Misiekantos253 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witajcie! Kiedyś zauważyłem, że nasz ulubiony HackShield tworzy logi w postaci plikow z rozszerzeniem *.log. Kiedy je otworzyłem, znalazłem tam jakieś dziwne znaczki i kruczki. Po zorientowaniu się, że HS tworzy logi po wyrzuceniu błędu, a następnie je wysyła, postanowiłem to zablokować. Moja blokada polega na utworzeniu folderów o nazwie HsUserUtil.log (w głównym folderze gry) oraz hshield.log (w folderze hshield). Po utworzeniu takowych folderów nie ma żadnej możliwości na utworzenie plików z logami, a co za tym idzie, po wyskoczeniu błędu typu "detect game hack" metin2client.bin wyśle do teamu (czy gdzie tam) nasz folder, w którym możemy zamieścić wiadomość (chyba wiecie, o co mi chodzi Myślę, że ten sposób nie podziała więcej niż kilka tygodni, bo zapewne ktos z teamu, supportu etc. zauważy coś takiego i wprowadzą nowe zabezpieczenia... Spieszcie się Download: http://www.speedyshare.com/files/26006283/HS-log_Blocker.exe Skan: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a5757a8b90343b05132bcf189bc2ade277a8a0dead82013d97de677f6d686a14-1293913124 2/43, ale to pewnie przez kompilacje... Pliczek wrzucamy do głównego folderu z grą i uruchamiamy. po kilku sekundach możemy uruchomić grę. Gre można torrentować po zastosowaniu mojej blokady. Miłego cheatowania Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
StraiGht Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zaraz sprawdze czy działą i dam Edit najpierw sprawdzaj potem pisz Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 To nie podziała od razu, tylko zapobiega tworzeniu sie logow z HS'a Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
1ooPrOYT2 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 @Up.. 2xUp poprostu posty nabija. To jest na pewno twoje a nie z elitepvp ? Na jakiej zasadzie to działa o ile to twoje Apsik Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 W 100% moja produkcja A działa to w ten sposób, że tworzy folder o takiej samej nazwie jak logi, co blokuje utworzeniu plików o tych nazwach. Przykład: Tworzymy folder HsUserUtil.log. Wchodzimy do gry, odpalamy jakiegos MH i nagle wyskakuje blad z HS'em. W bez mojego blockera HS utworzy log i wysle go do teamu. Po zainstalowaniu mojego programu HS wysle nasz folder zamiast pliku z logiem, poniewaz nie mozna utworzyc pliku o takiej samej nazwie jak folder Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
galuu Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Wątpie czy taki prosty sposób może oszukać firmę która zarabia miliony na zabezpieczeniach ... Oni napewno to przewidzieli więc używajcie hacków z rozwagą ;d Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 @UP To według ciebie gdzie sa zapisywane logi z HSa... ? Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
stronka111 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 działa tak samo jakby ustawić plik .log we właściwościach "tylko do odczytu" eh... Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 @UP A jak myslisz, zeby wyslac logi nastepuje zapis czy odczyt ich tresci? Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
bartekmakowski Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Fajny pomysl leci + Odnośnik do komentarza
Nie_Mam_Nicku Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 ładnie wszystko działa. Deleted. [email protected] Odnośnik do komentarza
XDaRX Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Dzięki kolego czy za każdym razem mam to włączać po włączeniu kompa czy tylko ten 1 raz? ZBIERAM Odnośnik do komentarza
Maxii Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Działa THX + Ja tam Potrójnie zabezpieczony - Antyvirus Zapora - Tym programem Lock.exe - I Tym Twoim Cackiem Odnośnik do komentarza
Nie_Mam_Nicku Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 No działa htttp://www.metin2.pl/konkurs Deleted. [email protected] Odnośnik do komentarza
zielu1991 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Czyli równie dobrze można by im tam zamieścić wirusa i on tam do nich pójdzie ? Wysłać nieskończenie wielki plik ew. podłączyć zew. dysk i wstawić spory plik np. 1.5TB i co wtedy ? Jak gdyby nigdy nic to do nich pójdzie ? xxx Odnośnik do komentarza
UKI_^^ Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Napewno działa bo raczej wszystko co Ty wrzucasz działa Mi osobiscie się nie przyda bo nie gram na PL, ale może kiedyś... O ile tego nie zablokują jakoś heh masz+'a Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mi sie wydaje że mazna tam zamiescic nieduze pliki bo pewnie jest ograniczony rozmiar wysylania logow. @ XDaRX Tylko raz uruchamiasz Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
Kunnorinno Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Czyli że jak to wrzucę do hs czy jakoś tak to będe mógł na haxach grać?? :mellow: Odnośnik do komentarza
latino73PL Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 hah super to ;d Odnośnik do komentarza
kirko666 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Hm... Dość przypomina to mój program do blokowania HS tyle że mój nie pozwalał się stworzyć loga a ten wysyła sfałszowany plik. #Include <brain.h> Odnośnik do komentarza
kirko666 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Hm... Dość przypomina to mój program do blokowania HS tyle że mój nie pozwalał się stworzyć loga a ten wysyła sfałszowany plik. #Include <brain.h> Odnośnik do komentarza
Kunnorinno Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Czy jak to wgram to na haxach będę mógł grać? Odnośnik do komentarza
Misiekantos253 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tak, wrzucasz do glownego folderu z metkiem, przy wylaczonym torrencie i metinie odpalasz. Po 3-4 sek. masz zablokowanego HSa Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
kacperski1910 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ciekawe rozwiązanie. + oczywiście leci :P Za pomoc liczę na "+" Zaszkodziłem daj"-" Moje Tutki : http://www.mpcforum.pl/topic/274227-tut-super-sposob-na-expienie-na-pl-hit/ http://www.mpcforum.pl/topic/288020-tut-spis-wszystkich-sposobow-na-zablokowanie-hsa/page__p__1999067#entry1999067 Odnośnik do komentarza
19kacap55 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ja używam tego HSblockera od kirko666 i jak mi przed swietami HS wywalił to jeszcze bana sie nie doczekalem i niech tak pozostanie . A ty masz + za checi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.