Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 Broń Za Nx (Ar) - Koniecznie Perm.

Ariss

Jaką broń wybrać?  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która bro??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prawdopodobnie w najbliższym czasie zakupię NX'y. Nie mam zamiaru wydawać kasy (prawdziwej) na jakieś czasowe badziewia, chcę kupić broń na perma.

Z eventu będę miał nawet dobrą sniperkę perm, chcę do niej dokupić jakieś dobre AR.

Mam jeszcze na 55 dni P19 MOD CAMO, ale nie podoba mi się... ( Z eventa dostałem poprzedniego - 3 miechy).

Rozmyślałem nad M416 CQB - pewnie to nikogo nie zdziwi xD

Gra mi się nią dobrze, ale jest ona tak powszechna, że aż mi sie chce rzygać...

Myślałem też nad M6A2 SRT - również dobra, troszkę mi się wygląd nie podoba, ale to jest najmniejszy problem...

Co możecie jeszcze polecić.

Uwielbiam: Snow Walley , oczywiście też nie pogardzę sectorem 25 ^^ I również lubie Two Towers... Kilka innych też, ale raczej szukam broni pod te mapki, aaaaaa i oczywiście gram bardzo dużo FT dla lvl'a (chce speca za GP z miotaczem itp)...

Broń musi się sprawdzać na zombiakach i musi nie mieć zbyt dużego odrzutu i rozrzutu.

Nie cierpię P90 TR (nie wiem co wy w niej widzicie) - może i dobra jest na małe mapy, ale to już wolę P19 MOD CAMO (55 dni jeszcze).

Mam MSG3 ... Oraz 165k GP (jeśli byście jakieś alternatywy za gp podali, oczyiście musi 80k zostać na sniperke).

Zastanawiam się również nad M39 EMR (chyba tak sie nazywa) to taka snipa podobna do Rec 7 Ranger, też ma celownik bez scopa...

Opublikowano

ja bym ci polecił xm8 nie jest tak monotonna jak m416cqb jest jakby bazowana na g36e ale lepsza w sam raz jest na takie mapy i zombie :D

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Hmm .. z opisu wynika , że lubisz duże mapki ...

więc .. hmm ..

CQB - heh .. mam je sam na perma .. jest to bardzo dobra broń , i mam wyj**ane , że jest powszechna ..

Oprócz tego dobre jest jeszcze G36 Valkyrie oraz REC7 ..

Te bronie mają bardzo dobry recoil , oraz demage

:

• XM8
  • M416 CQB
  • G36 Valkyrie
  • REC 7
  • M6A2 SRT

1354406725-U90533.png

created by me

Opublikowano

No właśnie ... M416 CQB ma bardzoooo mały DMG, ale przy takim celu to nie jest problem.

Grałem kilka razy XM-8 od Daxer'a - wg mnie słaba broń, jedyne co dobre to celownik... Zupełnie inczaje jest XM-8 w innych grach, tu jest najsłabsza.

G36 Valkyrie - też się zastanawiałem, jest dobra, ale ma tylko inny skin niż G36E więc jeśli moge mieć to samo za GP to nie biore...

REC 7 - Nie grałem nigdy

Aha i po co mi XM-8 skoro ona ma taki sam celownik jak ta snipa co na perma bedzie. Mi chodzi też, żeby pograć na średnich mapach. Ale SMG odpadają, nie lubie ich (tylko do P19 MOD CAMO się przyzwyczaiłem xD )

Jeszcze jakieś pomysły?

A co myślicie o M39 EMR Desert - ona ma ok 80% DMG (to bardzo dużo), zalicza się do SR, ale ma celownik bez scopowania (jak M4A1 czy M416 CQB - jak wszystkie AR)... Przy czym strzela dość szybko... Myślę, że jest porównywalna do Rec 7 Ranger w której się zakochałem, ale nie będę NX na skrzynki marnował, a potem reneviale...

Opublikowano

Oczywiście CQB

Tylko powiem ci tyle iż ta broń znudzi ci się .

Np mnie bardziej interesuje i o wiele lepiej mi się gra G36 Valkyrie

Ogarniasz G36E kup Valkyrie ;D

9368_gold.png

Opublikowano

Przeczytaj mój poprzedni post xD

Skoro dostanę G36E bez NX'ów to troszkę mi ich szkoda na Valkyrie, ale co sądzisz o M39 EMR Desert ?

