Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Texture Hack Ponownie Działa Po Patchu

Kuba018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Źródłem tuta jest strona:

http://www.itsmods.com/forum/Thread-Patch-1-05-How-to-get-Textures-working-again.html?pid=6636#pid6636

Chcesz znowu grać używając texture hacka? Rozwiązanie jest banalne.

Przejdź do folderu z grą/main np.:

E:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\call of duty black ops\main

Znajdź pliki, których nazwy ukazywały Ci się w błędzie kiedy uruchamiałeś grę.

Jeśli jest to plik np.

iw_11.iwd

zmień jego nazwę na np.

iw_26.iwd

Nazwa może być dowolna, ważne, żeby nie było już innego pliku o takiej nazwie w tym folderze.

Teraz uruchom Steama i Black Opsa a oryginalny plik iwd_11.iwd pobierze Ci się automatycznie, a ty będziesz mógł znowu grać z texture hackiem. :)

Opublikowano

zmieniam np iw_01 na iw_30 i mi pozniej wysakakuje ze zly jest ten iw_30 wiec nic mi to nie daje aha i steam jakos mi nie chce pobierac plikow :P

Opublikowano

mi nie chodzi zrobiłem all i nic ,niech się wypowie jeszcze autor tematu...

sonsond.png

"Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment,

W którym każda myśl waży grubo ponad tonę"

Opublikowano

Sprawdźcie, czy Wam w Szkoleniu bojowym działa :)

Horx - Steam > Biblioteka > Prawym na BO > Właściwości > Zakładka "Pliki lokalne" > "Sprawdź spójność plików gry"

Opublikowano

w sumie to zrobilem i dziala po mojemu chociaz skorzystalem z twojego tuta ;) ale mam inny problem i czytam nie tylko ja wchodzac na jakikolwiek serwer mam zaraz po zaladowaniu mapy komunikat ze zostalem rozlaczony i pojawia sie ta wtyczka i mnie wywala ale coz chyba musze czekac na nowego patcha bo z netem nie mam zadnych problemow 4 dni temu bylo ok

Opublikowano

Up: Steam > Biblioteka > Prawym na BO > Właściwości > Zakładka "Pliki lokalne" > "Sprawdź spójność plików gry"

gdy pobierze ci nowe pliki czyli oryginalne textury zrob tak jak w turialu

a najlepiej odrazu pozmieniaj pliki chodiz mi o to ze jak masz podmienic np. iw_01 iw_02 iw_03 to skopiuj te pliki np na pulpit i wsadz do tych skopiowanych plikow texturki, nastepnie zmien nazwy plikow do ktorych wsadziles textury (tych skopiowanych) np ja zmienilem na iw_30 31 32 itd gdzy juz wsadzisz texturki do skopiowanych plikow i zmienisz ich nazw skopiuj te z pulpitu i wklej do tego oryginalnego folderu chyba "main" nie pamietam xD

yyy tak chaotycznie troche ale mysle ze kumasz ;)

Opublikowano

No tak ładnie wszystko tylko jeszcze jednej że czy nie kumam chodzi o to że napisałeś: np. iw_01 iw_02 iw_03 to skopiuj te pliki np na pulpit i wsadz do tych skopiowanych plikow texturki. Wsadzić do skopiowanych plików texsturki o to mi teraz chodzi je trzeba pobrać czy jak ? sorki ale texsture hacka pierwszy raz uruchamiam więc nie wiem dużo xD;)

Opublikowano

HORX !!!! zrpbilem dokladnie tak jak napisales i nic. Dalej nie dziala. Czy po skopiowaniu tych zmienionych plikow z teksturami i zmieniona nazwa te orginalne iw_01 iw_02 iw_03 mam usunac czy zostawic bo ja je zostawilem w tym folderze "main".Nie wiem juz co mam zrobic. Sprawdzilem tez wczesniej spojnosc plikow gry i wyskoczylo mi "pliki gry zostaly pomyslnie zweryfikowane".Dajcie znac co jeszcze moge sprobowac.

Opublikowano

HORX !!!! zrpbilem dokladnie tak jak napisales i nic. Dalej nie dziala. Czy po skopiowaniu tych zmienionych plikow z teksturami i zmieniona nazwa te orginalne iw_01 iw_02 iw_03 mam usunac czy zostawic bo ja je zostawilem w tym folderze "main".Nie wiem juz co mam zrobic. Sprawdzilem tez wczesniej spojnosc plikow gry i wyskoczylo mi "pliki gry zostaly pomyslnie zweryfikowane".Dajcie znac co jeszcze moge sprobowac.

nie zadnych plikow nie usowasz

kurde to nie nie wiem o co biega mi dziala ...

Opublikowano

Mi textury dzialaja i jest ok ale gra mi nie dizala z innego powodu xD. Jak masz folde iw_01 (w tych co pobrales) to te textury powinny isc do iw_01 (oryginalnego) ale u ciebie bedzie to np ten skopiowany iw_30 jezeli robiles tka jak pisalem a jezlei ci chodiz jak otworzyc oryginalne pliki z texturami w tych Steamowskich folderach to za pomoca WinRARa otworz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...