Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Expienie Daggerem Na Poli

MarioBase

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak już na blogu zapowiadałem miałem napisać wkrótce TuT jak wbić w 15 dni od 42 do 70, dziś nastał ten dzień, a więc do rzeczy:

Z góry uprzedzam iż żeby wbić 70 lvl w 15 nie można się opier***ać, ja expiłem około 600 min ( 10h ) dziennie

Potrzeba nam:

- jelonek +9 śr. minimum 20% z kd potwora +3. +4

- maska najlepiej z reg. pż 20% ( nie koniecznie musi być taka )

- tarcza obojętnie jaka ( nno czasem się przyda jak ktoś chce nam uprzykrzyć expienei poprzez omdlewanie )

- kolczyki, tu polecam ebony +9 najlepiej z przetopami

- brazoletka, srebrna +9 również najlepiej z przetopami

- naszyjnik koniecznie z max pż minimum 1,5k

- buty również z 1,5k ( i jak dacie radę to jakiś % na omdlenie też się zda )

- zbroja koniecznie minimum 1,5k pż ( może być również kd witala, oraz kd speeda )

- sporo marmurów dzikusów... polecam maniak czar. wiatru, dziki sługa, ezo. fanatyk, pająków,

- poli na 1 pkt wystarczy ;)

Ja osobiście kupiłem 500kk na allegro żeby wyżej wymienione eq zakupić

No to teraz expimy ;)

Do 5 lvla expimy na psach, wybieramy profke i ulepszamy zbroje, miecz, tarcze na +4

Idziemy na wilki i tam expimy do 10 lvla,

Okej, 10 lvl jest no to czas do m2 iść na zaprzysiężone.. zostajemy tam do 15 lvla,

Następnie szukamy jakiegoś pt na dzikusach, lurujemy do 28 lvl, później można poszukać jakiegoś pt na pustyni tak aby szybko nabić 30 lvl.

Mamy 30 lvl, zakładamy potężnego jelonka i lecimy lurować na BO aż do 40/42 lvla.

40/42 jest więc pora iść do v2, polecam zrobić buffke chociaż z pomocą, błogo na M1.

Jesteśmy w v2, idziemy na jakiś mały spot ze szponami, bierzemy po 1 grupce ( tak jest bezpiecznie, po co tracić marmury przy drobnym lagu ).

Wbijamy 54 lvl w max 2 dni i tu radzę zakupić pierścień expa na 15 dni ( tak dla bezpieczeństwa ;d jakbym się nie wyrobili z expem ).

I od 54 lvla można praktycznie brać po 2 grupki loozem ;) aż do 65 lvla.

Na 65 lvlu można zakupić jakieś smocze noże i expić z "buta" na "bigspocie" i tak do 70 lvla.

Dodam jeszcze iż ja nie wykonywałem misji od 42 lvla, takim sposobem wbiłem 69 i wyszedłem z v2, zrobiłem wszystkie misjie.. nabiłem sobie 70 lvl i 10% ;)

Build:

http://www.mpcforum.pl/blog/400/entry-372-s22-ninja-dagger-build-wg-mariobase/

Dla nie kumatych na marmurach expimy dopiero w v2 ( 40/42 lvl )

Filmik z mojego expienia w v2 na poli

To chyba na tyle, w razie czego proszę pytać.. chętnie odpowiem na wszystkie pytanka związane z expieniem daggerem.

Tym sposobem można expić chyba wszystkimi klasami ;)

No to chyba wszystko, jak mi się coś przypomni / zapomniałem o czymś to dopiszę ;D

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Dobra Mario mam pytanie

1.Mam ninje 66lvl,razem z eq mam 12k hp,ile bede mogl brac grupek na poli(stac mnie na jelonka sr+30 z KD+3)

2.Ile wexpie z 66 na 70?

sstwc.jpg

Opublikowano

Dobra Mario mam pytanie

1.Mam ninje 66lvl,razem z eq mam 12k hp,ile bede mogl brac grupek na poli(stac mnie na jelonka sr+30 z KD+3)

2.Ile wexpie z 66 na 70?

