Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 Powodów Do Skasowania Konta Na Facebook'U

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zniszcz Facebooka, zanim on zniszczy Ciebie - radzą przeciwnicy największego serwisu społecznościowego na świecie. Jak się wczytać w regulamin Facebooka to, o zgrozo, można się zgodzić z postulatami anty-facebookowych aktywistów. Ale internauci zazwyczaj mają regulaminy serwisów internetowych w nosie albo w ogóle ich nie rozumieją. Przykazania Facebooka są dostępne tylko w języku angielskim.

Cała armia specjalistów od PR-u (w tym naczelny polski spec Piotr Tymochowicz) twierdzi, że jeśli nie ma Cię na Facebooku, to nie istniejesz. Czy ta opinia jest uzasadniona? Poniekąd tak - trudno bowiem wrzucić ponad sześciuset milionową armię użytkowników do szuflady z napisem "Facebook addiction disorder"; trudno ich także wszystkich określać mianem konformistów i papug. Facebook stał się potężną machiną do komunikacji i wymiany informacji, machiną, na której Mark Zuckerberg i spółka zarabiają miliardy dolarów. Chociaż część użytkowników Facebooka bezwzględnie powinna odwiedzić dobrych psychiatrów.

Jakie są powody do skasowania konta na Facebooku? Usiądźcie wygodnie.

1. Regulamin Facebooka jest całkowicie jednostronny Jesteśmy przekonani, że większość z Was nie ma czytała regulaminu serwisu. Znajdziecie go tu:

http://www.facebook.com/terms.php

- to książkowy przykład umowy adhezyjnej, zupełnie jak przy kupnie komórki na abonament. Albo podpisujesz, albo spadaj. Użytkownicy Facebooka zgadzają się m. in. na to, że wszystkie fotografie, filmy i cały kontent, który umieszczą w serwisie, mogą być dowolnie przez Facebooka wykorzystane (np. jako nadruk na majtkach). Jeśli zaś złamią jakikolwiek punkt regulaminu, na przykład będą hurtowo zapraszać nieznajomych albo dzielić się treściami ocierającymi się o erotykę, ich konta zostaną skasowane.

2. Szef Facebooka sam łamał wszelkie regulaminy. I w tym punkcie mamy do czynienia z czystą hipokryzją Marka Zuckerberga. Według serwisu BusinessInsider Zuck używał Facebooka do łamania haseł pocztowych i dyskredytowania swoich rywali. A taki się święty zrobił.

3. Na Facebooku nie istnieje pojęcie "prywatności".Wiecie, co Mark Zuckerberg myśli o wszystkich postulatach bojowników o intymność na FB? Według niego to użytkownicy Facebooka są ekshibicjonistami; Facebook nie tylko chce wiedzieć wszystko o swoich użytkownikach, tutaj wszystko ma być dostępne dla wszystkich. Kto z Was chociaż raz korzystał z Ustawień Prywatności?

4. Facebook ujawnia dane użytkowników reklamodawcom.Przypomnijmy: firma Zynga, twórca popularnych gier społecznościowych FarmVille, Texas HoldEm Poker czy Mafia Wars, handlowała danymi osobowymi graczy. Sprawa jest w sądzie. Nadto Facebook dzieli się informacjami o swoich użytkownikach w taki sposób, że ci nigdy się o tym nie dowiedzą. Dopóki ich spam nie zasypie.

5. Facebook to tyran. W kwietniu ubiegłego roku amerykański programista Pete Warden uruchomił roboty indeksujące, które wyssały dane 210 milionów użytkowników serwisu społecznościowego. Co zrobił Mark Zuckerberg? Pozwał Wardena.

6. Nawet prywatne dane użytkowników są udostępniane aplikacjom. Każda aplikacja, z której korzystacie na Facebooku, przed odpaleniem żąda dostępu do Waszych danych. Część z nich potrzebuje uprawnień iście administratorskich; nawet głupkowate quizy wykorzystują profile użytkowników do spamowania. Czy ktoś z Was sprawdza, jakie uprawnienia nadaje aplikacjom?

7. Tu aż roi się od stalkerów i cyberprzestępców. I pedofili, i zboczeńców, i morderców. Cała plejada więziennych gwiazd szuka swoich ofiar na FB właśnie. Najgłośniej jest o tym w Stanach. Blisko 150 mln użytkowników robi swoje

8. Niezwykle trudno jest skasować konto na Facebooku. Serwis jest tak skonstruowany, żeby jak najbardziej utrudnić użytkownikom społecznościowe samobójstwo i odwieść ich od zamiaru banicji.

9. XXI wiek a Facebook dalej jest biały jak szpitalne ściany.Brak możliwości personalizacji wyglądu może dobić.

10. A może lepsza jest Nasza-klasa?:)

11. Facebook ogłupia...Zapadł wyrok w bulwersującej sprawie. Mieszkanka północnej Florydy (USA) została skazana na 50 lat więzienia za to, że zabiła swojego synka, bo ten płakał i przeszkadzał jej grać na Facebooku.

Wyrok zapadł wczoraj. 22-letnia Alexandra Tobias przyznała się do morderstwa drugiego stopnia w październiku ub. roku.

