Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] 50 Lvl W 10 Dni!

GroszekTurbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutku powiem jak wbić 50 lvl bez Item Shopu. Wiem że już było kilka tematów typu "50 lvl w tydzień z IS" itp. ale mój tut jest dla tych, którzy nie mają za wiele czasu dziennie. Polecam w tym tutorialu grać najpierw Surą BM a później Surą WP. Może na niższych levelach jest słaba, ale po 40 lvl, to jest "maszina" do expa (mowa o surze WP xD). Jak ktoś chce niech sobie kupi Pierścień Expa na 15 dni (111 SM o ile pamiętam). No więc zaczynamy. Dodatkowo możecie sobie zrobić buffa. Aby dropić medale polecam zrobić dropa 14 lvl (nie wbijać 15 tylko dodać go do gildii i oddawać expa), mentala oczywiście, 1 pkt w walnięcie i duchowe, reszta w silne. EQ +6 (gilotyna, tradycyjny, żelazna, bojowa wystarczy).

Aha, no i jeszcze build! Są 3 wyjścia:

1: Inteligencja 2:1 Witalność, (Bardziej do PvE, Polecam ten build)

2: Witalność 2:1 Inteligencja. (Bardziej do PvM),

3: Siła Witalność i Inteligencja po 1 (sprawdzony do PvP).

Słownik tutoriala:

Q i P - Questy i Polowania

"Old Lady" - Starsza Pani of course

Dzień pierwszy!

Oczywiście na początek (na 1 lvl) expimy na psach i jeśli możemy na zwykłych wilczkach. Na 2 lvl'u wykonujemy polowanie, dostajemy zbroje+0 i bierzemy 3/4 grupki na psach lub 1/2/3 na wilkach. Na 3 lvl'u również robimy polowanie, dostajemy hełm+0, z nim idziemy expic na wilki i bierzemy 2/3 grupki. Na 4 lvl'u idziemy do Strażnika Miejskiego robimy quest z zabiciem 9 dzikich psów, potem robimy quest z handlarką różności i ze Strażnikiem Wsi. Jeśli zrobimy już to, idziemy do biologa zrobić quest z kwiatami brzoskwini. Dostajemy Miecz+3 i wykonujemy polowanie nr 4 (dostajemy Tarcze+0). Powinniśmy mieć już 5 lvl i ok. 10k Yang. Na 5 lvl'u idziemy do nauczycieli i wybieramy "BeEmka" Ładujemy na początek Skille tak: Duch, Ogniste, Mroczne i Sferkę na 1. Później dobijamy resztę skilli na 1 i po tym wbijamy ducha na 2,3 itd. Teraz czas na dalsze expienie. Idziemy na Głodne Nieb. Wilki lub na dziki i wbijamy tam 7 lvl (przy okazji wykonując polowania). Przy polowaniach możemy dostać Fioletowe Miksturki Średnie, jeśli mamy je, otwieramy sklep i wystawiamy je po (ja gram na s9 w moim przypadku jest to 25k/szt). Wykonujemy quest u kowala z nosem świni oraz inne questy (o ile dobrze wiem to na 7 lvl jest u biologa quest z pokrzywami), dostaniemy u niego Żałobną Zbroję+3. Dobijamy 8 lvl. Jeśli sprzedaliśmy potki powinniśmy mieć ok. 100-150k. Idziemy do Handlarki i kupujemy buty+0 (i takie niech zostaną, szybkość ruchu nie jest bardzo potrzebna, a dodają 1 obrony (zawsze coś :P)). Kupujemy także 200 małych czerwonych i 100 małych niebieskich miksturek. Teraz ulepszamy u naszego kochanego kowala Tarcze na +3, Hełm na +4, Miecz na +4 (lub Długi na +4), Żałobną na +4. Teraz idziemy expić na "Bezduszne (Na początek Eun Jungi i Mi Jungi)". Z nich leci około 2k expa, a są niesamowicie słabe (u mnie padały na sferkę). Expimy na nich do 12 lvl przy okazji wykonując questy i polowania. Na 12 lvlu Ulepszamy Hełm, Tarczę, Zbroję (Jeśli mamy na 9 lvl to tą), i Długi/Sejmitar na +6. Teraz idziemy expić na zaprzysiężone. Expimy tam do 15 lvl przy okazji, tak jak wcześniej wykonując questy i polowania (znów sprzedajemy mikstury fioletowe). Kupujemy u Broniarza Stożkowy i ulepszamy na +6 a poprzednie sprzedajemy niższym levelom. Idziemy expić na "Złe Czarne Burzowe Łuczniki" z nich też w miarę dużo expa leci. Expimy tam do 18 lvla i przy okazji "Questy i Polowania tradycyjnie". Kupujemy Nieszczęsną Zbroję i ulepszamy do +6. Idziemy expić na dzikusy biorąc tam 3+ grupek. Zależy od EQ. Dobijamy 20 lvl wykonując "Q i P" (wiecie o co chodzi :P). Jeśli mamy jeszcze czas idziemy dropić na bestiale. To koniec na dzisiaj. Idź pooglądać TV, wyjdź na spacer, lub idź spać (zależy od pory dnia).

