponoszą zatoki, które są niedrożne (zatkane) i czasami jest tak, że jedno ucho, czasami oba, strasznie wkurzające. Ale powoli już ustępuje :)

Ja zaś miałem zapalenie ucha związane z zatkanymi zatokami. Jutro idę na "wymaz" i może dowiem się jak to zwalczyć.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Właśnie zapomniał bym.... Ucho zatkało mi się po skończonej chorobie ( wiecie jak to jest zatkane zatoki katar gorączka taka grypa) nie wiem czy to coś zmienia ale jeśli tak to proszę niech ktoś napisze :P

tCGj4L.png

Opublikowano

Powiem ci tak, możliwe, że masz zapalenie ucha. Ja miałem 4x zapalenie ucha w przeciągu nie całego roku ;/. Znam to uczucie zatkanego ucha i tą bezradność.

Opublikowano

... Sam mialem kiedys powaznie zatkane ucho ze nic nie slyszalem... nie pierdolilem sie z lekami na wlasna reke :/ a na pewno nie szukalem porad na forum gdzie wiekszosc debili poda mi cos co moze mi pewnie zaszkodzic.... A MPCFORUM raczej nie nalezy do forum medycznego -.-.

Ja od razu ruszylem do lekarza osobistego i stwierdzil ,ze musze udac ise do laryngologa... A, ze bylo juz po 16 wiec nie bylo go to zadzwonili na ostry dyzur do szpitala w centrum miasta i tam jechalem :/. Cale szczescie bo dzieki temu prawdopodobnie ocalilem sluch...

Jesli chodzi o mnie to: RUSZAJ TYLEK DO LARYNGOLOGA AJK NAJSZYBCIEJ !!!! NIE OBIJAJ SIE Z WIZYTA BO KAZDY DZIEN ZWŁOKI ZWIEKSZA SZANSE NA APARAT SLUCHOWY A UWIERZ MI TO NIC FAJNEGO!

jqeuR.png

Opublikowano

A słyszysz może w tym uchu dźwięk podobny do spuszczania powietrza z balonika ? Taki piskliwy ton od czasu do czasu ?

f.png

Opublikowano

A słyszysz może w tym uchu dźwięk podobny do spuszczania powietrza z balonika ? Taki piskliwy ton od czasu do czasu ?

Ja tak miałem podczas zapalenia.

Teraz będę miał za 2 tyg. co 3dni zastrzyki przez te zatoki.

74431642664977353071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...