Opublikowano

skoro tamte ci nie pasują proponowałbym wyprobować

Famas'a G2 <3 oraz m4a1 desert wariorr mimo ,że nie są powszechne naprawdę dobrze się sprawują na tych mapach

@Edit według mnie nie valkyrie szkoda kasy ...

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Przeczytaj mój poprzedni post xD

Skoro dostanę G36E bez NX'ów to troszkę mi ich szkoda na Valkyrie, ale co sądzisz o M39 EMR Desert ?

Hmmm ;d ja tam mam zamiar kupić ponieważ podoba mi się skin ;>

Fajną bronią wartą zakupu jest również L85A1 MOD czy nawet Famas G2

9368_gold.png

Opublikowano

Kurde, chyba musze kogoś poprosić o gifty na 1 dzień, żeby spróbować, bo się nie zdecyduję xD

M4A1 DW - to jest bardzo podobna broń do zwykłej M4A1.

L85A1 MOD - musze przetestować

Famas G2 - czym to się od zwykłego różni? Tylko dodane celownik i tłumik

CO SĄDZICIE O M39 EMR DESERT? MIAŁ KTOŚ? Snipe 80%DMG z celownikiem bez scopowanie to jest bomba, strzela z podobną szybkością do M4A1, więc podwójna gratka xD

Co o niej myślicie? Miał ktoś styczność? Polecacie czy odradzacie? Wersja M39EMR jest dostępna za GP, więc ktoś musiał mieć xD

EDIT DODAŁEM ANKIETĘ BO TO POMOŻE PRZY WYBORZE.

Opublikowano

Kurde, chyba musze kogoś poprosić o gifty na 1 dzień, żeby spróbować, bo się nie zdecyduję xD

M4A1 DW - to jest bardzo podobna broń do zwykłej M4A1.

L85A1 MOD - musze przetestować

Famas G2 - czym to się od zwykłego różni? Tylko dodane celownik i tłumik

CO SĄDZICIE O M39 EMR DESERT? MIAŁ KTOŚ? Snipe 80%DMG z celownikiem bez scopowanie to jest bomba, strzela z podobną szybkością do M4A1, więc podwójna gratka xD

Co o niej myślicie? Miał ktoś styczność? Polecacie czy odradzacie? Wersja M39EMR jest dostępna za GP, więc ktoś musiał mieć xD

EDIT DODAŁEM ANKIETĘ BO TO POMOŻE PRZY WYBORZE.

Famas G2 - niby dodali tylko celownik tlumik i bajery ale jednak grając odczujesz masakryczna różnice ;p

m4a1 DW - tylko z wyglądu :)

L85A1 MOD - według mnie średnia ale to byś musiał sprobować

M39 EMR DESERT - grałem według mnie najsłabsza opcja z tych 4 :P

EDIT niepotrzebnie dałeś do ankiety m416cqb każdy prawie ci ją poradzi :P (sam mam na perma xD)

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

XM8 mam i polecam !

Genialna zabawka na małe i duże mapy.

Już chyba wystarczająco opinii udzielono.

Zamykam.

Opublikowano

XM8 mam i polecam !

Genialna zabawka na małe i duże mapy.

Już chyba wystarczająco opinii udzielono.

Zamykam.

Dax zaczekajmy.

Ankieta jest od 1 h a na pewno jeszcze jest wielu ludzi którzy mu doradzą.

9368_gold.png

Opublikowano

omekpall - bardzo Ci dziękuję, pisałem już PW do Dax'a xD

Liczę na więcej głosów i nie wiem czy nie usunąć M416 CQB z ankiety bo każdy to naciśnie a się nie wypowie...

Ale niesamowicie "zje*ałem" nie było mnie jak była Gieta za GP na perma ;/ ale cóż mówi się trudno, następnej broni nie przegapię :)

Opublikowano

moje prpozycje :

-REC7 RANGERS chociaz w sumie jak masz snajperke to moze Ci sie nie przydac ale moze ona sluzyc jako bron szybkostrzelna (ma tez normalny celownik

-XM-8 - nie wiem jak mogles jej nie polubic ja ja uwielbiam no ale coz rozne gusta...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Mówie właśnie, że sie zakochałem w REC 7 RANGER - ale nie mam zamiaru kupować broni która "raz wypadnie, raz nie" ze skrzynki + kilka reneviali które nie obiecują perma...

