Roue Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Cześć! Zapraszam do lektury mojego drugiego tutka- przechodzimy do menu Recovery w naszym systemie PlayStation3! Myślę, że tutorial się przyda Enjoy! Co to jest Recovery Menu? Recovery Menu to inaczej menu/tryb odzyskiwania, tryb awaryjny. Dla przykładu: Moja konsola włącza się, dioda od dysku HDD zaczyna migać i nagle system wyłącza się. Co robić? Może być to problem związany z oprogramowaniem konsoli- mogło ulec awarii lub po prostu zostało źle wgrane/zaktualizowane. W tym wypadku menu Recovery jest jednym z najlepszych rozwiązań. Jak wejść do Recovery Menu? Zapraszam więc do lektury! Krok 1. Wyłącz konsolę PS3. Krok 2. Przytrzymujemy/wciskamy przycisk POWER (włącz/wyłącz konsolę). Przytrzymujemy go, aż konsola włączy i ponownie wyłączy się. Krok 3. Po wyłączeniu się systemu konsoli przytrzymujemy ponownie przycisk POWER (włączając jednocześnie konsolę) do momentu aż usłyszymy dwa "piknięcia". Krok 4. Teraz powinniśmy ujrzeć komunikat o wymaganym podłączeniu Pada poprzez kabel usb do konsoli. Podłączamy. Gratulacje, właśnie weszliście do Recovery Menu! Nawigacja i opcje Recovery Menu Po przejściu do Recovery Menu mamy do wybrania 6 opcji: Opcja 1: Zrestartuj System Opcja 2: Przywróć ustawienia domyślne Opcja 3: Przywróć i napraw pliki systemowe Opcja 4: Odbuduj bazę danych (naprawa i "przebudowanie" systemu operacyjnego PS3) Opcja 5: Przywróć system PS3 (inaczej format- usuwa wszystkie dane i zaczyna instalować wszystkie dane od początku) Opcja 6: Aktualizacja systemu (poprzez nośnik danych, np. Pen-Drive lub bezpośrednio poprzez dysk twardy konsoli) Dziękuję za przeczytanie tutka, mam nadzieję, że rozwiąże on wiele problemów związanych z niespodziewanym brickiem lub awarią systemu naszego PS3. Odnośnik do komentarza
termiator Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ahh świetny ten tutorial . Ale czy to nie z tego menu korzysta GeoHot? (znany haker PS3) Przyda się. Zostawiam +. Sygnatura wykonana przez: Marselo Odnośnik do komentarza
Roue Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ahh świetny ten tutorial . Ale czy to nie z tego menu korzysta GeoHot? (znany haker PS3) Przyda się. Zostawiam +. Może i korzysta, no ale co z tego ma wynikać? Menu zostało oficjalnie udostępnione przez Sony przy okazji wprowadzenia softu 2.50 (już dawno temu). Dziękuję za +. :P Odnośnik do komentarza
Roue Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 @Refresh Odświeżam, może komuś się przyda Odnośnik do komentarza
ProWebCam Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tutek przydatny łap + Odnośnik do komentarza
Roue Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 @Odświeżam 24h już dawno minęło, może jeszcze się komuś przyda... Odnośnik do komentarza
Roue Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 @Refresh Odnośnik do komentarza
Eftar Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Mam problem z 4 opcją. Gdy próbuje ją odpalić wywala mi komunikat o braku dostępu do dysku. Ktoś wie jak na to zaradzić? Odnośnik do komentarza
Friend Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Nie wiedziałem nigdy o tym menu ! Dzięki za pokazanie go nam. Odnośnik do komentarza
bully12 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Czesc, ja mam problem, ponieważ jakaś aktualizacja zjeb**a mi ps, i po włączeniu konsoli nic mi sie nie pokazuje i chciałem uruchomic ja w trybie recovery, lecz zadna lista mi sie nie wyswietla ;/, robie wszystko tak jak jest napisane w temacie i nic z tego. Dodam tez ze jak wyciagne dysk, to wtedy pokazuje sie ze musze włozyc pamiec masową, a z dyskiem nie chodzi ;/ jesli ktos wie w czym jest problem prosze o pomoc, bede wdzieczny Odnośnik do komentarza
miszkurkam Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Sformatuj dysk, i następnie spróbuj z nim uruchomić konsolę. Moje Konsole: PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX XBOX ONE S Mój komputer: Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62, RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16) DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz Odnośnik do komentarza
