Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Notoryczne Resy Kompa ;///

pemo444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem bo od jakiegoś czasu ciągle komp mi się resa albo zwykły res albo blue screen ;/ rekord to 5 resów pod rząd . Naprawiałem CClenerem ale nie pomaga ;/ . Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawiać ? . Oprócz formata .

Opublikowano

Zalezy jaki masz sprzet, ja mialem zasilacz 750W, przy tym procek quad 2550ghz, nvidia 280gtx 1gb, i ram 4gb, po prostu nie wyrabial zasilacz i sie wylaczal, zmienilem na 1100w i jest ok.

Zmien zasilacz, ale najpierw napisz jaki masz sprzet

logo_black3.png

Opublikowano

Sprawdź temperatury. Ja miałem za wysoką temp. procka i się resetował. W biosie da się zmienić temp., po której komputer się resetuje.

Opublikowano

najpierw zobacz czy ci jakiś wentylator się nie zatrzymała lbo czy nie kręci się podejrzanie wolno - resety kompa najczęściej spowodowane sa właśnie złym chłodzeniem

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

Hmm nie wiem . Kompa mam otwarego i wszystko w nim jest ok . SPrawdze jeszcze tą temperature . Ale wątpie że to ona .

Opublikowano

Podaj temp. minimalną i w stresie. Procesor możesz rozgrzać OCCT.

Sprawdź chłodzenie, może odpięło się od napięcia, przez co nie chłodzi proca.

Podaj model zasilacza, moc mnie nie interesuje.

Zrób także foto, przyjrze się wentylatorom.

Opublikowano

Restartowanie się komputera wynika że masz słaby napęd lub za słabą kartę graficzną mi się restartował gdy wkładałem płytę do stacji kupiłem nowy napęd i wszystko ok

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

Restartowanie się komputera wynika że masz słaby napęd lub za słabą kartę graficzną mi się restartował gdy wkładałem płytę do stacji kupiłem nowy napęd i wszystko ok

Mi się resetował od klawiatury, bo była zakurzona. Kupiłem nową i wszystko jest ok.

Opublikowano

Komp kurde nawet roku nie ma xD Czasami jest Blue Screen a czasami normalny res . Wkurwić się da jednym słowem ... Zasilacz Modecom Feel2 400W . Niech ktos kto sie naprawde na tym zna poda gg lub napisze do mnie 6128014 ;)

Opublikowano

Modecom jest wpisany na czarną liste zasilaczy (chcesz szczegóły -pw), więc zacząłbym od jego zmiany

Zamień go np. na ten:

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=15432

Nie ma 100% pewności, że takie cuda czyni zasiłka. Powodem mogą być zbyt wysokie temp. procesora.

Ściągnij CoreTemp i podaj temperature proca. Zobacz także czy chłodzenie procesora działa sprawnia i nie jest zakurzone.

Wątpie żebyś od tego czasu je czyścił, więc delikatnie je wyjmij i wypucuj z kurzu. Jeżeli w ogole się nie kręci, sprawdź czy czasem nie wyleciało z napięcia.

Jeżeli wyleciał podepnij kabelek od chłodzenka do napięcia CPU FAN.

Opublikowano

Wyczysc zasilacz porzadnie jak i kompa od kurzu.

Mialem ten sam problem,znikal gdy go otwieralem i czyscilem:)

Zostaw otwartego kompa.;)

sstwc.jpg

Opublikowano

Temperatury: Tj.Max 115 stopni , CPU 32 stopnie , i jeszcze tam jest jakieś low i high . Low ma 31 stopni , a high 33 stopni . Zasilacza narazie nie będę zmieniać bo komp jest na gwarancji ;/ .

Opublikowano

Mi się kiedyś komp resetował ,zrobiłem formata.

W Lato też mi się resetował ,płyta główna się zjebała...

To już zależy od sytuacji...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ja rowniez jakis czas temu mialem blue screen :D

Ale jakis informatyk przyszedl do mnie i powiedział ,ze mam padnietą pamiec Ram

zamontował i do dzisiaj zadnych problemow z tym blue screenem nie mam :P

jezeli komputer masz jeszcze na gwarancji to niech Ci nowy przysla xD

tak jak pisalem powodem moze byc pamiec ram :>

Opublikowano

...

zrób zdjęcie screena, wklep błąd w google i zobacz sobie co jest nie tak.

Przesmaruj procesor pastą. Mi pomogło. Komputer śmigał jak nowy, przestał mnie boleć ząb i kot zaczął normalnie srać do kuwety !

f.png

Opublikowano

Temperatury odpadają. Jednak minimalne nie wiele mówią, więc na wszelki wypadek rozgrzej go programem OCCT (tutoriale znajdź w gugle).

Pozostaje zasiłka. Wymień ją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...