Dzień drugi!

Dobrze spałeś/aś? Jeśli masz wenę do expienia idź expić na dzikusy, jeśli nie, idź drop na bestiale lub metiny w m1 (bitwy/chciwości). Na dzikusach dobij 23 lvl i wykonuj Q i P. Jeśli nie wszedł ci duszek na m1 przy 17, idź do "Old Lady". Wbijaj do skutku jeśli masz forsę, jeśli nie zostaw na m przy 18 i zresetujesz później. Jeśli masz powyżej 180 defa, i przynajmniej 190 ataku, idź na dzikusy biorąc mniej niż cały spot, dobij 25 lvl. Jeśli chcesz się polansować zrób misję na konia ułatwi ci to podróż po krainie Metin2. Pamiętaj teraz aby codziennie robić levele konia. Masz teraz 25 lvl. Wykonaj zaległe questy i polowania (to bardzo opłacalne). Czas na ponowne ulepszanie EQ. Jeśli masz Szeroki to ulepsz go do +6 licząc na kowala :D Jeśli nie kup Srebrny i ulepsz go do +5 (potrzebne jest zardzewiałe ostrze, a ono drogie nie jest). Kup Wyzywkę+5 (jest dużo na rynku bo dropią w v2). Jeśli cie stać kup 5kątną+4/5/6. Jak masz dużo forsy (przynajmniej 1kk), nakupuj sobie biżuterii (nieważne jaki +) kup sobie jakieś przyzwoite butki, Srebrne Kolczyki (Energia Życiowa), Srebrną Branzę, i Złoty naszyjnik (Abs na strzały). Do tego momentu powinieneś/aś mieć ok. 230 defa i ok. 240 ataku, ok. 4k HP, i ok. 1k PE. Idź teraz expić na dzikusy biorąc tam całe spoty, dobijając 30 lvl i wykonując zaległe Q i P. Jeśli masz jeszcze czas, idź dropić na metiny czerni, ciemności lub jeśli jeszcze możesz, na bestiale. To koniec dnia drugiego! Zrób to samo co wczoraj.

Dzień trzeci!

Welcome to Day Three :D. Teraz bardzo ważna rzecz. Zmiana profesji na WP! Do skutku masz wbijać Czarowane na M1 tak, żeby weszło na 17. Jeśli wejdzie, dalsze skille rozdajesz tak: Czarowana 8, Reszta po 1. Od teraz się zaczyna metinowanie xD.

Przed tobą cholernie nudne expienie w Dolinie nazywanej przez neo: "Sełungryjong xD". Czarowane powinno dawać ci przynajmniej 100 ataku, a czarowana przynajmniej 20 defa. W dolinie expisz do 32 lvla i 30%, wiecie dlaczego? Bo na 32 lvlu są 2 bardzo łatwe strony pamiętnika, którymi bezpośrednio wbijesz te 70% do 33 lvla. Znowu wykonujesz zaległe Q i P, a jeżeli cie stać na kupno KU Czarowane, kup sobie, i licz na M2! Czarowana powinna być na 11 i dodawać ok. 30 defa. Nie zapomnij zrobić lvl konia! To koniec "deja frii".

