Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bm Czy Healler - Pvp

Misiεk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja podam swój build który zawsze stosuje na privkach

Mroczna Sfera>>Ogniste Uderzenie>>Mroczna Ochrona>>Ognisty Duch>>Duchowy Cios

Dlaczego duchowy cios a nie mroczne ? Ponieważ duchowy cios na P ma większe dmg niż mroczne uderzenie + dużą szansę na spowolnienie łatwiej unikać obrażeń gdy przeciwnik ma 50 speeda mniej

s2c77Oa.png

Mentor
Opublikowano

Ochronka -> Sferka -> Duszek -> Mroczne - > Ogniste uderzenie :)

Eq :

Musisz robic gdzie sie da

Ludzi najlepiej 10 (na ogol tyle max)

12INT !

I do tego zr najlepiej 12 ;)

Opublikowano

Graj bm na najlepsze skille do pvp. Podali już jak rozdąć skille a w mojej sygnie jest jak wybonować eq do pvp. Życzę miłej zabawy w pvp.

Up mental na beznadziejne skille do pvp dlatego można je łatwo ominąć więc odradzam nim grę.

860331433165800174608.png

Opublikowano

PvP na 34 lvl?.. na priv? ;o ciekawe;) Ja Ci radzę iść : Ogniste Uderzenie(do expa, dobry dmg też PvP ok.), Mroczna ochrona(koń bd szybko, doda Ci trochę defa, oraz świetna do pvp), Mroczna sfera(Ogromne DMG, świetne w PvP, długa animacja skilla),Ognisty duch(tylko do PvP, jeżeli jesteś na koniu, nie zadaje DMG), Mroczne Uderzenie (szybko czas ładowanie, krótka animacja, świetny skill do PvP), Moim zdaniem, PvP tak serio powinieneś zacząć na 65+lv, bo takto niema sensu ... exp takim buildem będzie przyjemny, konik, FMS+9 śr 30+ zrobisz i expi się przyjemnie . Idź 2INT:1WIT, wymaksuj INT, potem idź 1DEX:1WIT . Nie będziesz musiał się doexpiać itp itd. Powodzenia.

Rise Against !

Opublikowano

PvP na 34 lvl?.. na priv? ;o ciekawe;) Ja Ci radzę iść : Ogniste Uderzenie(do expa, dobry dmg też PvP ok.), Mroczna ochrona(koń bd szybko, doda Ci trochę defa, oraz świetna do pvp), Mroczna sfera(Ogromne DMG, świetne w PvP, długa animacja skilla),Ognisty duch(tylko do PvP, jeżeli jesteś na koniu, nie zadaje DMG), Mroczne Uderzenie (szybko czas ładowanie, krótka animacja, świetny skill do PvP), Moim zdaniem, PvP tak serio powinieneś zacząć na 65+lv, bo takto niema sensu ... exp takim buildem będzie przyjemny, konik, FMS+9 śr 30+ zrobisz i expi się przyjemnie . Idź 2INT:1WIT, wymaksuj INT, potem idź 1DEX:1WIT . Nie będziesz musiał się doexpiać itp itd. Powodzenia.

Ok, zastosuję się w połowie do Twojego buildu. Dzięki za pomoc, można zamknąć.

A i postanowiłem, że pierwsze PVP na 65 lvlu. :D

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

Healer będzie lepszy. ^^

50% na magie + rosa 20% i bm z sfery 3k nie uderzy, a szamanka uleczy się za 4.5+ k. ; D

Oczywiście bm może mieć jeszcze więcej abs'u, w takiej sytuacji starczał mi bambus do pvp z % do średnich i kd na sure, z przeszywką i rosą do ataku zabijesz bma zwykłymi ciosami (nikt nie ma abs'ów na dzwonki x.x).