XM-8 Ma wg mnie dużo większy rozrzut i odrzut niż G36E Valkyrie, i na dodatek bardzo głośno strzela = przeciwnicy wiedzą gdzie jesteś...

Opublikowano

Moja rada jest taka nie kupuj m416 cqb, po pierwsze szybko sie nudzi a po drugie przyzwyczaisz sie do tego recoila i juz zadna inna bron nie dasz rady grac...

Ja kupilem na perma m6a2-srt i jestem cholernie zadowolony:) na ogarniecie jej potrzebowalem okolo 5dni, ofc nie mowie ze jestem jakis Pro i w ogóle:P (gram dla przyjemnosci:P). m6a2 kupuje bardzo malo osob a nie docenia wogole tej broni... przeciez ona od cqb rozni sie tym ze ma wiekszy recoil czyli niby gorsza? wcale nie bo tak jak pisalem wczesniej nie nudzi sie i gdy bedziesz gral inna bronia to forma Ci zostanie:) A dodatkowe jej plusy to wiekszy magazynek i szybsze przeładowanie co sprawia że sprawuje sie bardzo dobrze na zombiakach:)

A z ankiety jeszcze bym Ci polecil:

rec7

famas G2 (jak dla mnie za wolno sie z nia biega ale ladnie kosi)

i slyszalem sporo dobrych opini o l85

Miłego wybierania:)

Opublikowano

Najbardziej bym się ucieszył z REC 7 RANGER - miałem przyjemność mieć ją przez 2 dni podczas eventu - wg mnie broń... genialna ! Duży DMG i super celownik... ;]

Ale nie bede kupowal skrzynek i "próbował trafić" bo szansa jest 1:50 chyba...

Opublikowano

Tak jak wyżej każdy pisze m416 CQB najlepsze.. ja też się z tym zgodzę ale...

REC7 Ranger = zawalista broń: szybka silna z małym rozrzutem-polecam ;)

G36E Valkirye = niby inny skin ale dla mnie robi różnicę

Famas G2 = broń szybka... może ma małe damage ale za to mały rozrzut.

82okudikph2w_t.jpg

sygna by me

Jeżeli pomogłem... KOPSNIJ Plusa xD

Opublikowano

Mi też się jakoś wydaje, że G36E Valkyrie jest sporo lepsza od GP'owej poprzedniczki... O kilka razy częściej z niej HS'y szły, może to tylko zbieg okoliczności , ale jednak xD

Boję się, że M416 CQB się szybko znudzi... Ja jednak mam dość spore wymagania xD

Grałem wcześniej w CS'a uhh... 7 lat ;] ESL grałem, itp. ale tak mały wybór broni zmusił mnie gre zmienić, więc tu przyszedłem, a tu jest tak dużo broni że nie wiem co wybrac xD

EDIT - chyba zdecyduje się na G36E Valkyrie... Ale piszcie jeszcze, chce poznac wasze opinie ;]

Opublikowano

M416 CQB broń powszechna , universalna na wszystkie mapki :D.

Famas G2 podobna do m416 bez dużego recoila, przeciętne dmg , ale szybka kosiarka.

M6a2 również podobna do m416 nie ma dużego recoila.

REC7 większy recoil oraz dmg :).Dobre to i na bliskie kontakty / małe mapy.

M39 EMR DESERT kosiarka na bliskie kontaktu typu sniper only/ melle bez scopa ;x.

G36e Valkyrie o wiele lepsze niż zwykłe ze GP , niewiem dokładnie , ale chyba lepsza celność, szybsze przeładowanie i mniejszy recoil.

Dałem ci opisy bo wszystkie te to dobre bronie i ja miałbym kłopot z wybraniem perma :D.

Opublikowano

Właśnie ogladnąłem "previev" bardzo wielu broni gracza "Baxstar" - na youtube to znajdziecie... Na 99% zabiorę G36 Valkyrie :

Również się zgodzę z nim - G36E jest jedną z najlepszych broni w grze. M416 CQB jest gorsze od zwykłego, bo ma złe "przybliżanie" za słabe.... Kupię G36E Valkyrie, i M416 za gp - jest lepsze od CQB ;]

@@ EDIT - zauważyłem że valkyrie ma mniejszy odrzut i rozrzut niż zwykłe G36E ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...