MetalMan01 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam... Ostatnio trochę głośno jest o tym bugu na nx w niemczech... Może ktoś wyjaśnić o co w tym biega bo może przy okazji jak bd w niemczech to bym kupił tą kartę (starter)... Wiem że na dayo pay jestjakiś bug na karte ale nie wiem jakiego operatora i na czym to polega oraz jak to zrobić... Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;]) Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Pewnie dziura sieciowa . Kupujesz nową kartę. Gubisz zasięg i wysyłasz 50 SMS . Łapiesz zasięg otrzymujesz kody. Sprawdzasz stan konto a tutaj -500Zł łamiesz ja na tym czytniku i wywalasz . To już stary sposób ale z tego co wiem na niemieckiej o2 działa . Odnośnik do komentarza
Gość Lenart Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ciekawe skąd o tym wiesz :P Odnośnik do komentarza
MetalMan01 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 a działa na polskich też?? Mogę spróbować... -500zł?? oO myślałem że Eu Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;]) Odnośnik do komentarza
Gość Lenart Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 nie wiem, nie próbowałem na polskich kartach Odnośnik do komentarza
kamil_77 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 To próbuj może zadziała... 90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę ! Odnośnik do komentarza
MetalMan01 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ale - 500zł?? a nie eu??? bo nie wiem dalej... Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;]) Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ciekawe skąd o tym wiesz :P Wiem z Lenarcika bloga . oczywiście sam o tym nie wiedziałem lecz tylko przeczytałem :P Odnośnik do komentarza
MetalMan01 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Aha... No tak na blogu lenarta jest... A wiesz czy to w orange działa?? Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;]) Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Aha... No tak na blogu lenarta jest... A wiesz czy to w orange działa?? Próbowałem ostatnio w sieci Era lecz na moim fonie jest to nie możliwe. Powód 3G... Mój kolega kiedyś tak zarabiał na kodach do Metina ( Kiczu ) Co ci szkodzi kupić jakiś lipny starter i spróbować . Odnośnik do komentarza
replite13 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 @ MetalMan01 zakup sobie w sklepie jakiś starter na karte, za 9 zł jest play , przynajmniej u mnie ... created by me Odnośnik do komentarza
kamil_77 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Skąd mamy to wiedzieć? Jakbyśmy wiedzieli czy w Orange działa to byśmy napisali... Trzeba spróbować 90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę ! Odnośnik do komentarza
tommek123454 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam... Ostatnio trochę głośno jest o tym bugu na nx w niemczech... Może ktoś wyjaśnić o co w tym biega bo może przy okazji jak bd w niemczech to bym kupił tą kartę (starter)... Wiem że na dayo pay jestjakiś bug na karte ale nie wiem jakiego operatora i na czym to polega oraz jak to zrobić... Moj kolega uzywal foli aluminiowej zeby gubic zasieg, lecz nie zawsze sie udawalo. Najlepiej jest jak sie mieszka w bloku. Idziesz do piwnicy i wysylasz eski Odnośnik do komentarza
CoMMa Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 taa tylko ja mam problem zeby zasieg zgubic -_- Zawsze promocje na sygnatury Odnośnik do komentarza
Upik Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Byl bug ze chyba sie dzwonilo na 99748.......... i ten numer i wtedy nx pelno Pooo cooo? Mi to nie potrzebne jestem pro nie gram na hackach !!!! xDD Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Moj kolega uzywal foli aluminiowej zeby gubic zasieg, lecz nie zawsze sie udawalo. Najlepiej jest jak sie mieszka w bloku. Idziesz do piwnicy i wysylasz eski W telefonii 3 generacji nie zgubisz zasięgu nawet jak schowasz się w piwnicy .... Myślisz iż nie próbowałem ? Po prostu Fail Testowałem również na trybie samolotowym ale to już całkowita klapa ponieważ nic nie można wysłać. Odnośnik do komentarza
kamil_77 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Chodźcie do mnie na działkę :P Tam to trzeba godzinę jednej kreski zasięgu szukać i tylko mały wiaterek i już nie masz 90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę ! Odnośnik do komentarza
EPE Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Widzicie teraz jest jednak problem taki iż w niemczech nie kupisz startera od tak sobie jak u nas, tam aby kupić taki starter trzeba się rejestrować itp, więc mają twoje dane, chyba że na lewo zakombinujesz jakiś lub ukradniesz komuś telefon a jest o tym głośno bo teraz jest już po wszystkim, nie można już tak robić i to naprawiono, po za tym trzeba się rejestrować kupując starter, a ten można dostać tylko w sklepach z licencją (ogromne w stylu reala) w PL był bug na nx w simplusie, ogólnie na wszystkie płatności z telefonem, ale go zlikwidowano (sam troszkę korzystałem) @omek jak masz starszy phon to włączasz tryb samolotowy i napierdzielasz SMSy a wszystkie zostaną naraz wysłane po wyłączeniu trybu pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl jak nie to też kliknij Moderatorze! Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem Odnośnik do komentarza
Upik Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 I co komus sie udal nx bug to caly mpc bedzie od fulla nx moze byc w play w erze juz byl ;d probojcie te tryby samolotwe itp Powodzenia Nie zamykajcie narazie tematy Pooo cooo? Mi to nie potrzebne jestem pro nie gram na hackach !!!! xDD Odnośnik do komentarza
kamil_77 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Widzicie teraz jest jednak problem taki iż w niemczech nie kupisz startera od tak sobie jak u nas, tam aby kupić taki starter trzeba się rejestrować itp, więc mają twoje dane, chyba że na lewo zakombinujesz jakiś lub ukradniesz komuś telefon a jest o tym głośno bo teraz jest już po wszystkim, nie można już tak robić i to naprawiono, po za tym trzeba się rejestrować kupując starter, a ten można dostać tylko w sklepach z licencją (ogromne w stylu reala) w PL był bug na nx w simplusie, ogólnie na wszystkie płatności z telefonem, ale go zlikwidowano (sam troszkę korzystałem) @omek jak masz starszy phon to włączasz tryb samolotowy i napierdzielasz SMSy a wszystkie zostaną naraz wysłane po wyłączeniu trybu Stary model telefonu, czy starą usługę? 90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę ! Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 probojcie te tryby samolotwe itp Nie da rady . Testowałem go sam i nie da rady nawet wysłać SMS . W końcu jest specjalnie po to zrobiony aby np jak lecisz samolotem nie zagłuszać radia pilota sterującego samolotem . Nie zamykajcie narazie tematy Jeżeli będzie spam Zamykam Odnośnik do komentarza
-PokerFace- Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Moim zdaniem to nie zadziała bo jescze nie daj boże ci policja do chaty wejdzie ... mi zwisa to czy dasz mi - czy + Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Moim zdaniem to nie zadziała bo jescze nie daj boże ci policja do chaty wejdzie ... No jeżeli masz zarejestrowany telefon to jest taka możliwość ale jeżeli masz zwykły telefon na kartę nie będący na umowie oraz nowy starter który łamiesz na czytniku po wykonaniu przekrętu nie ma szans . Odnośnik do komentarza
-PokerFace- Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 no to też prawda hehe mi zwisa to czy dasz mi - czy + Odnośnik do komentarza
Akro Daniel Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 u mnie w okolicy np. jest stary powojenny bunkier i tam calkowicie nie ma zasiegu gdyz sciany sa z grubego betonu moze sprobuje :P Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.