Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 Powodów Do Skasowania Konta Na Facebook'U

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Facebook deklasuje Naszą Klasę!

Stało się to, co wieszczyli eksperci. Facebook dogania w Polsce Naszą-klasę. Polski serwis społecznościowy powoli traci na popularności a amerykański dominator - zyskuje. W październiku ubiegłego roku z Naszej-klasy odpłynęło 300 tys. użytkowników. W tym samym czasie Facebook zyskał ponad 480 tys. użytkowników i ma ich już w Polsce 9,14 mln.

Widać to czarno na białym w najnowszym Megapanelu PBI/Gemius. Facebookowi przybywa użytkowników z miesiąca na miesiąc ale do zdeklasowania Naszej-klasy brakuje największemu serwisowi społecznościowemu jeszcze ponad 2,5 mln użytkowników. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że Facebookowi systematycznie i niezmiennie przybywa userów a z Naszej-klasy uciekają tłumy można się spodziewać, że za kilka lub kilkanaście miesięcy polska społecznościówka zostanie pokonana.

Nadto Naszą-klasę wyprzedziła w rankingach grupa Wirtualna Polska, pod względem zasięgu serwis nk.pl spadł na czwarte miejsce. :O

394591421101183179764.jpeg
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

NK ssie. Słabe serwery,pomysły skopiowane od fb. Nawet tego nie mam...

Facebook naprawdę jest dobry,i mam w dupie to,co tam pisze. Nie chce mi się w to wierzyć ;).

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

Ja od 2 lat nie mam nk. To był nałóg. Pierwsza strona jaką otwierałem, było nk.pl i sprawdzenie komci komentarzy i sweet foci nowych zdjęć dodanych przez znajomych -__________-

Ludzie, opanujcie się! W ogóle jak to przeczytałem to totalnie nabrałem niechęci do tych serwisów. fb nigdy nie miałem i nie bd miał. (nie chodzi o fish bota :D)

classes06.png

Opublikowano

Sama nie wiem, moze i facebook nie jest idealny i niesie ze soba jakiestam niebezpieczenstwa, ale przeciez caly internet taki jest, a mimo to trudno sobie wyobrazic w dzisiejszych czasach zycie bez niego. Mysle ze poprostu trzeba uwazac na to, co sie o sobie upublicznia w sieci, wiadamo ze jak sie podaje jakies bardzo prywatne informacje, to moze byc to niebezpieczne...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Włamanie na profil Marka Zuckerberga!

Ale numer! Ktoś włamał się na fanstronę szefa Facebooka - donosi serwis Mashable. Tajemniczy cyberżartowniś wezwał Marka Zuckerberga do przekształcenia Facebooka w działalność społeczną.

W jaką konkretnie? Oto treść skasowanego już wpisu hakera ze strony Zucka

http://www.facebook.com/markzuckerberg

: "Niech rozpocznie się haking: Jeśli Facebook potrzebuje pieniędzy to, zamiast zwracać się do banków, dlaczego nie pozwoli użytkownikom zainwestować w Facebooka w społeczny sposób? Dlaczego nie przekształcić Facebooka w społeczny biznes tak, jak to opisał laureat (Pokojowej - od red.) Nagrody Nobla Muhammad Yunus"?

Wyjaśniamy, że Yunus założył Grameen Bank, który udzielał mieszkańcom Bangladeszu pożyczek na rozkręcenie drobnej działalności gospodarczej, zakup potrzebnych materiałów, itp. Co ważne - bank nie wymaga od klientów zastawu a pożyczki są bardzo, jak dla Europejczyków, niskie - 12-15 dolarów. Dla mieszkańców Bangladeszu to jednak kupa forsy.

Władze Facebooka incydentu nie skomentowały. Ale jeśli rzeczywiście ktoś włamał się na stronę Marka Zuckerberga, to wstyd - ironizuje Mashable. Bo jeśli sam szef Facebooka nie potrafi dostatecznie dobrze chronić swojego konta, to czy potrafi zapewnić bezpieczeństwom 600 milionom użytkowników?

Opublikowano

Miał dostęp do 160 tys kont...może i do Twojego B)

Specjaliści od bezpieczeństwa na FB mogą być z siebie dumni. Sąd federalny przyznał Facebookowi 360,5 mln dolarów odszkodowania za szkody, jakie wyrządził spamer Philip Porembski. Swoją drogą to ciekawe, czy Porembski ma polskie korzenie, czy polsko brzmiące nazwisko to jedynie przypadek.

Spamer zdobył dane logowania 116 tysięcy użytkowników Facebooka i wysłał ponad 7 milionów spamerskich wiadomości do ich znajomych z sieci. Część wiadomości zawierała linki do stron, które wykradały dane logowania użytkowników, za wejścia na inne strony, do których linki zawierał spam, Porembski zarabiał kasę.