Eftar Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Czy ktoś pamięta, która opcja odpowiada za alfabetyczne porządkowanie treści? Pamiętam, że raz, chyba po wybraniu odbuduj bazę, miałem gry na dysku w kolejności alfabetycznej. Teraz tak zrobiłem i lipa. Była jakaś zmiana dot. tej opcji, czy może to było coś kompletnie innego? Odnośnik do komentarza
tripipi Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 @Eftar Korzystanie z menu opcji http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/3_15/basicoperations/xmb.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Eftar Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 @Eftar Korzystanie z menu opcji http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/3_15/basicoperations/xmb.html Pozdrawiam. To też nie to. Fajna opcja dla katalogów, ale to nie o to mi chodzi. Podobnie mogę zrobić bez katalogów dla: ostatnio grane, utworzone, format i chyba coś jeszcze jest. Nigdzie nie ma tej opcji, alfabetycznie. :P Nie jest to jakieś niezbędne, ale ułatwiłoby zrobienie listy pobierania. Dziwne, że nawet na PSS lub ogólnie na SENie też listy nie da się tak ustawić. - Sprawdziłbym bez problemu, a tak dużo zachodu jest. Odnośnik do komentarza
miszkurkam Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 To też nie to. Fajna opcja dla katalogów, ale to nie o to mi chodzi. Podobnie mogę zrobić bez katalogów dla: ostatnio grane, utworzone, format i chyba coś jeszcze jest. Nigdzie nie ma tej opcji, alfabetycznie. :P Nie jest to jakieś niezbędne, ale ułatwiłoby zrobienie listy pobierania. Dziwne, że nawet na PSS lub ogólnie na SENie też listy nie da się tak ustawić. - Sprawdziłbym bez problemu, a tak dużo zachodu jest. Możesz dokładnie opisać jaki jest twój problem, bo ja cię nie rozumiem. :P Moje Konsole: PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX XBOX ONE S Mój komputer: Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62, RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16) DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz Odnośnik do komentarza
Eftar Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Możesz dokładnie opisać jaki jest twój problem, bo ja cię nie rozumiem. :P Jak dokładniej? W poście nr 12 wyraźnie napisałem, że chodzi o alfabetyczne porządkowanie treści w konsoli(lista wg alfabetu). Dostałem odwołanie do menu opcji. Ono sprawdza się tylko z katalogami. Ponad to masz opcje do sortowania wg. ostatnio granych, formatu i inne. Też to wykluczyłem. Prościej się nie da. - Albo wiesz o jakichś zmianach w opcji przebudowania pamięci, albo znasz inne rozwiązanie, które różni się od wykluczonych. Odnośnik do komentarza
Ewelina1971 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 A czy żeby to uruchomić trzeba być podłączonym do neta ? Odnośnik do komentarza
miszkurkam Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 A czy żeby to uruchomić trzeba być podłączonym do neta ? Nie Moje Konsole: PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX XBOX ONE S Mój komputer: Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62, RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16) DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz Odnośnik do komentarza
Ewelina1971 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Chce podziękować tripipi Za czas poświęcony i pokierowaniu bardzo szczegółowo w uruchomieniu PS-a . Wielkie dzięki jesteś wielki a dzieciaki wreszcie mogą pograć w swoje gry . Odnośnik do komentarza
Chudincho10 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam. Mam taki problem. Podczas rejestracji albo logowania [PS3] do PSN wyskakuje mi błąd 80024017. Co zrobić ? (Zmiana języka systemu na ang. nie pomogła) Odnośnik do komentarza
