Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server Zmasakrowany. Wszyscy Patrzec W Ten Temat!

headkevin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra nie weszłem na server 1 dzień rano wchodze niema nic zamek zmasakrowany, jestem świadkiem wielu zdarzeń jakie miało miejsce 1 gosciu jakis tam miał nick napisał mi ze jest z innego servera i mpc mu graczy zabiera i rozpierdoli im server (Sory za wulgi ale nie mge.)

Z servera wiele nie zostało moją propozycją jest zrobienie nowej whitelisty i od nowa wczytania mapy.

I na white-liste przyjmowac tylko zaufanych graczy niewiem 150+ postów co zaden nubek sie nie zarejstruje a także patrzec na date założenia konta..

Czy jest stałym bywalem mpc.

To moja propozycja, prosze o uważne rozpatrzenie ponieważ teraz na serverze kazdy robi co chce.

Geo, alarmuj!

Opublikowano

Fajny serwer, oby nie zamknęli z powodu tych wszystkich lamerów, którzy rozwalają chatki i wylewają lawę :/. Nie ma co kontynuować tej mapy, wystarczy zajrzeć i już widac straty spowodowane przez te trolle. Lawa na spawnie, pół zamku rozwalonego, domki to teraz jeden wielki gruz. W dobrym stanie sa chyba tylko te posiadlosci, które stoją daleko od zamku i spawna.

Zbieram + i - :)

Nie dojedziesz do konca ;>.

Dalej, dalej ^^

Jeszcze sie nie znudziles?

Naprawde wkurzajacy z ciebie koles.

Pewnie czekasz na niespodzianke ;).

Jeszcze troche...

Kolejna minuta z zycia innych ludzi <evil>.

Opublikowano

to ten zamek tak zostawcie na cześć tego ataku idiotów

i zapuście się w głąb mapy zbudować nowy zamek, przecież

mapa może się generować na bieżąco.

.

Opublikowano

Mi to ktos zmienił hasło do konta. Chodź jest trudne do zgadnięcia.. Ktoś tutaj robi włam do bazy. Jestem za nowymi kontami i nową mapą, tak być nie może, Oczywiście Geo się nie zgodzi.

Ale nasz świat wygląda tak:

-Częste włamania na konta. Nawet administracyjne...

-Codziennie coś zburzone.

-Zmienianie nicków przy tabliczkach.

-Zalewanie domów lawą / wodą

-Robienie kopalni w nie swoich domach.

-Zmiana haseł do kont.

-Kradzież rzeczy w zablokowanych skrzyniach!

Trochę tego jest ^^

Rozwiązanie:

-Wyczyścić WhiteList.

-Nowa czysta mapa.

-Gracze którzy zalewali domu / byli na tym złapani! Nie mają prawa grać na serwerze.

-Zbudować miasto w głąb mapy!

Nie które rozwiązania nie są najlepsze np mapa w głębi mapy bo spawn będzie daleko ale coś można wymyśleć.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Iska, to nie ma sensu po prostu reset ogólny tak jak matex mówi.

-Częste włamania na konta. Nawet administracyjne...

-Codziennie coś zburzone.

-Zmienianie nicków przy tabliczkach.

-Zalewanie domów lawą / wodą

-Robienie kopalni w nie swoich domach.

-Zmiana haseł do kont.

-Kradzież rzeczy w zablokowanych skrzyniach!

Trochę tego jest ^^

Rozwiązanie:

-Wyczyścić WhiteList.

-Nowa czysta mapa.

-Gracze którzy zalewali domu / byli na tym złapani! Nie mają prawa grać na serwerze.

-Zbudować miasto w głąb mapy!

Opublikowano

Jestem za.

Dzis musiałem wyprowadzić się z zamku i zamieszkać bardzo daleko z kolega, bo życie w zamku nie miało sensu.

Opublikowano

Ja niestety straciłem sporo budowania. Ktoś mi zmienił hasło do konta a nowego zrobić nie mogę a zrespiłem się w moim mieście to mój dom rozwalony aż do dna a całe miasto płonie...

Opublikowano

Proponuję nową CZYSTĄ mapkę, sami powinniśmy zbudować sobie domy, oraz zbudować WIĘKSZY zamek, tak, aby więcej ludzi mogło w nim mieszkać. Proponuję również ustalenie jakiegoś lepszego regulaminu...