Na komputerze spamera policjanci znaleźli dane logowania do ponad 160 tysięcy kont na Facebooku i skrypty do rozsyłania spamu. Haker wykazał się skrajną bezmyślnością zostawiając cenne i nielegalne dane na twardym dysku domowego komputera.

W krótkim oświadczeniu spece ds. bezpieczeństwa na Faacebooku przyznali, że z wyroku sądu są zadowoleni. 360 milionów dolarów to spora, nawet jak na FB, suma.

Opublikowano

Fakt jest ,że facebook robi takie rzeczy.

Ale robisz to coś na własną odpowiedzialność.

Wątpię aby udało im się przejrzeć czy włamać na tyle kont.

Nie mają prawa włamać się komuś na prywatne konto w facebooku i czytać ich wiadomości.

Aczkolwiek mają do tego dostęp ,w końcu ,są założycielami tej strony.

Opublikowano

Ja nie mam konta ani na FB ani na NK według mnie to dwia najbardziej pojebane strony świata...szkoda mi ludzi którzy sie podniecają że mają super zdjęcie na nk tragedia i tylel.

Opublikowano

Szczerze jak wam powiem jak przeczytałem all komentarze tutaj to pomyślałem że jesteście tak pojebani że masakra

Co robi facebook niż nk ?

Boże ludzie ogarnijcie się a nie piszecie takie kurwa bzdury że aż żal czytać .

Jak wam się facebook nie podoba to na chuj tam konta macie albo piszecie tutaj boże .

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Jak by co zbieram te Zielone :)

Najebałem w tego posta takie ilości ironii, że możesz mieć problemy z prawidłowym zrozumieniem zawartych w nim treści.

250Postów[v]

300Postów[v]

350Postów[v]

400Postów[v]

Opublikowano

Gigantyczna kradzież na Facebooku

Haker z Wielkiej Brytanii przejdzie do historii Facebooka. Ukradł 400 miliardów wirtualnych żetonów używanych w popularnej grze Texas Hold 'em Poker. Wartość łupu to około 12 milionów prawdziwych dolarów! Cyber-złodziej spieniężył część żetonów.

Spryciarz uzyskał dostęp do konta administratora firmy Zynga. Na Facebooku udawał krupiera Texas Hold 'em Poker. Zgubiła go zachłanność. Kradł od czerwca do września 2009 roku. W końcu hakera namierzono.

Podczas zatrzymania okazało się, że złodziej sprzedał już część skradzionych żetonów za 86 tysięcy dolarów!

Haker może trafić na wiele lat do więzienia tym bardziej, że jest recydywistą. W 2008 roku włamał się na stronę internetową jednego z amerykańskich urzędów i ukradł 3,5 tys. dolarów.

Opublikowano

Skradziono profile 250 tysięcy użytkowników Facebooka

Ta strona randkowa była kompletnie nieznana... aż do dziś. Portal Lovely Faces nielegalnie skopiował profile ćwierć miliona użytkowników Facebooka i umieścił je na swojej stronie głównej. To się nazywa robić biznes cudzym kosztem.

Strona Lovely Faces wystartowała w tym tygodniu i na dzień dobry zaliczyła wielką wpadkę. Z Facebooka skopiowano zdjęcia, dane osobowe i miejsca zamieszkania użytkowników. Strona klasyfikuje twarze wykradzionych internautów według różnych kryteriów. Można wyszukać użytkownika "chytrego", "łatwego" bądź "zadowolonego z siebie". Sprytny algorytm.

Okazuje się, że Lovely Faces to prowokacja. Twórcy strony chcieli pokazać, jak kiepsko chroniona jest nasza prywatność na Facebooku. Udało się. I to jak cholera.

Przedstawiciele społecznościowego giganta są wściekli i twierdzą, że serwis Lovely Faces naruszył warunki korzystania z Facebooka. Spece z Palo Alto zapowiadają "agresywne" działania w stosunku do internetowych prowokatorów. Wykorzystanie jakichkolwiek danych z Facebooka wymaga zgody.

Opublikowano

pkt 9 i 10 są bez sensu ;/

pozatym nasza klasa nie lepsza :>

na żadnym z tych portali nie mam konta (kiedyś miałem na nk ale usunełem przy zmianach regulaminu) i to dzięki bogu ;D

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

@offtop ja widze tutaj 11 powodów

Ale i tak zostane przy facebook'u a podobno nasza klasa ma ruską baze danych czy coś takiego wole się nie rejestrować na ruskich stronach...

Opublikowano

@Up -> dziś doszedł 11 powód.

@@@ 300 post - w profilu bynajmniej pisze 300... , obok nie :/

Opublikowano

@Up -> dziś doszedł 11 powód.

@@@ 300 post - w profilu bynajmniej pisze 300... , obok nie :/

AA to było trzeba tak odrazu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...