Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Modyfikacja Plików Root Bez Wykrycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co jak znajde informacje co i jak mam je udostepnic, zeby GF szybciej zablokowalo wszelkie mozliwosci modyfikacji plikow clienta? Jak bedziecie chcieli bede modyfikowal pliki na wasze prosby, tylko najpierw mosze uzyskac odpowiedz od tego makaroniarza :)

Opublikowano

Misiek,to po co ci to wiedziec,skoro i tak nie dasz na MPC?

Znalazlem pewnien temat na Epvp zaraz zapodam Lnk;

Może misiek sam chce robić jakieś zmiany w plikach.

I ja się zgodzę z Kamerem, żeby nie podawał nikomu tego sposobu.

Po co n30 maja o tym wiedzieć i za 2 dni trafi to wszystko do GF a cała pracą prace nad tym szlag trafi.

Jak było z bugiem na magazyn...po 4 dniach jak ukazał się sposób na MPC neosy pisali na boardzie czy to jest karane...no istna głupota.

Dzięki neosom teraz znowu gracze m.in mój brat, wydają kasę na przepustki żeby isc po poty czy wynieść złom.

A więc N30sy THANKS za waszą GŁUPOTĘ do "n"

I PROSZĘ WAS NIE PODAWAJCIE TEGO OFICJALNIE NA FORUM TYLKO JAK TO MISIEK CHCE ,NA PW MU TO WYŚLIJCIE I ZAMKNIJCIE TEN TEMAT.

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

misiek,a zrób tak

weź oryg. root, rozpakuj, zapakuj

i teraz to zapakowane znów wypakuj i porównaj te 2 foldery [wypakowane oryg i te po zpakowaniu oryg.] np programem totalcomander

pokarze Ci co zmieniło się z oryginalnych plików i tych po przepakowaniu

możesz też porównać oryg. albo te z przepakowania z tymi plikami z kmrmoda

jak coś pisz PW

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

@UP

Zmieni sie rodzaj kompresji :) Spakowane pliki maja okolo 380kb (recznie) a orginalne 410kb. Wszystko polega na zmienie sum crc32, ktore sa odczytywane przez metin2client.bin. Aby to ominac nalezy zmienic te sumy albo w metin2client.bin albo w plikach root.

Opublikowano

Widać kamer przegląda temat ciekawe czy się wypowie :)

A ja mam sprawe do ciebie kamer czy jest możliwość przerobionia moda Pl'a na Metin2.co.uk

Opublikowano

@UP

Zmieni sie rodzaj kompresji :) Spakowane pliki maja okolo 380kb (recznie) a orginalne 410kb. Wszystko polega na zmienie sum crc32, ktore sa odczytywane przez metin2client.bin. Aby to ominac nalezy zmienic te sumy albo w metin2client.bin albo w plikach root.

A może trzeba w obu plikach zmienić te wartości?

Może te zmienione sumy mają sie zgadzać w obu plikach?

Piszesz że to pliki root coś w sobie mają o_O

A żadnych zmian w tych plikach nie ma czyli wychodzi na to że cała tajemnica jest zawarta w metin2client.bin.?

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

@2xUP

Nie, pliki root maja prawdopodobinie swoje sumy i wszystko jest sprawdzane w metin2client.bin. Nie zalezy to od niego bo nawet wrzucenie samych plikow root z kamermoda do storrentowanego clienta daje efekt braku wykrycia. Prawdopodobnie sumy z orginalnych plikow root za wpisane w te zmodyfikowane od kamera, co wiaze sie z tym ze metin2client.bin nie wykrywa plikow jako zmodyfikowanych bo maja taka sama sume jak orginalne od GF.

@UP

On napisal odnosnie modyfikacji plikow pc, a tu toczy sie dyskusja o pliki root.

Makaroniarz chyba mnie zignorowal.... 0 odpowiedzi ;/

Opublikowano

.Prawdopodobnie sumy z orginalnych plikow root za wpisane w te zmodyfikowane od kamera, co wiaze sie z tym ze metin2client.bin nie wykrywa plikow jako zmodyfikowanych bo maja taka sama sume jak orginalne od GF.

Sumy kontrolne w oryginalnych plikach oraz plikach modyfikowanych przez Kamera sa identyczne

W starszych plikach root te sumy są zupełnie inne

Po podmianie sum CRC32 na właściwe uzyskałem efekt ze metin nie wywala komunikatu o konieczności aktualizacji plików root, ale niestety po chwili okno metina ulega zamknięciu :( Coś jeszce robię nie tak :(

Misiekantos253 masz tu prawidlowe sumy CRC :

dla root.epk MUSI być --> 7BEAB3E6

dlla rot.eik prawdopodobnie nie ma znaczenia (bo załważyłem ze makaroniarze prawdopodonie ich nie modyfikują - daty modyfikacji tych plików są dużo starsze od pliku root.epk) bo występują różne sumu

ale na wszelki wypadek masz tu sumę dla root.eik --> 83477BCB

kombinuj ja chwilowo nie mam czasu :(

Opublikowano

A sory ze tak Odpisuje na stary temat.

Ale Misek,Moim zdaniem tutaj nie trzeba nic sie bawic,tylko podstawic Dobry metin2client.bin,bo w KMR modzie na PL podczas instalacji Zamienia go na starszy,keidy mozna bylo haslo Zapisac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...