Opublikowano

Poczekamy na geoninga co on na to a jak nie to niema sensu już tam grac przeciez bo nie na to włożylem tyle wysilku w te budowle mojej kopalni itd żeby ktos to rozwalał nie.. ? musimy byc pewni ze jak cos zbudujemy to zostanie na miejscu.

Opublikowano

@Iska

Nie, bez sensu.

@Top

Nowa mapa odpada, dużo się już porobiło na serwie, szkoda zmarnowanego czasu. Naprawienie wszystkiego z pomocą wielu ludzi zajmie pół godziny, a tak będzie trzeba od nowa wszystko szukać, odkrywać mapę i zbierać surowce.

Jedyne co mi się podoba, to reset Whitelist i dodawanie tylko osób z określoną liczbą postów, albo zrobić dostęp do działu z ograniczeniem, było by łatwiej.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Gps, pół godziny? W takim razie nie widziałeś kopalni, domów, zamków i innych rzeczy... Przy pomocy KAŻDEGO zajęło by to minimalnie 3 godziny.

Jestem za blokiem graczy, którzy coś niszczyli, lub wchodzili nie na swój teren.

Opublikowano

Jestem za.

Dzis musiałem wyprowadzić się z zamku i zamieszkać bardzo daleko z kolega, bo życie w zamku nie miało sensu.

Ja jestem przeciw wpisom na white list na podstawie postów.

Jestem czytelnikiem tego forum od dłuższego czasu ale nie uczestniczę w dyskusjach więc nie miałem po co rejestrować konta do momentu kiedy stało się to niezbędne aby zagrać na serwerze.

Mapę można zresetować ale musi też zostać wgrany plugin którym admin zablokuje budowanie/niszczenie miasta i jego ulic, chyba Cuboid się nazywa.

Opublikowano

Ja takze.Ale co do 150+ postow bez sens.Moze ktos jest ogarniety a nie ma 150 postow to co.. spamic musi? Dla mnie bezsens.Mapa reset konieczny.

Opublikowano

Padman i Achmen niestety jest to konieczne jak sama nazwa mowi Server MPC A nie server ludzi ktorzy sie o nim dowiedzieli od kolegów i jest teraz najlepszy w europie..

Ludzie którzy nie mają postów a są uczciwi pamiętam pare nickow tez dostaną dostep zapewne.

Ale napewno ludzie z 10 postami nie pograja. ;/

Bo każdy bedzie mówił ze nie psuje a kazdy rozwala.

Opublikowano

Dobra fajnie , tylko z tym ograniczonym dostepem zalezacym od ilosci postów . Wiesz , ja zarejestrowałem sie na tym forum własciwie tylko po to żeby pograć w Mc .Mam 1 (no teraz drugi bedzie ) post , a wielokrotnie , bezinteresowanie pomagałem innym graczom i bez pytania sie o czyjekolwiek pozwolenie odbudowywalem fontanne na przedmiesciach . I co mam zostac pozbawiony gry bo ktos tam pali grabi niszczy ? Ja sie wyniosłem w głąb mapy i mam to gdzieś .

Opublikowano

Tutaj niema żadnego włamu do bazy panowie, problem tkwi w tym że plugin od logowania coś szwankuje dzisiaj wchodząc na swoje konto musiałem ponownie się rejestrować i myslałem że już mam po itemkach ale tak nie jest, ktoś wbija na wasz nick i poprostu ma to samo co ja miałem.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Server zbyt otwarty IMO. Byle dzieciak może się dostać i zepsuć zabawę. Czekamy na plugin zapewniający prywatne działki.

BTW. na jakie hasło zmienili wam? Może mam to samo =x

1644b8636667.png

Opublikowano

Dodam od siebie jedynie to, że już na początku mówiłem, żebyście się nie przywiązywali do tego, co robicie.

Zdajemy sobie sprawe z tego, że takie sytuacje mogą mieć miejsce, ale spokojnie - gdy serwer nie będzie w fazie BETA zapewniam Was, że coś takiego się nie powtórzy.

Na razie serwer nie jest "pełny". Należy o tym pamiętać...

Opublikowano

@PadmaN nie o to chodzi ale podam przykład:

wchodzę sobię na mpcforum pierwszy raz i mówię że na forum siedzę od dłuższego czasu. Uwierzysz mi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...