1. 2-3 z fartem 4 grupki

2. jak się ostro wezmiesz + exp ring z IS to 3-4 dni.

Z tym że jak masz dobre skile to exp lepiej z "buta" :P

06111340665805659837.png

Opublikowano

A jaki item (5 bonów) najbardziej przyda się w expie na poli ?

I ile mogę brać grupek, jak będę miał zbrojkę 1,5-2k hp, buty 1,5k, bransa 1,5k , naszyjnik 1,5k , jelona śr. ok. 42% z buffem pomoc, blogo m5 + na 40 lvlu ?

btw. nie ma ktoś na sprzedanie jelona śr 40%+ na Onyksie ? :D

52287137559562145640.png

Opublikowano

zlodzieju pierdolony, okradles keczupa...

wlasnie takich ludzi trzeba niszczyc, nie polecam z nim gry. pozyczycie mu eq, a on wam je juz wezmie na zawsze.

Opublikowano

Poradnik dla noobków ^^. Na 54 lvl 2 grupki <lol2>. Stary jakie ty eq posiadasz ... Albo umiejętności :]. Od 60 radzę iść na największy spot w nocnych porach ;x. Ja z fioletowymi potkami czyściłem all i przy okazji biegłem na spot obok wybić tam też i jak wróciłem zaczynały się moobki respić :]. Więc ciekawe umiejętności kolego posiadasz ;x. "Jelon śr 20" ? Chyba Cię pojebało takiego jelona w dupsko sobie wsadź minimum śr 30. Najlepiej,aby postać posiadała 150 speeda ataku i z 180 speeda i wtedy można expić. A nie takie bicie na ledwo,ledwo. Aha i mogłeś dodać też,że ten "poradnik" nie tylko może służyć ninjom,ale i również wojom,surom,szamanom,oczywiście ninja będzie mieć największy dmg,ale nie dyskryminujmy innych nie dam Ci nic za ten poradnik bo nie jest to jakaś sensacja :].

Opublikowano

'' poli na 1 pkt wystarczy '' wiesz moze i wystarczy ale idzie 10 razy tyle kasy niz bys wydal majac poli na P ^^...

Ehe, pozdro że wbijesz bez IS'u poli na P w 15 dni.

zlodzieju pierdolony, okradles keczupa...

wlasnie takich ludzi trzeba niszczyc, nie polecam z nim gry. pozyczycie mu eq, a on wam je juz wezmie na zawsze.

"-" za ojebanie keczupa bye a co do poradnika to bylo juz naprzyklad na board dziennik isgarotha!

Ludzie skąd wy takie info bierzecie :P

NIKOGO NIE OKRADŁEM

Polecam poczytać ten temat

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&threadID=1293308

@UP

Jeśli masz dużo pż i pro jelonka to spokojnie dasz rade, ale ja nie polecam od 35.. tylko od 40/42

06111340665805659837.png

Opublikowano

15 dni po2 grupki to zart rozumiem :)

hm.. apropo poli mistrzu to nie wiem o co ci chodziło ze ''bez isu poli na P nie zrobi bo ja jakoś zrobiłem :)

na m jedno nie weszło na G 4 a na P 5 :) wiec żaden problem

e6f347deb9b7f.jpg
Opublikowano

15 dni po2 grupki to zart rozumiem :)

hm.. apropo poli mistrzu to nie wiem o co ci chodziło ze ''bez isu poli na P nie zrobi bo ja jakoś zrobiłem :)

na m jedno nie weszło na G 4 a na P 5 :) wiec żaden problem

To nie jest TuT jak wbić 70 w pół roku, tylko w 15dni.. pozdro jak wbijesz w 15 dni poli na P

06111340665805659837.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...