Dzień "czfarty xD"!

Do tego momentu powinieneś/aś mieć ze skillami ok. 350 ataku, i 270 defa. Teraz musisz pozbyć się lęku przed pająkami, bo właśnie tam dzisiaj będziesz expił! Uzbroj się w Ebonitową Biżuterię z jak największym plusikiem! Kup sobie/lub ulepsz Storczykowego na +5, i kup/ulepsz YY na +5/6/7 jeśli masz forsę. Zrobiłeś wszystko co możliwe? Czas podręczyć teleportera :P.

Leć na pustynie i dobij 35 lvl! Poczuj się jak Loth!. Znowu rób level konia. To znowu koniec na dzisiaj, szykuj sie na jutro!

Dej Fajf xD!

Noo! Do tego momentu była ciężka praca teraz będzie już z górki! Teraz już jedziesz (nie idziesz) na BO i bierzesz 1/2 grupki przy ścianie bez olbrzymów (zależy od EQ). Prawie bym zapomniał, a Q i P zostały w Lesie! Nie zapomnij także ich zrobić, bo dużo za nie expa dostaniesz. Na koniec tego dnia powinieneś mieć 38 lvl. Atak: ok. 530. Def: ok. 330. HP: 6,2k+ PE: 1,4k+. Jeśli masz FMS spróbój go ulepszyć do +4/5/6 lub kup sobie jakiegoś jeśli masz forsę. Załatw sobie też bony PŻ, łącznie najlepiej żeby było 1k w bonach razem. Czas na ponowny level konusa!. To end na dzisiaj.

Dzionek "szusty"!

Dzisiejszy Cel to Czarowana na M1/2 czyli 39+ lvl. Idziesz na BO i bierzesz 2/3/4 Grupki tak jak wcześniej bez olbrzymów przy ścianie. Znowu wykonujesz Q i P. Masz kase? Ulepszaj EQ. Masz jeszcze czas? Idź dropić na metki do m2 lub na pustynie na metki duszy. Jeśli czarowana nie weszła na 17, kupuj OZ Czarowana Zbroja dopóki nie wejdzie! Nakupuj sobie KD do zbroi i broni. Do tego momentu powinniście mieć około: 550 ataku, 360 defa, 7k HP, 1,5k PE. Inteligencja powinna być już wymaksowana. To koniec na dzisiaj. Czarowane powinno ci dodawać ok. 150 ataku, a czarowana ok. 60 defa. Kup 1 Ku czarowane i czarowaną. Przeczytaj! Licz na fuksa! Na koniec lepiej żebyście mieli 40 lvl i 5 lvl konia.

Dzień Siódmy!

Ale frajda nie? Masz wenę? exp sobie na BO biorąc 4/5 grupek nadal przy ścianie. Znowu Kup 1 KU Czarowana i Czarowane. Znowu przeczytaj! Jeśli miałeś/aś szczęście, masz już oba skille na M3 co się równa ok. 600 ataku, 380 defa, 7,3k+ HP, 1,6k+ PE.

Idź podrop na metki m2 lub duszy. Dobij przynajmniej 42 lvl i 2 kulki! Kolejne punkty umiejętności dawaj w Smoczy Wir. Sprężaj się! Zostały tylko 3 dni! Tak samo jak wyżej, kupuj KU i czytaj! No i lvl konia tradycyjnie! Dobranoc :P!

Dzień Ósmy!

No, teraz już może nie być tak łatwo, musisz kupić Hełm na 41lv +5/6, Mistyczną +6/7 (z bonem na wartość ataku jeśli możesz), Fmsa podkuj lub kup barbę+6/7/8, Okrągłą+6 z NNO w miarę możliwości lub z Energią życiową. Idź dobijać 45 lvl. Wykonaj zaległe Q i P. Do tego momentu powinniście mieć około: 650 ataku, 400 defa, 7,5k HP, 1,7k PE. Kup sobie także większe bony PŻ. Zrób 7 lvl konia.