Dużo int full na ludzi, zaklęcia i abs'ów i masz każdego w garści (a jak wejdzie omdlenie to game over xD). : >

Zawsze gdy grałam smoczycą i miałam problem z jakimś bmem, to zmieniałam na pielegniarke i sytuacja obracała się o 180 stopni. :PP

Na wojny też jest z resztą lepsza, gdy dostaniesz czas zaklęcia z grupy od lidera to omdlenie w przywołaniu trwa ponad minute. Na wojnach swoja szamanką omdlewałam pół wrogiej gildi. xD

Na jakim serverze grasz? Tivera?

Opublikowano

Healer też dobry , full w magie i BM nie ma szans.

Kiedyś miałem pvp ja szamanka 76 lvl vs chinol 94 lvl i na 2 hity padł | burzowy szpon oraz przywołanie błyskawicy

Szaman ma jedną pro zaletę do PvP

Jak są kd i białe bony na serwie, to każdy robi na woja,ninje,sure a na szamana mało kto, więc ty robisz na woja,ninje,sure i wymiatasz :DD

Opublikowano

Healer będzie lepszy. ^^

50% na magie + rosa 20% i bm z sfery 3k nie uderzy, a szamanka uleczy się za 4.5+ k. ; D

Oczywiście bm może mieć jeszcze więcej abs'u, w takiej sytuacji starczał mi bambus do pvp z % do średnich i kd na sure, z przeszywką i rosą do ataku zabijesz bma zwykłymi ciosami (nikt nie ma abs'ów na dzwonki x.x).

Dużo int full na ludzi, zaklęcia i abs'ów i masz każdego w garści (a jak wejdzie omdlenie to game over xD). : >

Zawsze gdy grałam smoczycą i miałam problem z jakimś bmem, to zmieniałam na pielegniarke i sytuacja obracała się o 180 stopni. :PP

Na wojny też jest z resztą lepsza, gdy dostaniesz czas zaklęcia z grupy od lidera to omdlenie w przywołaniu trwa ponad minute. Na wojnach swoja szamanką omdlewałam pół wrogiej gildi. xD

Na jakim serverze grasz? Tivera?

Będę grał na serwerze Evonis - hmm, teraz nie wiem czy bm czy heall. :<

A eq jakie dla healla?

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Specjalista
Opublikowano

A ja ci powiem ze na serwerach prywatnych z 6/7 bonem sura bm to bajkopisarz ;P gdyz mialem woja mentala na cavvalosie to surki bm nie mialy ze mna najmniejszych szans ;] a szaman heal moze sie jeszcze healnac i jakos sie dociagnaac ;d

giphy.gif

Opublikowano

ja ci polecam bm wymaxujesz int,wit to musisz wybrac pvp czy rozwalanie metkow jesli pvp to dalej w zr a jesli metki sila bron od 65 do pvp szpon do expa nimfa potem do pvp swiety a do expa syrek :)

a i dodam co ze na evonic ku bd sam dropil lub kupowal wiedz tez otym mysl :)

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar grać na evonis to healer będzie naprawdę hard na początku :D Polecam bma bo sam nim grałem na paru privkach i jest kosiara :D Święty robi masakre więc opłaca się go do pvp robić :DCo do expa to lwi/truciak z dobrymi śr i jedziesz :)Build najlepiej zacznij od jak już ktoś up mówił ognistego uderzenia potem zrób mroczne > ochronka > sferka i duch na końcu ;D

PejoX

etinpl-1290443591-U11396.gif

Zbieram - :DNarazie maluuuuuuuuutko postów :X

Opublikowano

Ja moze nie gram na privach, ale bm to jest dla mnie nic. Na cl brakuje mi 5% do full abs na bma bez 5, 6 i 7 bonow to zebym dostal 5k bez kryta ze sferki to bm musi byc kox jakich malo. w mojego woja 100lvl dostaje srednio 4k od 115-124lvli. Na hardzie to polecam szamana, ale smoka. Szybkosc magii ze zwinki nadrobisz itemami, a tarcze smoka ma naprawde malo ludzi. Jezeli chcialbys juz byc tym healerem to przywolanie>leczenie>rzut>szpon>zwinka>atak. Co do bm to polecam build: mroczne/cio>ochronka>sfera>mroczne/cios>duch>ogniste. Ogniste jest dobre tylko na poczatku do expa bo taki cios dopiero na wyzszym lvl`u dostaje kopa. Ogniste dostaje kopa od sily ktorej u bma praktycznie nie maksujemy. Z reszta to co wybierzesz to Twoj wybor i nie patrz na zdanie innych osob. Pograj sobie na jakims servie typu cl i ocen postacie. Przyznam, ze szaman z eq pod szycie + 40sr w bambusie to masakra bo malo ludzi ma abs na dzwony.