bolek0000 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Cześć! Zapraszam do lektury mojego drugiego tutka- przechodzimy do menu Recovery w naszym systemie PlayStation3! Myślę, że tutorial się przyda Enjoy! Co to jest Recovery Menu? Recovery Menu to inaczej menu/tryb odzyskiwania, tryb awaryjny. Dla przykładu: Moja konsola włącza się, dioda od dysku HDD zaczyna migać i nagle system wyłącza się. Co robić? Może być to problem związany z oprogramowaniem konsoli- mogło ulec awarii lub po prostu zostało źle wgrane/zaktualizowane. W tym wypadku menu Recovery jest jednym z najlepszych rozwiązań. Jak wejść do Recovery Menu? Zapraszam więc do lektury! Krok 1. Wyłącz konsolę PS3. Krok 2. Przytrzymujemy/wciskamy przycisk POWER (włącz/wyłącz konsolę). Przytrzymujemy go, aż konsola włączy i ponownie wyłączy się. Krok 3. Po wyłączeniu się systemu konsoli przytrzymujemy ponownie przycisk POWER (włączając jednocześnie konsolę) do momentu aż usłyszymy dwa "piknięcia". Krok 4. Teraz powinniśmy ujrzeć komunikat o wymaganym podłączeniu Pada poprzez kabel usb do konsoli. Podłączamy. Gratulacje, właśnie weszliście do Recovery Menu! Nawigacja i opcje Recovery Menu Po przejściu do Recovery Menu mamy do wybrania 6 opcji: Opcja 1: Zrestartuj System Opcja 2: Przywróć ustawienia domyślne Opcja 3: Przywróć i napraw pliki systemowe Opcja 4: Odbuduj bazę danych (naprawa i "przebudowanie" systemu operacyjnego PS3) Opcja 5: Przywróć system PS3 (inaczej format- usuwa wszystkie dane i zaczyna instalować wszystkie dane od początku) Opcja 6: Aktualizacja systemu (poprzez nośnik danych, np. Pen-Drive lub bezpośrednio poprzez dysk twardy konsoli) Dziękuję za przeczytanie tutka, mam nadzieję, że rozwiąże on wiele problemów związanych z niespodziewanym brickiem lub awarią systemu naszego PS3 Cześć! Zapraszam do lektury mojego drugiego tutka- przechodzimy do menu Recovery w naszym systemie PlayStation3! Myślę, że tutorial się przyda Enjoy! Co to jest Recovery Menu? Recovery Menu to inaczej menu/tryb odzyskiwania, tryb awaryjny. Dla przykładu: Moja konsola włącza się, dioda od dysku HDD zaczyna migać i nagle system wyłącza się. Co robić? Może być to problem związany z oprogramowaniem konsoli- mogło ulec awarii lub po prostu zostało źle wgrane/zaktualizowane. W tym wypadku menu Recovery jest jednym z najlepszych rozwiązań. Jak wejść do Recovery Menu? Zapraszam więc do lektury! Krok 1. Wyłącz konsolę PS3. Krok 2. Przytrzymujemy/wciskamy przycisk POWER (włącz/wyłącz konsolę). Przytrzymujemy go, aż konsola włączy i ponownie wyłączy się. Krok 3. Po wyłączeniu się systemu konsoli przytrzymujemy ponownie przycisk POWER (włączając jednocześnie konsolę) do momentu aż usłyszymy dwa "piknięcia". Krok 4. Teraz powinniśmy ujrzeć komunikat o wymaganym podłączeniu Pada poprzez kabel usb do konsoli. Podłączamy. Gratulacje, właśnie weszliście do Recovery Menu! Nawigacja i opcje Recovery Menu Po przejściu do Recovery Menu mamy do wybrania 6 opcji: Opcja 1: Zrestartuj System Opcja 2: Przywróć ustawienia domyślne Opcja 3: Przywróć i napraw pliki systemowe Opcja 4: Odbuduj bazę danych (naprawa i "przebudowanie" systemu operacyjnego PS3) Opcja 5: Przywróć system PS3 (inaczej format- usuwa wszystkie dane i zaczyna instalować wszystkie dane od początku) Opcja 6: Aktualizacja systemu (poprzez nośnik danych, np. Pen-Drive lub bezpośrednio poprzez dysk twardy konsoli) Dziękuję za przeczytanie tutka, mam nadzieję, że rozwiąże on wiele problemów związanych z niespodziewanym brickiem lub awarią systemu naszego PS3. Czy ta funkcja działa w modelu konsoli ps3 super slim Odnośnik do komentarza
miszkurkam Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Czy ta funkcja działa w modelu konsoli ps3 super slim Tak, działa na każdym PS3. Moje Konsole: PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX XBOX ONE S Mój komputer: Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62, RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16) DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.