To koniec na dzisiaj! Znowu kup KU i czytaj. Smoczy Wirek powinien być na 7 poziomie.

Dzień Dziewiąty!

Ważna rzecz! Kup lub ulepsz Krwawego na +7 (jeśli ulepszasz, to na +7 idź do dt ulepszyć bo na +7 biała perła potrzebna, poczekaj na jakąś dobrą wyprawę i idź). Idź expić na BO, jeśli możesz, bierz 7/8 grupek. Musisz dobić przynajmniej 47 lvl i 50% przy okazji wykonując zaległe Q i P. Ponownie kup KU i przeczytaj! Do tego momentu powinniście mieć około: 680 ataku, 410 defa, 8k HP, 1,8-9k PE. Zrób 8 lvl konia, bo bojowiec niedaleko. Koniec na dzisiaj, szykuj się na ostatnią prostą!

Dzień Dziesiąty (ostatni)!

Ostatnia prosta! Teraz czas na 9 lvl konia. Jeśli cie stać, kup Mglistą+6 z KD+2/3. Idź na BO i jeśli już dasz radę bierz całe spoty na BO także przy ścianie. Dzisiaj Finisz, czyli 50 lvl. Jeśli do tej pory nie możesz tego osiągnąć, możesz sobie pozwolić na 11 dzień, ale wtedy już taki Pro nie będziesz. Jeśli dobiłeś/aś 50 lvl w te 10 dni, GRATULACJE! Możesz być z siebie, i ze swojej sury dumny. Przy odrobinie szczęścia powinniście mieć przynajmniej 1 skill na M4. Idź sobie wypij lampkę wina, i pogratuluj sobie sukcesu w Metin2 -- MMOGu z Dalekiego Wschodu!

Na koniec idąc 1 buildem powinniście mieć około:

HP: 8,5k

PE: 2,5k

Atak: 700

Magiczny: Niewiem Nie licze.

Def: 430

Speed Ataku: 140

Int: 90+

Wit: 60+

Sił: 10+

Zręczność: 5+

Po 2 dniach od zakończenia - bojowca.

OPIS EXPOWISK NA PÓŹNIEJSZE LVLE.

Z wyrąbistym EQ :P (+8/9):

51-55: v1

56-70: v2

71-85: Red Las

86-95: Grota v1

96+: Grota v2

Z dobrym EQ (+6/7)

51-60: v1

61-75: v2

76-85: Red Las

96+: Grota v2.

Ogólnie wg mnie to tak powinno się expić.

Made by "GroszekTurbo" Największy groch w metinie!

Zakaz kopiowania! Tutorial 100% by Me!

Groszek Turbo - All Rights Reserved.

Jeśli był jakiś błąd, pisać w komentarzach.

Liczę na 5 i plusy! Doceńcie te 2h pisania!

Niech moc czerwonej łapy będzie z wami!

The End

Daj + odwdzięczę się -

GroszekTurbo s9 Chunjo 38 lvl Ninja Dagger OFF

Remetin18 s9 Jinno 44 lvl Wojownik Body OFF

GroszekTurbo s15 Jinno Sura WP 30lvl+ ON

Niech Moc Czerwonej Łapy Będzie Z Wami!

Mój Kanał na YouTube!

Proszę modów o zdjęcie 5% :)

sssssfb.jpg

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A dziękuję :P. Już wstawiam te expowiska, na życzenie xD:)

Daj + odwdzięczę się -

Mój Kanał na YouTube!

sssssfb.jpg

Opublikowano

Jeśli poradnik byłby dla wielu użytkowników przydatny, prosiłbym o podpięcie.

PS: Dzięki za 100 wyświetleń, na YT się tak mówi to może tu też :D

Daj + odwdzięczę się -

Mój Kanał na YouTube!

sssssfb.jpg

Opublikowano

OPIS EXPOWISK NA PÓŹNIEJSZE LVLE.

Z wyrąbistym EQ :P (+8/9):

51-55: v1

56-70: v2

71-85: Red Las

96+: Grota v2

Z dobrym EQ (+6/7)

51-60: v1

61-75: v2

76-85: Red Las

96+: Grota v2.

