Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Modyfikacja Plików Root Bez Wykrycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam jedno pytanie odnoszace sie do modyfikwcji plikow root, chodzi mi o Metin2 PL. Wiem, ze kamer w swoim modzie ma zmodyfikowane pliki i niestety nie wiem na czym polega sztuczka, ze jego pliki funkcjonuja bez wykrycia, a jak ja chce je przepakowac gra wykrywa pliki jako zmodyfikowane... Byc moze ktos wie i udzieli mi odpowiedzi na to pytanie :) Z gory dziekuje.

Opublikowano

Mod nie odpala się bezpośrednio prze plik metin2client.bin, dla tego też Metin nie wykrywa tego że któryś z plików jest zmodyfikowany

*Pro Cheater* *Pomoc w Tworzenie własnej gry WWW*

Polski server gry Killing Floor [PL]Killing Floor TOP Server 24/7

b_560_95_1.png

Opublikowano

Kamer nie odpisuje na pw ani na gg

@2xUP

Ale nawet wgranie samych plikow root do clienta bez moda nie powoduje bledu.

Ten system w Metinie testuje wielkość plików, jeśli wielkość zmodyfikowanego plikiu inna to wtedy wywali błąd

Spróbuj zmodyfikować plik root i wrzucić do folderu gry, jeśli będzie działać, znaczy że kamer zmodyfikował plik metin2client.bin bo on jest za to odpowiedzialny ;)

*Pro Cheater* *Pomoc w Tworzenie własnej gry WWW*

Polski server gry Killing Floor [PL]Killing Floor TOP Server 24/7

b_560_95_1.png

Opublikowano

Patrzylem na stronie kamera, tam jest tulko gui do archivera. Wydaje mi sie ze metin nie sprawdza wielkosci spakowanego pliku tylko cos innego. Wrzucalem pliki root od kamera do czystego, storrentowanego metina i nie wykrywa ich. Przepakowalem je i od razu wykryl. Cos musi byc w plikach root ze sa niewykrywalne...

Opublikowano

Misek,Pobierz tego HS(Powinno ci nie wykrywac,zmiany plikow)

http://www.mediafire.com/?m1r4rehdcdbca9b

Jesli dziala Daj -;D

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałem

Jak dobrze myślę (wydaje mi się ) cały myk polega na kontroli sum CRC-32 w pliku metin2client.bin Kamer jakoś to obszedł, że CRC plików EPK są zgodne

Ale jak ?? pewnie się z nami nie podzieli :huh:

za głupi jestem, żeby to (bez ukierunkowania ) rozkmilić o.O

Makaroniarze też już obeszli nawet nie muszą JUZ edytować pliku Index tylko jada kopiuj / wklej / zamień i im WORKED a my w dalej w ciemnej du...

Kamer Please Help !!!

:

Opublikowano

dla mnie to tylko kamer morze wiedzieć bo sam pròbowalem i nic i się poddałem

Tylko Odjazd Kolek da *5 A Głupi Da ------ ![/snapback]

Opublikowano

ja wam powiem ze nie dociekajcie ze jak kamer to zrobil wazne ze dziala ;) i wielkie gratki dla niego . Nawet lepiej ze nikt nie wie na czym to polega po zaraz by sie wydalo i jakis gm by to naprawil i by zablokowali kamermoda i bysmy musili grac bez :P pamietajcie ze gm-y tez ludzie i tu zagladaja ;))

Opublikowano

Cos musi byc na stronie u makaroniarzy :) Bo to od nich wyszla ta modyfikacja plikow root ktora jest na mpc (nie pamietam od kogo).

@UP

Dlatego jak znajde, nie bede pisal tego na forum, zeby nie wyklryli od razu jak zabezpieczyc clienta bardziej :)

@EDIT

Poczytalem troche na forum u makaroniarzy i maja duzo informacji, ale nie chca powiedziec jak... Kamer rozmawial z pilli_96 i kazal mu nie mowic jak sie modyfikuje pliki aby nie zostaly wykryte. Mysle, ze dobrze postapil bo jak wszyscy beda wiedzieli jak ominac ten blad to GF zaraz wprowadzi nowe poprawki, a tego byscie nie chcieli :)

@EDIT2

Prosze, link do zmodyfikowanych plikow przez kamera i pilli'ego

http://www.unfair-gamers.com/forum/showthread.php?tid=9695

Opublikowano

Poczytalem troche na forum u makaroniarzy i maja duzo informacji, ale nie chca powiedziec jak...

Chcą, tu jest podobno trochę wyjaśnione :

http://www.unfair-gamers.com/forum/reputation.php?action=add&uid=16797&pid=0

ale nie mam dostępu do tematu w związku z niską reputacją na forum UG

Opublikowano

Ten link jest to "dania" + dla uzytkownika :) Czytalem jego posty ale on tez nie wie zabardzo jak to zrobic. Dzisiaj rano napisalem do jednego goscia, ktory wie jak to zrobic. Napisalem ze nie bede udostepnial tych informaji, zrozumcie ze nie moge, poniewaz jak GF sie dowie jeszcze bardziej zablokuje mozliwosc modyfikowania plikow. Niestety, jedyny myk polega na tym czy gosciu mi odpowie czy nie... :/

Opublikowano

@UP

Dlaczego tak uważasz? Myślę że Misiek to równy gość i gdyby do czegoś doszedł to by udostępnił.

#Include <brain.h>

Opublikowano

Kirko,

Poniewaz napisal,ze nie wyjdzie ta tajemnica poza niego^^

Wiec mysle ze Nic nie bedzie udostępnial

A i Wiem ze Rowny Gosc,gadalem z nim Pare razy...

Opublikowano

Hm.. nie przeczytałem tego posta. A jeśli chodzi o teorie modyfikowania tych plików to tak czy siak po KamerModzie w końcu i tak zrobią lepsze zabezpieczenia. A nie ma takiego zabezpieczenia którego nie można złamać.

#Include <brain.h>

Opublikowano

Rozumiem ze pliki PC też można zrobić niewykrywalne i będzie działał DMG hack ?

Pliki PC to na obecna chwilę nie widzę problemu :

Wy edytuj plik Index w folderze pack

zmien linie:

d:/ymir work/pc/
pc
d:/ymir work/pc2/
pc2

na np :

d:/ymir work/pc/
pc_nowy
d:/ymir work/pc2/
pc2_nowy

zmien nazwy plikow PC i PC2 ( epk i epx)

na:

pc_nowy

pc2_nowy

wklej pliki do folderu pack

Z plikami PC działa z plikami typu root, locale_pl, unsript itp nie jest już tak prosto i stąd ten temat

Nam z Misiekantos253 chodzi o edycje plików Root bo tu widzimy duże możliwości modyfikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...