Kobieta powiedziała śledczym, że była wściekła, bo chłopczyk przeszkadzał jej, kiedy grała w Farmville. Dziecko głośno płakało więc potrząsnęła nim, zapaliła papierosa i znowu potrząsnęła. W wyniku odniesionych obrażeń chłopiec zmarł.

zródło :

http://www.fejsik.pl
394591421101183179764.jpeg
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tym że nasza klasa deklaruje że nie będzie wykorzystywać waszych zdjęć w reklamach.

Było w CD Akczion.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Z tym, że nasza klasa poziomem odstaje daleko, a i tak wszystko z fb kopiują. Aplikacji staram się nie używać jeżeli mi ciągną wszystkie informacje do zwykłej gry, a spamu się nie obawiam. Nawet można na nim zarobić jak komuś się chce.

Do tego temat prywatności jest rozwałkowany na jakieś 5 tych samych punktów. FB >> NK

#edit

Cholera, gdzie jest "Lubię to"?

Opublikowano

Pod względem regulaminu NK jest przyjaźniejsza niż Facebook.

Po tym całym nalocie na NK(co była ta afera), wielu Polaków uważa że FB jest lepszy, i tutaj właśnie się mylą. Większość Polaków nie zna dobrze języka angielskiego, dlatego nie czytają regulaminu FB i żyją sobie w nieświadomości.

I dlatego właśnie ja nie mam konta na FB, na NK mam, ale nie wstawiam żadnych zdjęć, potrzebna jest tylko do komunikowania się ze znajomymi.

FB w Polsce będzie górował nad NK do tej pory, kiedy Polacy nauczą się języka angielskiego i będą mogli porównać na jednym poziomie oba regulaminy.

PS Było w CDA o tym.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jeśli mam ochotę pogadać, to się spotykam, ew. rozmawiam przez kom lub piszę sms lub na dżi dżi. Fejs to choroba.

pozdrawiam

Opublikowano

Po przeczytaniu,pierwsze co zrobiłem to usunąłem konto na FB , nie chce żeby jakis nupek miał moje dane,zdj. na koszulce,spodniach etc.

Więc. NK RLZ!!

mimj959.png

Opublikowano

Nie mam fejsbuka i jest fajnie ;) Niczym się nie przejmuje i nie myślę jak inni o kolejnych komciach lub sweeet fociach ...

238626.jpg]
Opublikowano

Po przeczytaniu,pierwsze co zrobiłem to usunąłem konto na FB , nie chce żeby jakis nupek miał moje dane,zdj. na koszulce,spodniach etc.

Więc. NK RLZ!!

No, słabo czytasz. Po usunięciu konta FB dalej trzyma Twoje dane i zdjęcia.

Opublikowano

Nie przeczytałem, bo pewnie znowu bzdury.

Ja nie mam tam konta, i się ciesze . Nie usuwajcie, nieraz to tylko tam można sie dowiedziec, informacij o hip hopie ;).

beznazwy1in.jpg

Sygna by EmpioS

Opublikowano

mam 2 konta oczywiście Fake Dane oba były potrzebne mi do robienia G1 :D z Warrocka nie bede usuwać bo nie mam po co ;)

Opublikowano

Oj nie będę w nocy spał, myśląc, że właśnie gdzieś są szyte gacie z moim zdjęciem.

te punkty to epic fail wgl

i wierzcie mi jakiemuś tam zuckerbergowi (czy jakoś tak) potrzebne wam wasze dane? Nie, nadal jesteście anonimowi, w pewnym tego słowa znaczeniu. Dane wykorzystywane są np dla statystyk, badania rynku itp

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

Ja uwazam tak : jezeli twoje dane sa pobierane to co z tego? Czego boisz sie podac? Adresu? Nazwiska? Tutaj naprawde nie ma o co sie bac..

Next sprawa : Wykorzystanie zdjec do jakichkolwiek celow : 600 mln jest na facebook-u wiec jak wezme zdjecie 1 osoby do wykorzystania np.na skarpetach to ta osoba jeszcze powinna sie cieszyc ze jej ryj bedzie slawny ^^..

A po primo nie mam FB i sie ciesze...

Opublikowano

Nie usune konta bo mama gra,zreszta mam sporo znajomych w tym i raczej nie da rady:P

Nie interesuje mnie to ze szef fejsbooka lamal regulamin,skoro to jego portal^ ^

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja mam nadzieje ze za 20 lat internet nie bedzie wygladal jak FB , bo juz co 3 strona w sieci jest na facebooku w kolorach facebooka streszczona na facebooku itd.

Nie dajcie sie temu Facebookowi.

Opublikowano
Next sprawa : Wykorzystanie zdjec do jakichkolwiek celow : 600 mln jest na facebook-u wiec jak wezme zdjecie 1 osoby do wykorzystania np.na skarpetach to ta osoba jeszcze powinna sie cieszyc ze jej ryj bedzie slawny ^^..

Albo np. na majtkach z podpisem "chapaj dzide"

Back in the day trollin' was somethin'

Opublikowano

a tam, mi tylko fb przeszkadza w tym ze spam na poczcie a akurat mam na swoja glowna i czasem jest grubo;d Ale na facebooku sa lepsze gry niz na nk!!: D

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...