Ogólnie wg mnie to tak powinno się expić.

The End

Tuttorial dobry, ale to co pogrubiłem to zmień ;)

Po wprowadzeniu groty v1 do Red Lasu nie opłaca się iść, bo tam potrzeba nie eq +8 i 9, ale eq wybonowanego, na co wydasz w huj kasy. W v2 expi się do poziomu 75, a następnie expi się buffa też do poziomu 75(jak chcesz wbić coś więcej, niż 75 tak trzeba, żeby buffem wejść do groty). Potem dobijasz na golemach 86 lvl i masz 5 skill M, na tym polecam skończyć grę, bo więcej skilli już nie wbijesz, a spokojnie zajmiesz się PVP(zmiana na rozpro i palucha)

Ja nie daje nic w rozpro na samym początku, uważam że na 1 poziomie nic mi to nie da :)

Na wysokim poziomie z zarabianiem jest bajka, polecam zatrzymać się na 75 i posiedzieć na metinach w DT :)

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Takich tutow jest duzo... bez sensu jest ich pisanie pewnie dostales 10% i napisales tuta o expieniu.W lesie i grocie expi sie z itemkami z bonami i z buffem.Wiekszosc uzytkownukow pisze posty typu ''ladny tut opisany bla bla bla'' albo ''skorzystam ladny tut'' zeby nabic sobie posta

GaimdKk.jpg

Opublikowano

Co do tematu tutek dobry dla zaczynajacych gre, ale 50lvl mozna nabic w 2 dni nie przemeczajac sie - jak? wyekspic sobie chara w v2 ;)

Ale i tak leci+ bo sie napracowales

Jeżeli pomogłem daj add.png

Opublikowano

Świetne, opisane wszystko dokładnie, wczułeś się w rolę... Robota na 6+ ; )

Opublikowano

Fajne ,już trochę pozapominałem jak szedł ten ciąg ,więc pewnie skorzystam jak będę wracał na ta "piękną grę" ,po zbanowanym main charze za log z HS.

Leci +. :)

Opublikowano

tutek bardzo dobry, bardzi ladnie napisany ;p

ja wojem body 11k hp, 350-450 ataku od 45 w v2 expie (juz 50 nabilem ;p ) xD

+ leci za ciezka prace ^^

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Dzięki wszystkim i proszę, jeśli ktoś widzi coś źle napisanego, o pisanie w komentarzach dobrego. Pozdro dla all od Groszka :D

Daj + odwdzięczę się -

Mój Kanał na YouTube!

sssssfb.jpg

Opublikowano

Bardzo przydatne, lecz dla nowych jednakże będzie ciężko bo nie znają prawie,że niczego :PP

Ogólnie to tutek fajniutki, podoba mi się Twój styl pisania i polecam tego tutka graczom o wielkich (szybkich) zapotrzebowaniom levelowych =)

Energy 93 lvl - LomaxMt2

Opublikowano

Tut Spoko, tylko żę , ja nie w tym stylu expie, ja wole te 10 dni zmarnowac i wbijc 70 :>.

Moim archerkiem :)

beznazwy1in.jpg

Sygna by EmpioS

Opublikowano

Bardzo fajny tut, dobrze opisany wyraźny masz + ika :D

Zbieram +/- ;D

Woj Mental lv 63 Ban Phantos

Ninja Dagger lv 38 Ban Phantos

Ninja Dagger lv 55+ Ban Kronos

Woj Mental lv 48 Ban Kronos

Ninja Dagger lv 34+ Obecnie Off Syriusz

Wojownik Mental lv 75+ On Kronos

Opublikowano

Ja od wczoraj mam ferie, czyli od jutra zaczynam ostre expienie :D Może do końca ferii wbije ten 50 :P

Pe Es :P: Polecam Grać na s15 Jinno lub s9 Chunjo - Najtaniej, najfajniej, mili ludzie, i każdy event wygrywają :P

Daj + odwdzięczę się -

Mój Kanał na YouTube!

sssssfb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...