CandyLongju:

Gyarto 116lvl+ - Cash char.

BuffaGyarta 98lvl+ - Buff char.

Dropczykijl 100lvl+ - Funny char - full pvp eq.

OFF - NIE POLECAM SERVA, ZBANOWANY ZA ROZWALENIE KRISSA (METALKIL) W PVP.

Opublikowano

Ja na PL 71 lv mam taki build : Mroczne Uderzenie> Ognisty Duch > Mroczna Sfera > Mroczna Ochrona czyli full do pvp. Jak widać dałem rade wbić nawet dobry lvl i w PvP składam czasami nawet wojów 86 + :) Oczywiście dobrze jest dać ochrone na 1 już na początku, ponieważ nawet na 1 daje bardzo dużo ochrony.

reyv1.jpg

Na Privach Posiadam Nicki:

Quarior

Pawel

NeGeD

Sykstus

Czasem Zdarzają Się Inne :)

Obecnie gram na: żadnym privie;x

Rey Mysterio

619

Opublikowano

pff moja opinia na temat BMa w pvp... stoi i klika myszką na skille i całe pvp ... 0 taktyki 0 zabawy a healerem żeby wygrać trzeba mieć wyrobioną taktykę wiem to bo sam swoją mam healerem i wygrywam z surami nieliczne osoby mnie pokonują, ale nikt nie jest doskonały nie można zrobić eq uniwersalnego na all abs w 1 ;d

Opublikowano

jeśli mówiąc

która postać lepsza a która gorsza

powiem plusy i minusy każdej z dwóch postaci ;>

Sura > Duże dmg z skilli w PvP , troche ciezki do expa , tanie eq i ku

Szaman > Spox do expa , moze buffowac , bardzo tanie eq i ku ^^xD

mam nadzieje ze pomoglem ;>

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Zależy jaki to będzie serwer. Jak hard to pewnie małe bony do PŻ czyli szaman leczenie będzie dobry. Mało kto będzie miał absy i kd na szamana no i bardzo tanie eq :)

Opublikowano

Będę grał na serwerze Evonis - hmm, teraz nie wiem czy bm czy heall. :<

A eq jakie dla healla?

Eq, max int, max na ludzi, szybkość zaklęcia gdzie się da i eq osobne na każdą klase. ;P

3x Ekstazyjne buty max hp + max abs, 3x perłowy naszyjnik to samo, 3x niebianskie kolce ludzie + absy, 3x stalki +9 abs + hp + szybkość zaklęcia, bransoleta z bialego zlota ludzie + hp (lub niebanska hp + ludzie + magia). itd itd

Tarcze int + ludzie + nno.

Wachalrze in + ludzie

Trudno wybonować, ale frajda kończenia pvp z połową hp bezcenna. x D

A jak spotkasz full absa na magie, to bambus średnie 40% + kd klasowe + przeszywka i wio.

Opublikowano

gdybym to ja miał wybierać to wybrałbym hela :] tak, bm jest bdb w pvp ale metin to nie tylko pvp a myślę że, szamanem gra się "ciekawiej"

44961917403710512398.jpg

Opublikowano

Polecam sure bm !

Masz tutaj mój poradnik o surze bm:

http://www.mpcforum.pl/topic/244117-tutsura-bm-serwery-prywatne/

tak btw. jak jakiś modek może, to niech wyciągnie go łaskawie ze śmietnika, bo ktoś mi go tam wrzucił bez podania przyczyny...

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...